«باغ جادويي»، «صندوقچهي جادويي»، «پهلوان و آقاي نويسنده» و «افسانههاي پهلوان گودرز» برخي از كتابهاي «مجيد شفيعي» براي نوجوانان هستند. او كه علاقهي زيادي به نگارش كتابها به سبكهاي متفاوت دارد،اين روزها مشغول نگارش «كتاب جادويي» است.
او اين روزها چند كتاب را آمادهي چاپ دارد. «باغ جادويي» و «صندوقچهي جادويي» از جملهي آنهاست كه گرچه نامهايي شبيه به هم دارند؛ اما داستانهايشان متفاوت است.
شفيعي دربارهي «باغ جادويي» گفت: «ماجراي اين كتاب دربارهي مردي است كه بهخاطر ابتلا به فراموشي، وارد دنياي تاريكي شده است؛ اما دختر او با كمك كتابها، متون و آيينهاي كهن كه در يك باغ برگزار ميكنند ميتواند او را به دنياي واقعي برگرداند. گرچه داستان كتاب در دوران معاصر ميگذرد؛ اما عناصر و شخصيتهاي تاريخي و فانتزي هم در آن حضور دارند. در واقع ميتوان گفت داستان در بستري فراواقعگرايانه ميگذرد.»
«باغ جادويي» قرار بود توسط انتشارات منادي تربيت منتشر شود؛ اما به گفتهي شفيعي قرار است انتشارات چكه آن را راهي بازار كتاب كند.
«صندوقچهي جادويي» ديگر كتابي است كه داستان آن در دوران خوارزمشاهيان ميگذرد. شفيعي اين كتاب را اينگونه توصيف كرد: «اين كتاب در بستري تاريخي و اسطورهاي ميگذرد و زمان آن به دوران حكومت خوارزمشاهيان برميگردد. البته در داستان شخصيت «ماهان» هم حضور دارد كه در هفت پيكر نظامي هم به او اشاره شده است.»
به گفتهي شفيعي، صندوقچهي جادويي ، مانند سنگ صبوري است كه ماهان حرفها و رازهايش را به او ميگويد. جالب است كه اين صندوقچه شعور دارد و ممكن است هر لحظه، رازها را برملا كند!
هنوز ناشر اين كتابِ سمبليك شفيعي مشخص نشده است.
«كتاب جادويي» اثر ديگري از شفيعي است. او پيش از اين از اتمام اين كتاب خبر داده بود؛ اما مثل اينكه قصد تغيير آن را دارد: «مدتي بود كتاب را تمام كرده بودم اما ميخواهم طرح داستان را عوض كنم به همين دليل ميخواهم دوباره آن را بنويسم.»
نويسندهي «دعاي درخت»، يك رمان ديگر هم نوشته و با آن به دنياي پهلوانان پس از رستم سفر كرده است. اين كتاب «افسانههاي پهلوان گودرز» نام دارد كه از سه بخش با عناوين «پهلوان گودرز و ديو فراموشي»، «پهلوان گودرز و قاليچهي پرنده» و «پهلوان گودرز و كابوس مرگبار» تشكيل شده است.
او دربارهي اين اثر خود گفت: «در نوشتن اين رمان نگاهي به برههي زماني خاصي از شاهنامه يعني بعد از مرگ رستم داشتم؛ اما شخصيت اصلي اين كتاب كه «پهلوان گودرز» نام دارد ساخته و پرداختهي ذهن خودم است و ربطي به شخصيتي به همين نام در شاهنامه ندارد.»
«مهشيد راقمي» اكنون مشغول تصويرگري اين كتاب است و منادي تربيت نيز ناشر آن خواهد بود.
نويسندهي «فرشتههاي خيس»، در كتاب ديگرش به نام «زندان ضحاك» دوباره سراغ شاهنامه رفته و در آن فردوسي را زنده كرده است! شفيعي داستان اين كتابش را نيز اينگونه تعريف كرد: «در اين كتاب، فريدون و ضحاك، دو تن از شخصيتهاي شاهنامه را به دوران معاصر آوردهام و شايد بتوان گفت كه به نوعي اين داستان را بازآفريني كردهام.»
او ادامه داد: «فريدون در اين كتاب، نقاشي است كه دچار كابوس ميشود و در كابوسهايش عناصر نقاشيهايش هم با جنگ ميكنند. اما با تغيير روند نقاشيهاي او، كابوسهايش نيز كمتر ميشوند.»
شايد بتوان گفت پيام اصلي اين كتاب نقش ابزارهاي فرهنگي و هنر در مبارزهي انسان با جهل است.
شفيعي هنوز ناشر اين كتابش را نيز مشخص نكرده است.
«مجيد شفيعي» متولد 1350 گرچه كارشناس موزهداري است؛ اما نويسندگي در حوزهي كودكان و نوجوانان را از سال 1380 آغاز كرده است. نخستين كتاب او، «مار خشمگين» نام دارد كه در همان سال توسط «شباويز» منتشر شد.
او كه به متون كهن و بازنويسي آنها براي بچهها علاقه دارد، «دام»، «عقاب پادشاه»، «کوزه روغن» و «شاهزادهي بابل» را بر اساس اين متون بازنويسي كرده است.
«ماه پيشاني قصهي ما»، «خسيستر از تو»، «حكايت خيرهسران»، «كفشهاي بابا» و «گنج قلعهي سفيد» از ديگر آثار او براي كودكان و نوجوانان است.
نظر شما