دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۸
نگاهي به هشتمين دوره برپايي جشنواره شعر قرطبه

هشتمين دوره شعر قرطبه (كوزموپوئتيكا) كه از 6 تا 10 آوريل (17 تا 21 فروردين) برپا شد، امكان گردآمدن شاعراني از سراسر جهان در اسپانيا را فراهم كرد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از افه، اين جشنواره كه با نام «شاعران جهان در قرطبه» برگزار شد، با حضور 56 شاعر از 17 كشور جهان هشتمين دوره خود را به پايان برد. 

اين گردهمايي جهاني شاعران با حضور الساندرو باريكو نويسنده ايتاليايي آثاري چون «ابريشم» در اسپانيا افتتاح شد و در آن الساندور باريكو شاعر ايتاليايي در كنار چارلز سيميك، تونينو كوارا، فابين كاساس و سيز نوته بوم از جمله شاعراني بودند كه در كوردوبا (قرطبه)در جنوب اسپانيا، به عنوان پايتخت شاعران گردآمدند.

اين جشنواره كه به دعوت اندرآس اوكانا شهردار قرطبه و با همكاري وزير فرهنگ اندولس برپا شد، بار ديگر با نماد «مرد چتربه دست» به عنوان نماد اين جشنواره كه با نام «كوزموپوئتيكا» خوانده مي شود، ترتيب داده شد.
 
«بازگشت به خيابان با شعر» به عنوان بخشي از برنامه‌هاي اين جشنواره با حضور شاعران، موجب شد تا شاعران در رستوران‌ها، مدرسه‌ها، مراكز عمومي و ميدان هاي شعر حضور يابند. برپايي كارگاه هاي پيشرفته شعر بخشي از برنامه‌هاي اين جشنواره بود كه امسال به صورت ويژه‌اي با توجه به نامزد شدن قرطبه براي كسب عنوان «پايتخت فرهنگي اروپا در سال 2016» مورد توجه قرار گرفت و هشتمين دوره اين جشنواره كه با بودجه 370 هزار يورويي برپا شد، اين مساله را لحظه اي از نظر دور نداشت.

در اين روزها كوردوبا به شهري كه سايه شعر را مي‌شد در همه جاي آن حس كرد بدل شد و گفتگويي ويژه را شكل داد كه نه تنها به شكل فرهنگي بلكه به راه‌هاي مختلف قابل لمس بود و به اشكال گوناگون درك مي‌شد. 

اين جشنواره امسال بيش از پيش بر ادبيات تمركز داشت و با تمركز بر چارلز سيميك شاعر آمريكايي صرب تبار كه برنده جايزه پوليتزر نيز هست، در اين رويداد فرهنگي تكيه كرد.

در حالي كه شاعران جواني چون هوگو والتر از پرتغال و اوليانا وولف از آلمان به عنوان صداهاي جوان اين جشنواره به ادبيات آلماني و پرتغالي پرداختند، در اين دوره يكي از صداهاي مطرح ادبيات هلند «سز نوته بوم» در كنار «فابين كاساس» از آرژانتين و «خوان مانوئل روكا» از كلمبيا كه در خارج از مرزهاي كشور خود نيز چهره‌هاي شناخته شده اي هستند و اين شهرت را تا آمريكاي لاتين و اسپانيا نيز گسترش داده اند، به ارائه اشعاري از كشورشان پرداختند. 

در اين جشنواره همچنين آنا ماريا مويكس، بلانكا اندرو با صداي تازه شعرش و كرمن اوريب و خوان مانهوئل كابالرو از ديگر شاعراني بودند كه بخشي از گروه 56 نفره شاعران مدعو اين دوره را تشكيل مي‌دادند.
در كنار همه اين برنامه ها بيش از 50 برنامه كه از 14 مارس براي شركت داشتن مردم زير پرچم اين فستيوال و براي گراميداشت چهارصد و پنجاهمين سال تولد لوييس د گونگورا (متولد 1561 در قرطبه) و خوان برنير (شاعر متولد 1911 رد قرطبه) به عنوان دو تن از شاعران مشهور قرطبه ترتيب داده شده بود، روح شاعرانه شهر را تشديد كرد. 

در اين جشنواره در باغ ها و پارك ها برنامه‌هاي ويژه شعرخواني ترتيب داده شد و حتي در اتوبوس ها نيز شعرخواني فراموش نشد. 

برنامه شعر كوسموپوئتيكا به عنوان بخشي از برنامه 2016 كه پشتيباني بنياد فرهنگ كوردوبا را دارد در سال 2011 ادامه پيدا مي‌كند. اين بنياد از سال 2006 به وسيله شوراي شهر قرطبه تاسيس شد تا بتواند پشتيبان موفقيت شهر براي كسب عنوان پايتخت فرهنگي اروپا در سال 2016 باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها