چهارشنبه ۶ مهر ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
ياحسيني: دولتي شدن، ناشران خصوصي را دور مي‌كند

سيد قاسم ياحسيني، نويسنده دفاع‌مقدس با انتقاد از پررنگ بودن جنبه‌هاي دولتي اين عرصه گفت: مشكل ما اينجاست كه ادبيات دفاع مقدس را به يك پديده دولتي تبديل كرده‌ايم و چون بسياري ازناشران خصوصي، اين ژانر ادبي را وابسته به دولت مي‌دانند، حاضر به سرمايه‌‌گذاري در آن نيستند./

سيد قاسم ياحسيني در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، دولتي بودن ادبيات دفاع مقدس را يكي از مشكلات اساسي اين حوزه دانست و گفت: دفاع ما در جنگ‌تحميلي 8 ساله، مردمي شروع و دولتي تمام شد. يعني اين مردم بودند كه همزمان با آغاز جنگ، شورمندانه از ايران و انقلاب دفاع كردند. اما بازتاب ادبي و هنري اين حماسه، صرفاً برعهده دولت گذاشته و نقش مردم در آن كمتر ديده شد.

وي تأكيد كرد: اكنون بسياري از ناشران خصوصي مستقل و برجسته حاضر به چاپ كتاب‌هاي دفاع مقدس نيستند و اندك ناشراني كه در اين حوزه فعالند، به نوعي از سوي نهادهاي دولتي حمايت مي‌شوند.
 
نويسنده كتاب «ميهمان فشنگ‌هاي جنگي» تاكيد كرد: مشكل ما اينجاست كه ادبيات دفاع‌مقدس را به يك پديده دولتي تبديل كرده‌ايم و چون برخي از ناشران خصوصي، اين ژانر ادبي را وابسته به دولت مي‌دانند، حاضر به سرمايه‌‌گذاري در آن نيستند.

ياحسيني در ادامه با اشاره به فاصله گرفتن اهل قلم همسو با ناشران خصوصي از ادبيات دفاع‌مقدس، خاطرنشان كرد: مجموعه اين عوامل باعث شده كه ادبيات دفاع‌مقدس، تقريبا دچار ركود و رخوت شود و اگر چه همه اين موضوع را باور دارند، اما كمتر كسي شجاعت بيان آن را دارد.

اين خاطره‌نويس دفاع‌مقدس در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره دليل گسترش و رواج خاطره‌نويسي جنگ در سال‌هاي اخير، گفت: خاطره‌نويسي، به دليل محدوديت‌هاي محتوايي در حوزه‌هايي مانند نگارش داستان رواج پيدا كرده است. ميدان براي خاطره‌نويسي و خاطره شفاهي باز نگه داشته شده و به همين دليل، خاطره‌نويس دفاع‌مقدس در جايگاه بالاتري از داستان و رمان‌نويس قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط