چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۳
کاروان جشنواره‌های منطقه‌ای قصه‌گویی به بیرجند رسید

پس از پایان گرفتن یکی از رقابت‌های منطقه‌ای پانزدهمین جشنواره قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سنندج جشنواره‌ دیگری از صبح امروز (دوم آذر) در بیرجند آغاز ‌شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، تاکنون سه جشنواره در استان‌های زنجان، بوشهر و کردستان برگزار شده است و میزبان دو جشنواره دیگر، استان‌های خراسان جنوبی و تهران خواهند بود. 

پانزدهمین جشنواره قصه‌گویی منطقه دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با حضور مربیانی از استان‌های ایلام‌، کرمانشاه، همدان‌، مرکزی‌، لرستان و کردستان پس از سه روز رقابت بین قصه‌گویان این استان‌ها به پایان رسید و بیرجند طی روزهای دوم و سوم آذر میزبان رقابتی دیگر از این مرحله‌ جشنواره خواهد بود. 

مدیر کانون استان خراسان جنوبی با اعلام خبر آغاز جشنواره قصه‌گويي در شهر بيرجند افزود: روزهای دوم و سوم آذر ماه بیرجند، نخستین بار میزبان پانزدهمین جشنواره قصه‌گویی منطقه 5 کشور خواهد شد. 

عبدالرضا صمدی افزود: استان‌های اصفهان‌، یزد، کرمان‌، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی‌، پنج استان شرکت‌کننده در این جشنواره‌اند. 

مدیر کانون استان خراسان جنوبي افزود: این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ قصه و قصه‌گویی برگزار خواهد شد و 29 قصه‌گو در این جشنواره با یکدیگر به رقابت می‌پردازند که 23 نفر از قصه‌گویان کانونی و 6 نفر قصه‌گوی آزاد هستند. 

صمدی به حرکت کاروان قصه‌گویی در سطح شهر نیز اشاره کرد و گفت: قصه‌گویان، صبح دوم آذر از محل مهمان‌سرای جهانگردی در قالب کاروان قصه‌گویی میهمان مدارس خواهند شد و دانش‌آموزان بیرجندی را به شنیدن قصه‌ها با لهجه‌های متفاوت دعوت خواهند کرد. 

در سنندج و در آخرین روز رقابت‌های منطقه 2 جشنواره قصه‌گویی نفرات برگزیده این رقابت معرفی شدند و بر این اساس در بخش مربیان کانون فریده محمودی از استان مرکزی، مژگان فرضی‌پور از استان لرستان و پرشنگ سنگین‌آبادی از استان کردستان و در بخش برگزیدگان دوره‌های پیشین مریم نوشاد قباد از استان همدان و طاهره رحمتی از استان ایلام و در بخش آزاد معصومه محمدی از استان کرمانشاه، در جشنواره‌ بین‌المللی قصه‌گویی ـ که بهمن ماه امسال در ارومیه برگزار می‌شود ـ شرکت خواهند کرد. 

در همین مراسم مرتضی حیدری دبیر پانزدهمین جشنواره از اهمیت جشنواره‌های قصه‌گویی و روند رو به رشد آن‌ها صحبت کرد و قصه‌گویی را یکی از مهم‌ترین و به‌روزترین شیوه‌های تربیتی دانست که با وجود رشد روز افزون دنیای مدرن و صنعتی امروز، هنوز هم جایگاه خاص خود را به عنوان یک شیوه‌ تربیتی حفظ کرده و با به روز شدن و استفاده از تکنیک‌های مدرن این شیوه‌ تاثیرگذار سنتی به همت مربیان و مسوولان کانون هنوز به‌خوبی پویایی خود را حفظ کرده است. 

مدیر هماهنگی استان‌های کانون با ابراز این که قصه‌گویی در کانون نه به عنوان یک ابزار تبلیغی که در یک روند تربیتی دنبال می‌شود و مربیان آموزش دیده در این شیوه‌ مهم و اصیل در مراکز کانون به فرایند کوتاه مدت و بلند مدت آن توجه می‌کنند. 

وی از کشورهای پیشرفته‌ جهان به عنوان کشورهایی که خود را به قصه‌گویی نیازمند دیده‌اند و باشگاه‌های خصوصی قصه‌گویی تشکیل داده‌‌اند یاد کرد و از برنامه‌ کانون برای جذب قصه‌گویان آزاد و خصوصی برای تداوم فعالیت قصه‌گویی به‌صورت حرفه‌ای و باشگاهی خبر داد. 

وی با یادآوری قدمت قصه‌گویی در ایران به عنوان یک سرزمین پُرقصه با فرهنگ‌‌های جذاب و متنوع، حضور قصه‌گویان استان‌های مختلف در جشنواره‌ها را در کنار هم فرصتی برای تبادل تجربیات و شیوه‌های جذاب متفاوت قصه‌گویی و الهام گرفتن از جذابیت‌های فرهنگ همدیگر دانست. 

پانزدهمین جشنواره قصه‌گویی منطقه دو کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان کشور با حضور مربیانی از استان‌های ایلام‌، کرمانشاه، همدان‌، مرکزی‌، لرستان و کردستان پس از سه روز رقابت بین قصه گویان این استان‌ها به پایان رسید و بیرجند طی روزهای دوم و سوم آذر میزبان رقابتی دیگر از این مرحله‌ جشنواره خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها