به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست خبری رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اصحاب رسانه ظهر امروز( چهارشنبه 12 تیر ماه) در سالن کنفرانس کتابخانه ملی برگزار شد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در این نشست عملکرد سه ماه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را بر اساس کتابچه منتشر شده تشریح و اظهار کرد: نمایشگاه قرآن امسال از 25 شعبان تا 25 رمضان در مصلاي امام خمینی(ره) برگزار میشود.
وی افزود: رویکرد نمایشگاه قرآنی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عنوان از رمضان تا رمضان، به عرضه دستاوردهای قرآنی این سازمان در بخش نسخ خطی و چاپی و سنگی میپردازد.
صلاحی با بیان اینکه نمایشگاه قرآنی سازمان اسناد و کتابخانه ملی در گذشته فقط با نام قرآن مزين شده بود اظهار کرد: ابتکار سال 90 افزودن عنوان عترت به نام قرآن بود و سال 91 بخش بینالملل به نمایشگاه قرآنی این سازمان اضافه شد.
وی با اشاره به عرضه قرآن به زبان ارمنی در نمایشگاه قرآن سال گذشته گفت: ترجمه این قرآن از کشور ارمنستان با حضور مترجم آن، ازبهترین حضورهای سازمان اسناد در نمایشگاه قرآن بود.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه امسال بخش جدیدی با عنوان قرآن و رمضان به روایت سند به بخش نمایشگاهی قرآن افزوده شده اظهار کرد: در این نمایشگاه 17 قرآن خطی کامل، 12 قرآن به شکل جزو و چند جزو و یا یک برگ، چند جلد صحیفه سجادیه، نهجالبلاغه و کتاب «زادالعماد» که در سال گذشته به سازمان اهدا شده عرضه می شود.
اسنادی درباره ماه رمضان
صلاحی با بیان اینکه 26 برگ سند درباره رمضان و 47 برگ سند درباره قرآن به روایت سند در نمایشگاه قرآن امسال عرضه میشود اظهار کرد: امسال 20 اثر از 20 کشور جهان آثار و نسخ قرآنی دیجیتالی خود را با شیوههای گوناگون رایزنی، ایمیل یا انتخاب از سایت کتابخانه ملی آن کشور در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران قرار دادند.
اهدای 65 اثر مرحوم بیرجندی به کتابخانه ملی
صلاحی با اشاره به اهدای مجموعهآثاری از سوی خانواده مرحوم بیرجندی در سه ماه نخست امسال گفت: 65 اثر از سوی این خانواده به کتابخانه ملی اهدا شد که 24 اثر آن نسخه خطی، 32 اثر سنگی، 9 اثر متفرقه بود.
انتشار ویراست چهارم صد عنوان موضوعی فارسی
صلاحی با اشاره به آماده انتشار بودن ویراست چهارم صد عنوان موضوعی فارسی گفت: این عناوین از نظر موضوعی، محتوا و شکلی روزآمد شدند و 106 هزار و 500 رکورد در این ویراست چهارم منتشر شد که ابزار بسیار مناسبی برای کتابخانههاست.
وی درباره مزاياي این ویراست گفت: این مجموعه ابزار مناسبی برای پژوهشگران و کتابخانهها از نظر کمک به فهرستنویسی و بازیابی کتاب و منبع است.
انتشار ویراست سوم اصطلاحنامه فرهنگ فارسی
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین از انتشار اصطلاحنامه فرهنگ فارسی، ویراست سوم خبر داد و گفت: ویراست نخست این مجموعه در سال 1380 منتشر شد. ویراست دوم سال 85 و امسال ویراست سوم آن برای استفاده محققان و کتابخانه های کشور عرضه میشود.
انتقال 220 هزار پایان نامه از ایران داک به کتابخانه ملی
صلاحی با اشاره به توافق این سازمان با پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایران داک) گفت: امسال 220 هزار پایان نامه در ایران داک به سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتقل میشود.
وی افزود: مجموعه این پایان نامهها فهرستنویسی میشوند و فهرست و موضوعپایاننامهها از طریق سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی و پژوهشگاه ایران داک، قابل دسترسی خواهند بود.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی، همه دانشگاهها را موظف به ارسال پایاننامههای خود به کتابخانه ملی کرده است .اکنون 95 هزار پایان نامه در سازمان وجود دارد و اگر 220 هزار پایاننامه دیگر نیز به این سازمان منتقل شوند منبع عظیمی برای پژوهشگران ایجاد خواهد شد و محققان با مراجعه به سایت کتابخانه ملی میتوانند از فهرست پایاننامهها و محتوای آنها مطلع شوند.
اسکن 20 هزار منبع کتابخانه ملی در سه ماه نخست امسال
صلاحی با بیان اینکه در سه ماهه نخست امسال 20 هزار منبع شامل یک میلییون و 460 هزار صفحه اسکن شده و در بخش دیجیتال کتابخانه ملی قرار گرفته است اظهار کرد: تا پایان سال 92 این سازمان ظرف دو سال، 136 هزار و 500 منبع شامل 17 میلیون و 500 صفحه را اسکن کرده است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به ارسال بیش از دو میلیون برگ سند از دبیر خانه مرکزی نهاد ریاست جمهوری گفت: ارسال این تعداد سند در طول تاریخ این سازمان بی نظیر است و در هفته آینده به آرشیو ملی کتابخانه منتقل میشوند.
بازدید دو هزار نفر از کتابخانه ملی در سه ماه ابتدای سال
وی درباره میزان بازدید از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: در سه ماه نخست امسال دو هزار نفر از سازمان اسناد و کتابخانه ملی بازدید کردند که 5/33 درصد آنها افراد دانشگاهی،5/22 درصد دانش آموزان،5/20 درصدافراد دولتی، 10 درصد میهمانان خارجی و 5/5 درصد آنها میهمانان خصوصی بودند.
بازگشایی موزه صنعت چاپ تا پایان تابستان
صلاحی در این نشست درباره زمان راهاندازی موزه صنعت چاپ که اکنون به ساختمان 30 تیر منتقل شده است گفت: بر اساس تفاهم نامه کتابخانه ملی با کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی آمادگی راهاندازی این موزه را در ساختمان 30 تیر داریم.
وی افزود: بخشی از تجهیزات هنوز به این ساختمان منتقل نشده و کارشناسان مشغول جانمایی و چینش دستگاهها هستند و بعد از پایان کارهای کارشناسی، این موزه تا پایان تابستان امسال راهاندازی خواهد شد.
چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۱
نظر شما