یکشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳
عرضه جدیدترین کتاب‌های از «ایران چه می‌دانم؟» در نمایشگاه تهران

«ماسک در ایران»، «ترانه‌های محلی در ایران»، «زلزله‌شناسی ایران»، «بیستون» و «مشهد» از تازه‌های مجموعه کتاب‌های «از ایران چه می‌دانم؟» است که در بیست‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شوند.-

حسن باستانی‌راد، مدیر علمی مجموعه کتاب‌های «از ايران چه‌ می‌دانم؟» به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: برای نخستین‌بار دو کتاب «ماسک در ایران» نوشته کیقباد یزدانی که به سیر تاریخی ماسک (روبنده/ نقاب) و تحولات اجتماعی آن در ایران می‌پردازد، همچنین کتاب «ترانه‌های محلی در ایران» به‌قلم استاد صادق همایونی در نمایشگاه عرضه خواهند شد. از همایونی تاکنون بیش از 32 عنوان کتاب در حوزه‌های ادبیات عامه، فولکلور، ترانه‌های محلی، شعر و تعزیه از این نویسنده منتشر کرده است که برخی از آن‌ها برنده جایزه کتاب سال نیز شده‌اند.

وی به دیگر کتاب‌های این مرکز اشاره کرد و گفت: اثر دیگری که در نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد، «زلزله‌شناسی ایران» نوشته مهدی زارع نام دارد که مسایل فنی و زمین‌لرزه‌شناسی را بیان می‌کند. کتاب «بیستون» تالیف شهرام جلیلیان نیز پژوهشی جدید و ترجمه‌ای نو درباره این سنگ‌نبشته است.

نویسنده کتاب «بم» بیان کرد: کتاب «مشهد» به‌کوشش فضل‌الله حشمتی‌رضوی از دیگر آثاری است که در نمایشگاه ارایه خواهد شد و در بیانی کلی به جغرافیای طبیعی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی مشهد مقدس می‌پردازد. کتاب «امام‌رضا(ع)» به‌قلم دکتر محمدرضا ناجی نیز از سوی دفتر پژوهش‌های فرهنگی منتشر شده و جایزه‌هایی مانند جایزه کتاب فصل را به‌دست آورده است.

نویسنده کتاب «بهارستان در تاریخ» درباره دفتر پژوهش‌های فرهنگی توضیح داد: یکی از بخش‌های دفتر پژوهش‌های فرهنگی، گروه پژوهشی «از ایران چه می‌دانم؟» است و تاکنون بیش از یک‌صد و 10 عنوان کتاب با هدف گسترش ایران‌پژوهی منتشر کرده است. مخاطبان این آثار تمامی گروه‌های سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالانِ علاقه‌مند به خواندن و دانستن درباره ایران‌زمین را شامل ‌می‌شوند.

باستانی‌راد ادامه داد: هسته اصلی این مجموعه را «ایران» به معنای گسترده آن و در بُعد فرهنگی (ایران فرهنگی) نه مرزهای جغرافیای سیاسی امروزی تشکیل می‌دهند. از سوی دیگر پژوهشگران در تالیف آثار این مجموعه تلاش می‌کنند تا با زبانی روان و قابل فهم برای همگان اما مستند به منابع تاریخی، ادبی، دینی، اجتماعی، جغرافیایی، معماری و هنری ایران، همچنین آوردن شاهدهایی از تاریخ، فرهنگ، تمدن، جامعه، ادب، دین ، هنر و دیگر حوزه‌ها، پژوهش‌ها را به سرانجام برسانند. تدوین و انتشار کتاب‌های ایران‌پژوهی در حوزه‌های گوناگون در 120 صفحه رقعی انجام می‌شود.

عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی در پایان بیان کرد: این مجموعه از سوی مولفان صاحب اثر و آگاه به موضوع تالیف می‌شود که نظارت و مدیریت بر آن را با یاری گروهی از همکارانم بر عهده دارم.

«گستره فرهنگی و مرزهای تاریخی ایران‌زمین»، «جزیره قشم: صدف ناشکافته خلیج فارس»، «تخت‌جمشید»، «مرزهای ایران در دوره معاصر»، «جامعه ایلی در ایران»، «ایران باستان»، «پوشاک ایرانیان»، «تئاتر در ایران»، «آیین جوانمردی» و «فرآیند تکوین حماسه ایران» برخی از کتاب‌های مجموعه «از ایران چه می‌دانم؟» به‌شمار می‌روند.

بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 11 تا 21 اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها