«مایک بروگه میر» نویسنده آلمانی در مصاحبه ای اظهار کرد که نویسندگان معاصر به پشتیبانی قضایی نیاز دارند و نویسنده ای که در عصر حاضر به نوشتن می پردازند ، دیگر نمی توانند در آلمان بدون داشتن وکیل به فعالیت ادامه دهد.*
دلیل این امر آن بود که یک زن به تصور این که این کتاب پرتره وی را به تصویر کشیده و در پی آن حقوق شخصی او خدشه دار شده است، جلو انتشار کتاب را گرفت.
اکنون «بروگه میر» در نظر دارد تا مطالب رمانش را با متناسب خواست طرف دعوای قضایی خود تغییر دهد و رمانش را در ماه سپتامبر روانه بازار کتاب کند.
در سال 2007 بود که ممنوعیت رمان «اسرا» اثر «ماکسیم بیلر» به دلیل شکایت دوست سابق این نویسنده مبنی بر تشریح زندگی شخصی او در این کتاب از سوی دادگاه فدرال آلمان تایید شد و از آن سال تا کنون موارد مشابه زیادی در این کشور دیده شده است.
طبق اعلام نشریه فوکوس در این میان بسیاری از انتشاراتی ها در قراردادی از نویسندگان خود این قول را می گیرند که کتاب هایشان حقوق شخصی هیچ کسی را نقض نمی کند. به این ترتیب انتشاراتی ها ریسک درگیری قضایی را که اغلب امکان نتیجه گرفتن در آن وجود ندارد به گردن نویسنده می اندازند.
داستان رمان «این دا- دا- دا است» در مورد نسلی است که به دشواری می تواند برای خود جایی برای زندگی بیابد.
نظر شما