فاطمه راکعی، شاعر و عضو انجمن شاعران ایران گفت: متأسفانه این بار نخست نیست که مدیر مرکز آفرینشهای هنری حوزه هنری خصومتش را به شکل حرمتشکنانه و غیر واقعی به انجمن شاعران ابراز میکند و درصدد تفرقهافکنی است. باید برای همه این افتراها و ادعاها توضیح و ادله وجود داشته باشد.-
شاعر «آواز گل سنگ» توضیح داد: این ماجرا را آن موقع هم یک شاعر که میشناسیمش به همراه دوستانشان به راه انداختند و ما در آن زمان خواهش کردیم که برای رفع سوء تفاهمها به خانه شاعران توضیحاتی ارایه کنند. آن زمان مرحوم قیصر امینپور هنوز در قید حیات بودند و موضوع را با حسن نیت بررسی کردند و اتفاقاً آنان هم بابت این اظهارات عذرخواهی کردند.
وی ادامه داد: ما با وجود آن همه افترا قصد نداشتیم به آبروی کسی لطمه بزنیم و به ماجرا خاتمه دادیم و عجیب است که با وجود چشمپوشی ما باز هم مسایل جدیدتری مطرح شده است.
صاحب کتاب «آوا و معنا در شعر نیما» یادآور شد: این بار هم علاوه بر تهمت و توهینی که بار حقوقی مشخص دارد و قابل شکایت است، باز هم آن موضوع قبلی را مطرح کردهاند. به نظر میرسد این شخص تعمدی دارد و سلسله جنبان انگیزههایش را باید مورد بررسی و پژوهش قرار داد. این بار یک شاعر علیه خانه شاعران و کسانی که در حوزه شعر انقلاب فعالیت میکنند حرفهای کذبی زده است. ایشان بعد از صحبتی که با ساعد باقری داشته توضیحی را در وبلاگش نوشته است و از افشین علاء، سهیل محمودی و ساعد باقری عذر خواهی کرده است و گفته وقتی پشت تریبون سالگرد درگذشت خلیل عمرانی، شاعر انقلاب بوده، عصبانی شده است.
راکعی گفت: پرسشم این است که چه کسی در آن مجلس حضور داشته که ایشان را عصبانی کرده است؟ آن هم پشت تریبون سالگرد درگذشت شاعری که بین ما و او جز دوستی چیز دیگری نبود.
وی افزود: یکی دیگر از تهمتهای این شاعر به انجمن شاعران ایران این است که او این انجمن را به حزب مشارکت منتسب کرده است؛ این در حالی است که غیر از من شخص دیگری عضو این حزب نبوده است. من زمانی که فعالیت در حزب مشارکت قانونی بود به عضویت حزب درآمدم. اگر هم در سالهای اخیر کسی با من مشکلی دارد باید از طریق قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و وزارت کشور اعلام شود نه از زبان یک شاعر.
صاحب کتاب «منطق در زبانشناسی» توضیح داد: رفتارهای من همیشه تقسیم بندی شده است. در انجمن شاعران شاعرم و در دانشگاه استاد دانشگاه. از آنجا که به تحزب اعتقاد دارم، عضو حزب مشارکت شدم. این حزب بدون هیچ ابلاغیه رسمی منحل شده و اگر کسانی هم که عضو این حزب بودهاند تخطی کردهاند، تا کنون مجازات شدهاند. منتسب کردن خانه شاعران به حزب مشارکت موضوعی است که باید با ادله ثابت شود.
راکعی افزود: موضوع دیگر زمینی است که شهرداری در اختیار خانه هنرمندان قرار داده تا برای اعضای انجمنهای تحت ارتباط با آنها که خانه ندارند، خانه تهیه کند. ما با وجود آنکه از این طرح در انجمن شاعران استقبالی نشد چند شاعر جوان به این تعاونی معرفی کردیم. این شاعر با این ادبیات که در منطقه 22 انجمن شاعران زمینی را بالا کشیده، افترای دیگری به انجمن زده است! اینها مواردیاند که تک تک باید از سوی وی پاسخ داده شوند.
مدیر مرکز آفرینشهای هنری حوزه هنری طی چند هفته قبل عنوان کرد که خانه شاعران باید منحل شود و این نهاد به نهادی سیاسی تبدیل شده است. اساسنامه انجمن شاعران ایران از سال 1378 به تصویب نهایی رسید و تا کنون این انجمن محل رفت و آمد شاعران کوچک و بزرگ فراونی از اقصی نقاط کشور بوده است.
فاطمه راکعی متولد سال 1333 زنجان، نماینده ششمین دوره مجلس شورای اسلامی بود. این شاعر فارغالتحصیل مقطع دکترای زبانشناسی است.
از میان آثار وی می توان به «آوا و معنا در شعر نیما»، «منطق در زبانشناسی»، «درباره شعر»، «مادرانهها»، «آواز گل سنگ» و «سفر سوختن» اشاره کرد.
نظر شما