به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ايران، مارتین برندز رییس «ایکا» که ریاست آرشیو ملی هلند را نیز به عهده دارد، از اقدام ایران در آموزش شیوه نگهداری اسناد در سطح منطقه جنوب و غرب آسیا ابراز رضایت کرد و گفت: این کار، اقدام بزرگی است که توسط کتابخانه ملی ایران انجام میشود و پیشتر تنها برخی از کشورهای اروپایی چنین دورههایی را برگزار میکردند.
اسحاق صلاحی، رییس کتابخانه ملی جمهوری اسلامی نیز در این دیدار با ارايه گزارشی از فعالیتهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی در برگزاری دورههای آرشیوی به صورت رایگان برای کشورهای منطقه، اظهار كرد: اگر از سوی ایکا مورد حمایت قرار بگیریم، میتوانیم 20 کشور را به صورت رایگان زیر پوشش آموزشهای آرشیوی قرار دهیم.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس آتی سواربیکا در هندوستان، بر آمادگی ایران برای همکاری در ارتقای آموزش اعضای شورای جهانی آرشیو تاکید کرد.
همچنين در ديدار ديگري كه دیوید لیچ دبیرکل شورای جهانی آرشیو(ایکا) با صلاحی داشت، از اقدامات ویژه ایران درباره برگزاری دورههای آموزشی رایگان به کشورهای آسیایی تشکر و اظهار امیدواری کرد: با حضور ایران در آینده نزدیک، سواربیکا قدرت بیشتری پیدا کند.
وی همچنین از برنامههای توسعه علوم آرشیوی در ایران حمایت کرد و قول داد: در اجلاس هندوستان، فهرست کمکها به سواربیکا و ایران را برای فعال کردن کشورهای منطقه اعلام کند.
دبیر کل شورای جهانی آرشیو در این دیدار هم چنین ابراز تمایل کرد با سفر به ایران از نزدیک با کتابخانه ملی ایران و فعالیتهای آن آشنا شود.
صلاحی نیز با تشکر از مدیریت لیچ در برگزاری اجلاس ایکا گفت: رشد فعالیتهای آرشیوی ایران چشمگیر و رو به پیشرفت است و ما علاقهمندیم حضور فعالتری در برنامههای شورای جهانی آرشیو داشته باشیم.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین با ارايه گزارشی از فعالیتهای ایران در سواربیکا، ابراز امیدواری کرد: در اجلاس آتی ایکا و سواربیکا حداقل با ارايه پنج مقاله علمی حضور فعالتری داشته باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: ایران میتواند با حمایتهای بیشتر ایکا نقش خود را در منطقه بیشتر کند و به عنوان منشاء آموزش علوم آرشیوی منطقه باشد.
بر اساس اساسنامه شورای جهانی آرشیو، کشورهایی که دارای فرهنگ مشترک و مشابه باشند، مجاز به تاسیس شعبه منطقهای آرشیو هستند. شعبه جنوب و غرب آسیا(سواربیکا) نیز با حضور کشورهای منطقه، از سال 1355 فعالیت خود را آغاز و جلسات متعددی را به صورت دورهای برگزار کرده است.
سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان ريیس سواربیکا با برگزاری دورههای آموزشی مرمت و نگهداری اسناد به صورت رایگان، نقش موثری در نهادینه کردن علوم آرشیوی در سطح منطقه داشته است.
چهارشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۲
نظر شما