به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از میان این نویسندگان حضور سه نویسنده برنده جایزه نوبل یعنی کلود سیمون، ویلیام فاکنر و ورنرفن هايدنستام در تقویم ادبی امروز، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کلود سیمون
کلود سیمون، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 2005 برای همیشه آرمید. وی اکتبر 1913 در ماداگاسکار به دنیا آمد. او از نویسندگان پیشگام رمان نو است و آثار او را ميتوان در كنار رمان نویسانی چون آلن رب- گريه و ميشل بوتور قرار داد. او شيفته آثار نويسندگاني چون فاكنر، داستايفسكي، جيمز جويس و كالدول بود و نخستين رمانش با عنوان «فریبکار» را در سال 1946 به چاپ رسانید که با رمان «بیگانه» کامو مقایسه می شود. او در سال 1985 موفق شد تا جایزه نوبل را از آن خود کند. «جاده فلاندر»، «پرستش بهار»، «اقاقیا» و «برزگر نامه» از آثار برجسته اوست.
ویلیام فاکنر
ویلیام فاکنر، نویسنده شهیر آمریکایی چنین روزی در سال 1962 در آکسفورد بر اثر حمله قلبی از دنیا رفت. وی که سپتامبر 1897 به دنیا آمده بود، نخستین رمانش را در سال 1926 با عنوان «مواجب بخور و نمیر» منتشر کرد. «خشم و هیاهو» که در سال 1929 منتشر شد، نام او را بلند آوازه کرد. «گور به گور» در سال بعد این موفقیت را تکمیل کرد. او در سال 1931 «حریم» را منتشر کرد که از خشن ترین داستان های اوست. «آبشالوم! آبشالوم!»، «برخیز این موسی»، «مزاحم در خاک»، «مرثیه برای هملت» و «نخل های وحشی» از دیگر آثار اوست. او در سال 1949 موفق به اخذ جایزه ادبی نوبل شد و در سال 1957 جایزه پولیتزر را برای کتاب «شهر» دریافت كرد.
ورنر فون هايدنستام
ورنر فون هايدنستام، شاعر و رمان نویس سوئدی چنین روزی در سال 1859 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی اش ،علاوه بر شعر، مجموعه داستان های کوتاه نیز دارد که مورد توجه بسیاری واقع شده است. او از سال 1912 یکی از اعضای آکادمی سوئد بود و نخستین مجموعه شعرش را با عنوان «سفر: سال های سرگردانی» در سال 1888منتشر کرد. او به تاریخ کشورش بسیار علاقه مند بود و بسیاری از داستان هایش از جمله «قفس شیر» را بر پایه قصه های تاریخی سوئد نوشت. او موفق شد جایزه نوبل را در سال 1916 به خود اختصاص دهد. وی در ماه «می» 1940 از دنیا رفت.
هارولد نورس
هارولد نورس، نویسنده و شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1916 در نیویورک به دنیا آمد. شعرهای او در نشریات بین المللی شعر به دفعات منتشر و به زبانهای مختلف ترجمه شده است. او که از جنبش «بیت» بود، برای شعرهایش جایزه ملی شعر آمریکا را از آن خود کرد. «کوهستان زیر دریا»، «جانوران رقصان»، «مدار کارما» از آثار اوست. وی ژوئن 2009 از دنیا رفت.
ویلیام وال
ویلیام وال، رمان نویس و شاعر ایرلندی چنین روزی در سال 1955 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او چهار رمان، دو مجموعه شعر و یک داستان کوتاه وجود دارد. او نخستین مجموعه شعرش را در سال 1997 به چاپ رسانید و در همان سال برنده جایزه پاتریک شد. «مراقبت از بچه ها» و «این کشور است» از آثار اوست . او در سال 2005 برای کتاب «این کشور است» نامزد دریافت جایزه بوکر شد.
لودویکو آریوستو
لودویکو آریوستو، ادیب و شاعر مشهور ایتالیایی چنین روزی در سال 1533 از دنیا رفت. وی سپتامبر 1474 در رژیو ایتالیا به دنیا آمد. وي پس از نيمهكاره گذاشتن تحصيلات خود در رشته حقوق، به تحصيل در رشته زبان و ادبيات باستاني گرايش پيدا کرد و با قرائت اشعار لاتيني، به زبان لاتين شعر سرود. او در دهه سوم زندگی اش سرودن شعر را آغاز کرد و با کتابش با عنوان «لنا» که یک کمدی است به اوج شهرت رسید.
گی دو موپاسان
هانری رونه آلبرت گی دو موپاسان، نویسنده برجسته فرانسوی چنین روزی در سال 1893 از دنیا رفت. وی آگوست 1850 به دنیا آمد. این نویسنده در عمر کوتاه خود 6 رمان، سه سفرنامه، یک مجموعه شعر و 300 داستان کوتاه خلق کرد و از او به عنوان بنیانگذار داستان کوتاه مدرن نام می برند. کتابهایی چون «شب کابوس»، «بل آمی»، «توفان روح»، «تپلی»، «خانه تیله» ،«تنهایی»، «دو دوست»، «دوشیزه هاریت»، «سرگذشت یک دختر روستایی»، «روح و داستانهای دلهره آور»و «مادر گنهکار» از آثار اوست.
کنت گراهام
کنت گراهام ، نویسنده اسکاتلندی چنین روزی در سال 1932 از دنیا رفت. وی مارس 1859 در ادینبورگ به دنیا آمد. کتاب وی با عنوان «باد در میان شاخه های بید» از آثار مانای ادبیات کلاسیک کودکان است که آن را در سال 1908 نوشت. وی كارهای ادبی اش را از اواخر دهه ۱۸۸۰، در مجله ها و روزنامه ها به چاپ رسانید. در سال ۱۸۹۳«نوشته های یک کافر» را که مجموعه ای از مقاله ها و داستان هایش بود منتشر کرد. او با کتاب های «سال های طلایی» و «روزهای رویا» به شهرت فراوانی رسید که نام او را به عنوان نویسنده برجسته کتاب های کودکان ثبت کرد.
عزیز نسین
عزیز نسین، طنز نویس نامدار ترکیه چنین روزی در سال 1995 به دلیل سکته قلبی از دنیا رفت. وی دسامبر 1915 به دنیا آمد. او بیش از 100 کتاب را در کارنامه ادبی خود به ثبت رسانده و آثارش به بیش از ۳۰ زبان گوناگون ترجمه شدهاند. «زن بهانه گیر»، «داماد سرخانه»، «پخمه» و «بچه های امروزی» از آثار اوست.
جمعه ۱۶ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۵
نظر شما