شجاعي صايين به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: كميته منشور اخلاقي صرفا براي تدوين متن منشور اخلاقي نویسندگی تشكيل شده است و قرار نيست وظيفه ديگري براي اين كميته تعريف شود.
وي ادامه داد: بهترین محل براي حمايت از حقوق نويسندگان انجمنهاي صنفي است كه بايد توسط خود دوستان نويسنده در اين زمنيه تلاشهاي بيشتري صورت بگيرد.
مدير عامل موسسه خانه كتاب همچنين در پاسخ به سوالي درباره تعريف قرارداد تيپ براي نويسندگان و ناشران، گفت: تعريف قرارداد تيپ نميتواند موثر باشد، چون همه نويسندگان در يك سطح نيستند و هر يك ميتوانند قرارداد مخصوص به خود را داشته باشند.
شجاعي صايين ادامه داد: به هر حال بايد جايي باشد تا از حقوق نويسنده و ناشر دفاع و به اختلافات اين دو صنف رسيدگي كند. طبیعتا چنین نهادی باید دولتی باشد و در حال حاضر هم در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چنین روندی وجود دارد.
چندی پيش و در جريان برگزاري روز قلم، مدير عامل موسسه خانه كتاب پيشنهاد کرد منشور اخلاقي نويسندگان تدوین شود تا به عنوان الگويي براي رعايت اصول اخلاقي مورد بهره برداري اهل قلم قرار گيرد.
سراي اهل قلم نيز در یک ماه گذشته براي بهرهبرداري از نظرهاي كارشناسان، جلسههايي را به شكل تخصصی برگزار و وجوه مختلف تدوین این منشور را بررسی کرده است. به دلیل درخواست کارشناسان، شرکت در این جلسات برای عموم میسر نبوده است، اما خبرگزاری کتاب گزارش این جلسات را به طور کامل منتشر کرده است.
چهارشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۴
نظر شما