محمدتقي روحاني، مولف كتاب «سيستمهاي پايگاهي نامتمركز» درباره اين اثر به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: موضوع كتاب درباره پايگاه دادههاي نامتمركز و محتواي آن، آكادميك و علمي است و ميتواند پاسخگوي نياز دانشجويان و استادان دانشگاهي باشد.
وي به مباحث كتاب اشاره كرد و افزود: براي ذخيره دادهها در كامپيوتر دو روش وجود دارد؛ يك روش اين است كه در يك سيستم واحد دادهها ذخيره شوند و در روش دوم، به دليل گسترده بودن مكانهاي كاري، بايد دادهها را در مراكز كامپيوتري مختلف ذخيره كرد كه به آن پايگاههاي نامتمركز ميگوييم.
وي با اشاره به اهميت اين تكنولوژي ادامه داد: اين تكنولوژي خيلي جديد نيست اما در ايران استفاده نميشود و درسي هم به اين نام در سطح كارشناس ارشد و دكتري وجود ندارد و دانشجويان چنان چه مايل باشند با استفاده از اين كتاب ميتوانند با اين تكنولوژي مهم آشنا شوند چرا كه اين موضوع در دنيا از مباحث به روز است و امروزه ديگر نميتوان دادهها را تنها در يك سايت ذخيره كرد.
وي ضمن تأكيد بر اعتبار علمي اين كتاب اظهار كرد: تمام سعي من در تأليف اين كتاب بر آن بوده تا اعتبار علمي آن را حفظ و كتابي سودمند براي جامعه علمي و دانشگاهي تأليف كنم، ضمن اين كه توجه داشتم تا اين اثر ويژگيهاي ساختاري يك كتاب را داشته باشد.
کتاب «سيستمهاي پايگاهي نامتمركز» در هفت فصل تدوین شده است. نخست، پس از بیان مقدمات، ردهبندیهای ارايه شده توسط مؤلفان برای سیستم پایگاهی نامتمركز مطرح و سپس، گونههای معماری سیستمهای پایگاهی نامتمرکز تشریح میشوند.
پس از آن، به مسأله بسیار مهم توزیع و تخصیص دادهها در گونههایی از سیستمهای پایگاهی نامتمرکز، پرداخته میشود. در ادامه، روشهای کنترل «هم روندی تراکنشها» در سیستم پایگاهی نامتمرکز و موضوع ترمیم در سیستم پایگاهی نامتمرکز مطرح و در پایان، تکنیکها و روشهای خاص سیستمهای پایگاهی موازی، شرح داده شده اند.
كتاب «سيستمهاي پايگاهي نامتمركز» در بخش علوم كاربردي از گروه «مهندسي كامپيوتر» بيست و نهمين دوره جايزه كتاب سال شايسته تقدير شناخته شد. اين كتاب را نشر جلوه در شمارگان هزار جلد و با بهاي 6 هزار و 500 تومان در سال 89 روانه بازار نشر كرده است.
آیین پایانی بیست و نهمین جایزه کتابسال جمهوری اسلامی ایران عصر چهارشنبه ۱۹ بهمن در تالار وحدت تهران برگزار شد.
پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۰
نظر شما