وی با بیان اینکه جشنواره رشد در 10 سال اخیر رشد خوبی پیدا کرده است، افزود: در جشنواره امسال، نواقص به نسبت سالهای گذشته کمتر شده بود و داوران شایستهای مسوولیت سنجش و بررسی آثار ارسالی را بر عهده داشتند.
دریایی در ادامه با اشاره به اثر تقدیری خود در این جشنواره، عنوان کرد: در ایران معمولا آشپزی با گوشت انجام میشود و کتابهایی هم که در حوزه آشپزی نوشته میشود اغلب شیوههای پختن غذا به وسیله گوشت است که دستورات غربی و اروپایی آن بر دستور غذاهای ایرانی و سنتی پیشی گرفته است.
وی با بیان اینکه کتاب حاضر اما فقط به شیوه پخت و پز غذاهای گیاهی به شیوه ایرانی میپردازد، گفت: خاصیت گیاهان به نسبت گوشت و پروتئینهای حیوانی بسیار بالاتر است، زیرا گوشت انرژی در بدن ایجاد میکند که زود از بین میرود و خسارت و عوارض بسیاری برای بدن انسان دارد.
کتابی که به شیوه پخت و پز غذاهای گیاهی به شیوه ایرانی میپردازد
دریایی یادآور شد: اگر غذاهای ایرانی با حرارت مناسب و به آرامی پخته شود خواص و ویتامینهای ارزشمند آن حفظ شده و این ویتامینها جذب بدن میشوند، به همین دلیل در این اثر تلاش کردهام روشهای مختلفی برای پخت غذا به شیوه درست و علمی ارایه کنم.
وی با اشاره به بخشهای مختلف این اثر، اظهار کرد: غذاهایی که طبع سرد و گرم دارند به صورت تفکیکی به همراه مواد غذایی آنها معرفی کردهام و در خلال آن نیز غذاهایی با طبع سرد و خشک یا گرم و تر را نیز برای افراد با طبعهای مختلف آوردهام، همچنین یکی دیگر از بخشهای این کتاب مصلحات غذا است و در آن برای غذاهایی که ممکن است برای بدن ضرر داشته باشند یا معده را اذیت کنند راهکار بیان کردهام.
دریایی با ذکر مثالی در این زمینه، عنوان کرد: به عنوان مثال در بخشی از این کتاب آوردهام که اگر میخواهید برنج یا پلو با شیوههای مختلف پخت میل کنید حتما با زیره خورده شود زیرا هم موجب لاغری میشود و هم جلوی نفخ را میگیرد.
وی افزود: در بخش دیگر این کتاب روش تهیه شربتهای طبیعی، گیاهی و سنتی ایرانی را به صورت تفصیلی شرح دادهام و از آنها به عنوان میان وعدههایی خوشگوار و سالم نام بردهام.
وی همچنین ارایه فواید گیاهخواری و غذای گیاهی برای بدن انسان، نگاه اسلام به غذاهای گیاهی، مزاجشناسی و نسخههای مفید گیاه درمانی را از دیگر مطالب این کتاب نام برد و یادآور شد: چاپ هشتم این کتاب به تازگی به پایان رسیده است و چاپ نهم و دهم آن به زودی روانه بازار خواهد شد.
کتاب «365 با غذاهای گیاهی ـ ایرانی» به قلم محمد دریایی و رسول حیدری در 600 صفحه، شمارگان یک هزار نسخه و بهای 20 هزار تومان توسط انتشارات سفیراردهال منتشر شده است.
محمد دریایی، متولد سال 1330 تهران است. او در دوران دبیرستان رشته تحصیلی طبیعی را به پایان رساند و پس از آن به دلیل علاقه به مسایل غذایی و با توجه به اینکه پدرش در کارهای درمان سنتی و گیاهی بود به رشته بیولوژی علاقهمند شد و به همین دلیل در دانشگاه تهران رشته علوم زیستی و گیاهان دارویی را دنبال کرد و پس از آن مدرک دکترای خود را در رشته علوم تغذیه از دانشگاه لندن کشور انگلستان دریافت کرد. عضویت در انجمن ترویج گیاهان دارویی و جامعه احیاگران طب سنتی و سلامت ایرانیان از جمله فعالیتهای علمی وی به شمار میآید.
دریایی بیش از 30 جلد کتاب نوشته است و نخستین کتاب خود را با عنوان «تحریم گوشت خوک از نظر دین و دانش» در سال 1353 منتشر کرد. از جمله کتابهای وی میتوان به «الگوی صحیح تغذیه»، «تغذیه، بهداشت، سلامت»، «دانشنامه طب اهل بیت (ع)، «دانشنامه طبی مسایل زنان در پرتو طب ایرانی»، «رمز و راز جوانی و سلامتی»، «توصیههای طبی و بهداشتی امام رضا (رساله ذهبیه)» و «طب شیعه میراث گرانبهای اسلام» اشاره کرد.
نظر شما