شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۷
برنامه‌ريزي براي گراميداشت دويستمين سال ورود صنعت چاپ به ايران

سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد عنوان كرد: ويژه‌ برنامه‌هايي براي دویستمین سال ورود صنعت چاپ به ایران با هدف تبيين جايگاه صنعت چاپ در كشور و همچنين بررسي روند فعاليت‌ دست‌اندركاران اين حوزه تدارك ديده شده است.-

يوسف افراش به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت:‌ اين ويژه‌برنامه در آستانه دويستمين سال ورود صنعت چاپ به كشور پيش‌بيني شده و برنامه‌هاي مختلفي از سوي نهادها و دست‌اندركاران اين حوزه را شامل مي‌شود.

افراش ادامه داد: با توجه به سابقه، توانمندي و ظرفيت‌هاي صنعت چاپ در ايران، برنامه‌هاي مختلفي براي سالگرد ورود چاپ به ايران در حال بررسي است كه با تصويب اعضاي شوراي سياستگذاري صنعت چاپ اجرايي مي‌شود.

وي با بيان اين‌كه تجليل از پيشكسوتان صنعت چاپ يكي از برنامه‌هاي اين مراسم است، اظهار كرد: اين حرکت براي شناساندن ابعاد این واقعه مهم، حرکتی ضروري است كه به توسعه صنعت چاپ و شناساندن این صنعت به عنوان صنعتی میان‌رشته‌ای منجر مي‌شود.

افراش با اشاره به زمان برپايي اين ويژه‌برنامه، افزود:‌ با توجه به گستردگي برنامه‌ها، همچنين لزوم برنامه‌ريزي گسترده و منظم، به احتمال فراوان شهريور ماه سال آينده اين مراسم برگزار خواهد شد.

وي تصريح كرد: صنعت چاپ كشور با توجه به ظرفيت‌ها و استعدادهاي بالقوه‌اي كه در خود دارد، بايد به صاحبان صنايع و مشاغل مختلف معرفي شود و اين ويژه‌برنامه مي‌تواند در تحقق اين اهداف موثر باشد.

به گفته افراش، فهرست برنامه‌هاي پيشنهادي اتحاديه‌ها و تشكل‌هاي صنفي صنعت چاپ براي اين ويژه‌برنامه در نشست آتي شوراي سياستگذاري صنعت چاپ بررسي خواهد شد.

اولین چاپخانه در ایران سال 1233 هجري قمري در شهر تبریز تاسیس شد. عباس میرزا نایب السلطنه، میرزا زین‌العابدین تبریزی را مامور فراگیری فن چاپ و به راه انداختن نخستین چاپخانه در تبریز کرد و وي اسباب و آلات چاپ حروفی را به تبریز آورد و با حمایت عباس میرزا نایب السلطنه که در آن زمان حکمران آذربایجان بود، مطبعه (چاپخانه) کوچکی راه‌اندازي كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها