شنبه ۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۴
كاريكاتوري كردن مميزي به زیان صنعت نشر است

سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست تخصصی جایگاه کتاب در ایران و نقش یونسکو که صبح امروز (2 آذرماه) در کمیسیون ملی یونسکو ایران برگزار شد گفت: یکی از چیزهایی که می‌تواند به این فرهنگ ضربه بزند تقلیل گرایی است. این‌که فقط یک مساله مانند مميزي به صورت کاریکاتوری بزرگ شود، مسایل دیگر را در حاشیه قرار مي دهد و به صنعت نشر ضربه مي زند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست تخصصی بااشاره به موفقیت‌های صنعت نشر ایران در حوزه کتاب اظهار کرد: صنعت نشر ایران در طول سالیان موفقیت‌های زیادی داشته که من به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنم.

وی ادامه داد: افزایش عناوین کتاب از رقم‌های بسیار نادر به 60 تا 70 هزار عنوان، افزایش تعداد ناشران از 200 ناشر به 11هزار ناشر مجوزدار، 4 هزار ناشر فعال و افزایش تعداد ناشران تخصصی از مواردی است که می‌توان به اشاره کرد.

صالحی افزود: تنوع مضمونی در عناوین کتاب‌ها، افزایش قابل توجه کتاب‌های مرجع، احیای میراث ایرانی و اسلامی که گنجینه‌ای غنی برای فرهنگ مکتوب ایران فراهم آورده، تولید کتاب‌های شاخص و باکیفیت، چه در حوزه علوم انسانی و چه در حوزه علوم طبیعی و ریاضی، روند روبه‌رشد ادبیات داستانی و شعر ایرانی اسلامی از دیگر موفقیت‌های این صنعت به شمار می‌روند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روند رو به رشد توجه مسوولان و مقامات دولتی به امر کتابخوانی بیان کرد: شاید در میان رهبران سیاسی تاریخ ایران زمین کتابخوان و کتاب‌شناس حرفه‌ای مانند حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نداشته‌ایم. حضور دلگرم‌کننده ایشان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در کل جهان بی‌نظیر است و حمایت دیگر مسوولان و مقامات دولتی از فرهنگ مکتوب برای کشور ما سرمایه‌ای عظیم است.

وی در ادامه موارد دیگری را برشمرد و گفت: تنظیم اسناد مکتوب بالادستی در این حوزه، برگزاری دو رخداد مهم فرهنگی نمایشگاه کتاب و هفته‌کتاب، جوایز متعدد ملی در این حوزه، نکوداشت و چاپ مجموعه آثار مفاخر ایرانی از دیگر مواردی است که در حوزه موفقیت‌های صنعت نشر کشور قابل ذکر است.

صالحی در ادامه این نشست به چالش‌ها و مشکلات حوزه صنعت نشر اشاره کرد و گفت: اقتصاد نشر چه در حوزه بازدهی سرمایه و چه در حوزه هزینه‌‌های بالاسری گرفتار مشکل است و لازم است برای بیرون آمدن از این فضای بیمارگونه تمهیداتی اندیشیده شود.

وی افزود: سرانه مطالعه در ایران، حقوق مولفان، کتابسازی، ضعف قوانین و اجرای قوانین، ضعف اطلاع‌رسانی کتاب ایران در حوزه جهانی، ضعف دسترسی مخاطب به کتاب خوب، ضعف نهادهای صنفی عرصه نشر، حضور برخی خرافات و ابتذال‌های اخلاقی و مذهبی در این حوزه  از جمله مشکلات صنعت نشر است که باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون امور فرهنگی ادامه داد: یکی از چیزهایی که می‌تواند به این فرهنگ ضربه بزند تقلیل گرایی است. این‌که فقط یک مساله براي نمونه مميزي كتاب به صورت کاریکاتوری بزرگ شود، مسایل دیگر را در حاشیه قرار می‌دهد و به صنعت نشر ضربه مي زند. مسایل و چالش‌های حوزه نشر مانند شبکه‌ است و باید شبکه‌ای دیده شود.

صالحی افزود: من خود را خادم اهالی فرهنگ و صنعت نشر می‌دانم. کار اصلی در این حوزه برعهده مولدان یعنی ناشران است و ما هم به عنوان مسوولان به عهد خود در خدمت آنها پایبند هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها