جشننامه استاد محمود حكيمي همزمان با برگزاري آيين نكوداشت وي منتشر شد. در اين كتاب، علاوه بر زندگي شخصي و حرفهاي حكيمي، به ديدگاههاي برخي كارشناسان درباره جايگاه ادبي و قصهگويي وي در ادبيات كودك و نوجوان پرداخته شده است.-
اين جشننامه در هفت بخش و به كوشش مهدي كاموس تنظيم شده است.
دو بخش نخست كتاب با عنوان «تقويم» و «زندگي» به زندگي شخصي و حرفهاي حكيمي از زبان خودش اختصاص دارد.
«قصهگوي نسل نخست انقلاب» سومين بخش اين كتاب است كه گفتوگويي با اين نويسنده درباره فعاليتهاي حرفهاياش را شامل ميشود.
رسول جعفريان، محسن هجري، مرحوم حسين حداد، منوچهر اكبرلو، سيدعليمحمد رفيعي و سيدعلي كاشفيخوانساري از جمله نويسندگانياند كه در فصل چهارم اين كتاب با نام «نظرگاه» به نقد و بررسي انديشه و رويكرد ادبي حكيمي پرداختهاند.
در بخشي از مطلب محسن هجري با عنوان «در جستوجوي آرمانشهر» آمده است: «با آنكه حكيمي را بايد پيرويي صديق براي ادبيات آرمانشهري تلقي كرد كه همواره براي انتقال باورهاي ديني خود به مخاطب تلاش كرده، بهگونهاي كه علاوه بر انتقال آموزهها در دل او شورآفريني كند. اما نگاه تاريخي او به اين باورها موجب شده كه مخاطب او در روند مطالعه آثارش، به فهم دقيقتر تاريخ دعوت شود و شايد آن چيزي كه حكيمي را همواره براي مخاطبانش معنا كرده، شوري همراه نوعي نگرش متعادل تاريخي به باورها و عقيدهها بوده است. به ويژه آنكه همواره بر مهرباني، مدارا و صبوري در انتقال پيامهاي ديني تاكيد داشته است.
تلاش او براي فاصله گرفتن از خرافهها و در عوض تلاش براي عقلاني كردن پيامهاي ديني، حكيمي را در جايگاه نويسندهاي آرمانگرا قرار ميدهد كه تلاش ميكند نيازهاي زمانه را در روايتهاي خود در نظر بگيرد كه مخاطب بتواند با اين روايتها ارتباط برقرار كند.»
در پنجمين بخش اين جشننامه با نام «ديگران» نويسندگاني همچون عبدالمجيد نجفي، حميد گروگان، اسفنديار معتمدي، مصطفي رحماندوست، جعفر رباني و محمدعلي كوشا ديدگاههاي خود را درباره جايگاه ادبي و قصهگويي حكيمي بيان كردهاند.
بخش ششم معرفي آثار و بخش هفتم هم به روايت تصويري از زندگي اين نويسنده اختصاص دارد.
جشننامه استاد محمود حكيمي به كوشش بنياد ادبيات داستاني ايرانيان در 421 صفحه و با قيمت 12 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما