
رضا طالبلو، مترجم کتاب «اقتصادسنجی» از این اثر به عنوان پیشزمینهای برای مطالعات تخصصی این حوزه یاد کرد که با ارایه آمارههایی از مسایل اقتصادی ملموس مخاطبان را با ادبیات آثار «بدی بالتاجی» مولف کتاب و نظریهپرداز مطرح این حوزه آشنا میکند.-
وی با اشاره به این که اثرش به مروری بر تاریخچه اقتصادسنجی و تعاریف متعددی که از آن میشود، پرداخته است، گفت: این تحقیق مباحثی را درباره آینده اقتصادسنجی بیان میکند و به تبیین مباحث این حوزه از ابتداییترین حالت تا موضوعات پیشرفته آن میپردازد.
این دکترای اقتصاد درباره انگیزه ترجمه این اثر و مولف آن گفت: «بدی بالتاجی» از محققان حوزه اقتصاد است که بیش از 100 مقاله در زمینه اقتصادسنجی پدید آورده و نتایج تحقیقات او یکی از مهمترین منابع در حوزه اقتصادسنجی است. وی کتابی با نام «تحلیل اقتصادسنجی دادههای پانل» دارد که مطالبش در حد تخصصی و ویژه دانشجویان مقطع دکترا و متخصصان این حوزه تدوین شدهاند.
طالبلو افزود: مطالعه کتاب یاد شده که مطالعه بنیادین و پیشرفته اقتصاد را هم دربردارد، نیازمند آگاهی از اصطلاحات و مقدمات خاصی است. همچنین کتابی که موفق به ترجمه آن شدهایم، زمینههای این پیشآگاهی را برای دانشجویان فراهم میکند.
مترجم کتاب «اقتصادسنجی» با اشاره به این که منابع مطالعات رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی ارشد تا سال گذشته بسیار محدود بودند، اظهار کرد: این ضعف منابع ما را بر آن داشت تا به ترجمه این کتاب تخصصی بپردازیم. مثالهای ارایه شده در کتاب «اقتصادسنجی» در شمار مثالهاییاند که در کتابهای مرجع این حوزه و اغلب از سوی «بالتاجی» عنوان شدهاند، این امر کار با دادههای واقعی را برای مخاطبان آسان میسازد.
وی درباره سایر ویژگیهای این اثر گفت: این کتاب آمارهای اصلی اقتصادسنجی را به شکل پایهای بیان و پس از آن در الگوهای عملی اقتصادسنجی از آنها استفاده میکند. «آماره والد»،«ضریب لاگرانژ»، «نسبت درستنمایی» مهمترین آمارههای آزمون در اقتصادسنجی در سطح پیشرفتهاند که در این کتاب به آنها توجه شده است.
نشر نی نخستین چاپ کتاب «اقتصادسنجی» را با شمارگان یکهزار نسخه در 625 صفحه به بهای 16 هزار تومان در سال جاری منتشر و روانه بازار کتاب کرده است.
نظرات