گزارش هفتگی پرفروشترین کتابهای غیرداستانی در آلمان
زندگینامه اروین اشتریت ماتر روی پیشخان کتابفروشی ها
کتاب زندگینامه اروین اشتریت ماتر از نویسندگان برجسته قرن 20 آلمان که توسط انتشارات آوفباو منتشر شده در سبد خرید آلمانی ها قرار گرفت.-
دکتر آنته لئو متولد 1948 در شهر دوسلدورف است و به عنوان مورخ و مفسر در برلین زندگی می کند. اشتریت ماتر در 14 آگوست 1912 در اشپرم برگ متولد شد و 31 ژانویه 1994 در شولتسن هوف درگذشت. او از زمان تولد تا زمان مرگ دو جنگ جهانی، دو انقلاب، جمهوری وایمار، رایش سوم و جمهوری دمکراتیک آلمان را تجربه کرد و زندگی او کاملا متاثر از مقاطع تاریخی و سیاسی متعدد بود.
آنته لئو با کمک نامه ها، دفترچه های یادداشت، خاطرات، شاهدان عینی و اسنادی که بخش گسترده ای از آرشیو اشتریت ماتر را تشکیل می دهند، به این نویسنده نزدیک می شود. او به بازسازی بخش های تا کنون مسکوت گذاشته شده زندگی این نویسنده همچون عضویت او در یک گردان پلیس در دوران جنگ پرداخته و جایگاه او به عنوان نویسنده و یک کارگزار در کشمکش های سیاسی جمهوری دموکراتیک آلمان را مطرح می کند و به خصوص یک تصویر زنده از این نویسنده بسیار پیچیده ارایه می کند.
اشتریت ماتر از برجستهترین نویسندگان جمهوری دموکراتیک آلمان، عضو فعال حزب اتحاد سوسیالیستی آلمان و از نویسندگان تحسین شده در سطح ملی بود. او فعالیتش را در عرصه نگارش از سال 1950 آغاز کرد و تا سال 1953 هم دستیار برتولت برشت بود. وي با رمان های سه جلدی «معجزهگر» و «فروشگاه» که در قالب فیلم سینمایی نیز ارایه شدند، و نیز با رمانهای «تینکو» و «اوله بینکوپ» صدها هزار مخاطب را به سوی خود جلب کرد.پس از اتحاد دو آلمان بود که همکاری گاه و بی گاه او با اشتازی و عضویتش در گردان پلیس 325 در جریان جنگ جهانی دوم فاش شد. طبق تحقیقات ورنر لیرش محقق ادبی، اشتریت ماتر از سال 1943 عضو هنگ پلیس شکارچیان کوهستان 18 بود.
در هفته ای که گذشت کتاب های «هنر اندیشه ناب» نوشته روف دوبلی ، «تقریبا بهترین دوست» اثر فیلیپه پوزو دی بورگو، «افکار سریع ، افکار آهسته» اثر دانیل کنمان، «سفر تحقیقاتی به هلند» اثر اشتفن مولر ، «1812 . لشکرکشی ناپلئون به روسیه» اثر آدام سامویتسکی، «اروپا به یورو نیازی ندارد» به قلم تیلو سارازین، «گناهان» اثر دیوید گرابر، «مصرف توصیه نمی شود» نوشته هانس الریخ گریم در مکان های اول تا هشتم و کتاب «آزادی» نوشته یوآخیم گاوک در مکان دهم قرار داشت.
نظر شما