هفتمین دفتر شعر قربان ولیئی با عنوان «ضربان ذات» (عطشنامه) از سوی نشر کتاب نیستان منتشر شد. این اثر شامل منظومهای بلند در قالب غزل، مثنوی است که با نگاهی عرفانی به واقعه عاشورا و شخصیت امام حسین (ع) سروده شده است.-
منظومه اینچنین آغاز میشود:
«گوش کن بانگ آسمانی را
بنگر آفاق بیکرانی را
از کران تا به بیکران نور است
بنگر این ظاهری که مستور است...»
ولیئی درباره این کتاب به «ایبنا» گفت: این اثر در حقیقت یک منظومه بلند عاشورایی 54 صفحهای در قالب غزل، مثنوی است که در دهه نخست محرم سال گذشته آن را سرودهام.
وی درباره رویکردش به واقعه عاشورا در این منظومه توضیح داد: در ذهن من تمامی ابعاد واقعه عاشورا یعنی سوگ، حماسه و عرفان بوده است و این سه عنصر در منظومه بازتاب پیدا کردهاند، اما در ظاهر غلبه با وجه یا رویکرد عرفانی واقعه عاشورا است.
این شاعر در پاسخ به پرسشی درباره عنوان فرعی مجموعه اظهار کرد: از یک سو در بخشی از ابیات به ماجرای تشنگی امام حسین (ع) و اصحابش اشاره شده و از سوی دیگر به نوعی عطش معرفتی مدنظرم است.
وی در پایان گفت: در حقیقت به نوعی از دوگانگی معنایی استفاده کردهام. اینکه انسان معاصر تشنه معرفت و حقیقت و در پی سیراب شدن از چشمه معرفت است. به عبارت دیگر محبان و دوستداران امام حسین (ع) این عطش را دارند که از معرفت وی سیراب شوند.
قربان ولیئی متولد 1346 در کرمانشاه و دارای دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تربیت مدرس است. در سالهای گذشته، 6 مجموعه شعر از او با عنوانهای «گفتم به لحظه نام تو را جاودانه شد»، «گزیده شعر معاصر ایران»، «ترنم داوودی سکوت»، «با دو چشم دچار یکتایی»، «باید نوشت نام تو را با پرندهها» و «جوان شدن جاودانگی» از این شاعر به چاپ رسیده است.
در بخش دیگری از این منظومه میخوانیم:
«...شریان شریعت آنجا بود
به حقیقت، طریقت آنجا بود
خانقاه وجود آنجا بود
بارگاه شهود آنجا بود
راستین بود دست افشانی
در سماع مهیب ربانی
راستین بود حیرت و تجرید
راستین بود وحدت و تفرید...»
«ضربان ذات» پاییز امسال(1391) در 54 صفحه، شمارگان هزار و 200 نسخه و قیمت دو هزار تومان از سوی انتشارات کتاب نیستان منتشر و راهی بازار کتاب شد.
نظر شما