شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۷
یادنامه شهریار و «مکتب شهریار» منتشر می‌شود

محمدتقی سبکدل تبریزی دو کتاب را با عنوان‌های «شهریار شعر» و «مکتب شهریار» که به ترتیب یادنامه شهریار و تاملی بر زندگی، شعر و اندیشه این شاعرند، در دست چاپ دارد. همچنین این مولف دو کتاب «بررسی اشعار ترکی شهریار» و «ستایش ائمه معصوم(ع) در شعر شهریار» را برای چاپ آماده می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سبکدل‌تبریزی گفت: «شهریار شعر» (ی‍ادن‍ام‍ه‌ اس‍ت‍اد ش‍ه‍ری‍ار) یکی از کتاب‌های در دست انتشار من است که در 585 صفحه از سوی انتشارات ندای شمس و با حمایت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد مراحل چاپ را طی می‌کند.

وی توضیح داد: این اثر مشتمل بر سه بخش است؛ بخش نخست به مقالاتی اختصاص دارد که استادان دانشگاهی چون حسن احمدی‌گیوی، جلیل تجلیل، محمدرضا شفیعی‌کدکنی، توفیق سبحانی و علی‌اصغر شعردوست درباره شهریار نوشته‌اند.

سبکدل‌تبریزی ادامه داد: در بخش دوم اشعاری آمده که در رثای این شاعر سروده شده‌ است؛ مفتون امینی، علی نظمی‌تبریزی، بیوک نیک‌اندیش و امیرعلی آذرطلعت از جمله شاعرانی هستند که اشعار آن‌ها در این بخش گنجانده شده است.

این مولف درباره بخش سوم کتاب توضيح داد: حدود 25 عکس از عکس‌های منتشر نشده شهریار نیز در بخش سوم کتاب ارایه شده است. این کتاب را به مرحوم منوچهر مرتضوی که از استادان من بوده است، تقدیم کرده‌ام.

وی در ادامه از ویرایش کتابی دیگر درباره شهریار خبر داد و گفت: «مکتب شهریار» (تاملی بر زندگی، شعر و اندیشه شهریار) عنوان کتابی است که این روزها سرگرم ویرایش آن هستم. این اثر 16 بخش را شامل می‌شود و در 900 صفحه تدوین شده است.

سبکدل‌تبریزی هفت سال زمان صرف نگارش این اثر کرده است و درباره آن توضیح داد: زندگی، غزلیات، قصاید، مکتب شهریار، حیدربابایه سلام، تاثیر موسیقی بر اشعار شهریار، تاثیر نیما بر اشعار شهریار، امام علی(ع) در شعر شهریار و تاثیر شهریار بر ادبیات و شعر معاصر فارسی از جمله بخش‌های این کتاب هستند.

وی به انگیزه‌اش از انتشار چنین اثری اشاره کرد و گفت: 23 سال از فوت شهریار می‌گذرد. برهمین اساس باید خاطره‌نویسی و شرح‌‌حال‌نویسی درباره شهریار را رها کنیم و به سراغ اصل موضوع برویم. مرحوم مرتضوی نیز در جایی بر این مهم که باید به شعر و اندیشه شهریار توجه کنیم، تاکید کرده بود.

این پژوهشگر در ادامه از آماده‌سازی اثر دیگری خبر داد و اظهار کرد: «بررسی دیوان ترکی شهریار» به زبان ترکی و در 400 صفحه به پایان رسیده است. در این اثر به ذکر دلایل سرایش هر قطعه شعر، مکان سرایش، زمان سرایش و توضیح آن سروده پرداخته‌ام.

وی افزود: معیار بررسی این اشعار براساس معیارهایی‌ است که در کتاب «هویت ملی و ایرانی در اشعار استاد شهریار» به‌کار گرفته‌ام.

سبکدل‌تبریزی در ادامه گفت: کتاب دیگری که در مرحله حروفچینی دارم با عنوان احتمالی «ستایش ائمه معصوم(ع) در شعر شهریار» منتشر می‌شود. این اثر تنها گردآوری اشعاری با چنین مضمونی نیست بلکه به شرح و توضیح این موضوع در شعر شهریار نیز پرداخته است. این اثر تمامی اشعاری را که شهریار درباره ائمه معصوم(ع) سروده است شامل می‌شود.

محمدتقی سبکدل تبریزی متولد 1355 در تبریز است. وی در سال 1382 از دانشگاه آزاد اسلامی در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ‌التحصیل شد. او در دانشگاه از حضور استادانی چون محمد آبادی، اسماعیل رفیعیان، محمود پدیده و در خارج از محیط دانشگاه از حضور استادانی چون محمدامین ریاحی، منوچهر مرتضوی و نظمی تبریزی استفاده کرده است.

«هویت ملی و ایرانی در اشعار استاد شهریار»، «شمع صد ساله»، «یادنامه استاد شهریار»، «فروغ عمر» و «گزیده غزلیات نظمی تبریزی» از جمله آثار منتشر شده سبکدل‌تبریزی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط