كارآگاه سابق نيروي انتظامي كتاب «روانشناسي جنايات قاتلين سريالي در يك صد سال اخير ايران و آمريكا» را با هدف بررسي انگيزههاي رواني قاتلان نوشت.-
وي افزود: با نگارش كتاب«روانشناسي جنايات قاتلين سريالي در يك صد سال اخير ايران و آمريكا» قصد داشتم استانداردي را در اختيار كارآگاهان قرار دهم تا با استفاده از آن بتوانند شاخصههاي جرايم قتلهاي سريالي را مكشوف كنند. با اين استانداردسازي، كارآگاهان ديگر نيازي ندارند دو هزار صفحه پرونده مطالعه كنند، بلكه ميتوانند با مطالعه تنها چند صفحه، موضوعات مربوط به جرم را تحليل كنند.
به گفته خلعتبري، روانشناسي قاتلان سريالي در صد سال اخير ايران از «اصغر بروجردي» معروف به «اصغر قاتل» در سال 1313 كه مرتكب قتل كودكان در ايران و عراق شده بود، آغاز شده است و با «برادران شياطين» در تهران سال 1389 خاتمه مييابد.
نويسنده كتاب «عمليات دستگيري سارقين خطرناك و باندي» ادامه داد: اين بررسي درباره برخي قاتلان سريالي صد سال اخير آمريكا نيز انجام شده است. در واقع، من با انجام اين بررسي درباره يك كشور خارجي خواستم به جرميابان نشان دهم كه ميان شاخصههاي تاثيرگذار در ارتكاب جرايم جنايي سراسر دنيا شباهت وجود دارد.
خلعتبري به ارايه دو نظريه در كتابش اشاره كرد و گفت: در اين اثر با نقد نظرات دونظريهپرداز با نامهاي «لي» و «هيچي» تعريف خاص خودم را درباره قتلها و مفقوديتهاي سريالي ارايه دادم.
وي از ترجمه اين اثر به زبان انگليسي توسط سازمان پليس بينالملل (اينترپول) خبر داد و گفت: ترجمه اين اثر به برخي از كشورهاي دوست اهدا ميشود. همچنين انتشار اين كتاب بهانهاي شد كه يك گردهمايي بينالمللي با حضور صاحبان دانش جنايي و نظريهپردازاني كه آراي آنان در اين كتاب نقد شدهاند، برگزار شود.
خلعتبري در پايان گفت: انتشارات «آرين پژوهش» و «بهداري ناجا» به صورت مشترك اين كتاب را منتشر كردند. اين اثر در بازار نشر موجود نيست و تنها در اختيار كارآگاهان اداره آگاهي و جرميابان قرار ميگيرد.
نظر شما