اسحاق صلاحي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره اقدامات اين سازمان براي كنسرسيوم مشترك محتواي ملي گفت: اين كنسرسيوم از 13 مركز كتابخانهاي كشور تشكيل شده است و دارای یک سایت با همین عنوان است و همه تلاش میکنند دادهها و اطلاعات خود را روی این سایت بگذارند.
وي ادامه داد: با دسترسي به اين سايت، فعاليت پژوهشی براي محققان راحتتر خواهد بود اما برخی از کتابخانهها شايد به اين دلیل که فکر میکنند اگر دادههای خود را به اين سايت بدهند بازارشان تعطیل میشود، خیلی همکاری نکردند.
صلاحي تاكيد كرد: به هر جهت کار در كنسرسيوم مشترك محتواي ملي در حال پيگيري است و با سرعت خوبي پيش ميرود.
رييس كتابخانه ملي با اشاره به برگزاري همایش ملی «محتوا در فضای مجازی» گفت: از مجموعه شورای فرهنگی دفتر رهبری درباره محتوای ملی تحت وب نگرانيهايي وجود داشت كه اين موضوعات به کنسرسیوم منتقل شد تا بررسی و آسیبشناسی و راهکارها نيز استخراج شود.
وي اضافه كرد: ریاست کنسرسیوم به شکل دورهاي منصوب میشود و اكنون فرهاد رهبر،رييس دانشگاه تهران رياست آن را بر عهده دارد. پس از چندین جلسه بررسی مسوولیت همایش «محتوا در فضای مجازی» به سازمان اسناد کتابخانه ملی واگذار شد و من نیز مسوولت این همایش را بر عهده گرفتم.
به گفته صلاحي، دبیر علمی همايش دكتر سعيدرضا عاملي از دانشگاه تهران و دبیر اجرایي نيز دكتر صفیپور، معاون پژوهشی كتابخانه ملي است. اين همايش 4 بهمنماه امسال برگزار میشود.
وي همچنين گفت: عناوین و موضوعات همايش استخراج شده و طي دو هفته آینده کارها انجام میشود. برنامهریزی برای زمان اعلام فراخوان مقاله، داوری و ... انجام شده و بهزودي جزئيات اين همايش را پس از سفر خود به كنفرانس جهاني كتابداري(ايفلا) اعلام ميكنم.
رييس كتابخانه ملي در پاسخ به اين سوال كه چه تعداد كتاب و داده ديجيتال را به درگاه اينترنتي كنسرسيوم مشترك محتواي ملي منتقل كردهايد، گفت: رقم مشخصي در ذهن ندارم ولی فكر میکنم از نظر داده دیجیتال و نيز تعداد منابع وارد شده در سايت در بین 13 مرکز کتابخانهای بالاترين رتبه را داريم.
پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۳:۰۵
نظر شما