سه‌شنبه ۷ مهر ۱۳۸۸ - ۱۶:۲۰
«شهامت و شجاعت» در بازار نشر

چاپ اول كتاب «شهامت و شجاعت» گردآوري و تدوين موسسه فرهنگي هنري قدر ولايت از سوي همين موسسه منتشر و روانه بازار كتاب شد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر كه سومين كتاب از مجموعه كتاب‌هاي «سيره شهداي دفاع مقدس» به حساب مي‌آيد، در بر دارنده گلچيني از خاطرات راويان درباره آن سفركردگان ديار هستي است كه در طول سال‌هاي گذشته توسط ناشران مختلف منتشر شده‌اند.

خاطرات دفاع مقدس اغلب در پاكترين لحظات زندگي صاحبان خاطره رخ داد، لذا شايسته است آن لحظه‌هاي غنيمت، ثبت و منتشر شود. آن لحظه‌ها، همان حلقه‌هايي است كه بشر سردرگم امروز را مي‌تواند به «صراط‌‌الذين انعمت عليهم» كه مصداق كامل آن ائمه معصومين(ع) هستند، واصل كند.

صاحبان خاطرات دفاع مقدس ثابت كردند كه مي‌شود پس از 1400 سال سركوب اسلام، به رهنمود خليفه به حق خدا، حضرت علي(ع) جامه عمل پوشاند كه فرمود: «اعينوني بورع و اجتهاد و عفه و سداد؛ با پرهيزكاري و تلاش فراوان و پاكدامني و راستي مرا ياري دهيد.»  (نهج‌البلاغه / نامه 45)

وقتي مربي مردان دفاع مقدس، بزرگمردي است كه با پرهيز از پا گذاشتن بر روي كفش طلاب در هنگام ورود به حجره تدريس، از مويرگ ظلم دوري مي‌كند، بالطبع محصول اين مكتب روح‌اللهي بايد مرداني باشند كه در لحظات اضطراري ورود به ميدان مين، پيراهن از تن به در كنند كه؛ اگرچه ما رفتني هستيم، اما چرا لباس بيت‌المال تكه تكه شود!

آنان اثبات كردند مي‌شود سيره جهاد اكبر و اصغر را توام با هم در صورت جوان قرن بيستم متجلي كرد، به شرط آن كه با عمل و نه زبان تنها (كونوا دعاه‌الناس بغير السنتكم) به اسلام دعوت شده باشند.

موسسه فرهنگي هنري قدر ولايت از اواخر سال 1386 ابتدا درباره اين طرح، مطالعات شناختي را آغاز كرد و از ميان موضوعات مختلف اخلاق فردي و اجتماعي، به 30 موضوع كه از عموميت بيشتري در بين رزمندگان اسلام برخوردار بود، رسيد. سپس كار فيش‌برداري درباره موضوعات آغاز شد. فيش‌برداران ارجمند طي تلاش شش ماهه، قريب غالب كتاب‌هاي دفاع مقدس چاپ شده تا اين تاريخ را بررسي كردند تا به خاطراتي دست يابند كه تنها درباره شهداي دفاع مقدس باشد؛ خاطره باشد و نه گونه‌هاي ادبي ديگر؛ از جذابيت لازم برخوردار باشد؛ با اهداف ياد شده متناسب باشد.

از ميان كتاب‌هاي مورد بررسي، تمام خاطراتي كه به دليل تبديل به گونه‌هاي ديگر ادبي دچار ضعف استناد شده بودند و نيز خاطراتي كه جاذبه لازم را نداشتند يا درباره شهدا نبودند، از دور خارج شد. در مرحله بعدي فيش‌ها براي تاييد مجدد بازخواني شدند. سپس هر فيش با توجه به موضوع آن در پوشه مخصوص خود طبقه‌بندي شد.
مراحل بعدي كار؛ حروف‌چيني، ويرايش، تهيه فهرست موضوعي و اعلام بود كه يكي پس از ديگري انجام شد.

جلد سوم اين مجموعه، شهامت و شجاعت شهدا و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را به نظاره مي‌نشيند و خاطراتي از آنان را يادآور مي‌شود.

نويسنده در بخشي از اين كتاب مي‌نويسد: «شجاعت چيست؟ شجاعت در لغت به معناي قوي دل، سريع‌النقل و با جرات بودن در هنگام جنگ است. كسي كه در شدت جنگ است، كسي كه در شدت جنگ، پردل و سبك پر باشد و به آساني اقدام كند، در ميان مردم شجاع خوانده ميشود. همچنين شجاعت ضد جبن (ترسويي) است. جبن در طرف تفريط شجاعت است يعني در موارد شايسته اقدام، انسان هيچ جنبش و حركتي نكند. در طرف افراط شجاعت نيز تهور است، يعني در جايي كه عقل و شرع منع مي‌كند، اقدام نمايد. شجاعت از شريف‌ترين ملكات نفساني است و اگر با تقوا و طهارت باطني همراه باشد،امتيازي جاودانه به شمار مي‌آيد. صبر و استقامت و شدت و قاطعيت از نشانه‌هاي شجاعت هستند.
از بيانات مقام معظم رهبري است كه: "يك آدم شجاع وقتي حق را ديد و شناخت، دنبال مي‌كند. از چيزي نمي‌هراسد و رودربايستي، مانع او نمي‌شود. خودخواهي مانع او نمي‌شود. عظمت جبهه دشمن يا مخالف، مانع او نمي‌شود؛ شجاع است (به چنين فردي مي‌توان شجاع اطلاق كرد)!
يك آدم غيرشجاع، نه!
بحث اين است كه گاهي بناي حقيقت، با عدم شجاعت انسان‌ها ـ‌‌به خصوص اگر داراي منزلت و مرتبه‌اي در جامعه باشند‌ـ فرو مي‌ريزد!
گاهي حقي به خاطر عدم شجاعت يك انسان، ناحق مي‌شود. يا باطلي به خاطر عدم شجاعت يك انسان كه بايد اظهار نظر كند، حق مي‌شود...
اميرالمومنين(ع) كه در ميدان جنگ، خود بزرگترين شجعان بود، هرگز به هيچ دشمني پشت نكرد. اين چيز كمي نيست. داستانش در جنگ خندق ـ‌كه همه به خود لرزيدند و او جلو رفت‌ـ داستانش در فتح خيبر، در احد، در جنگ بدر و در حنين، هر يك از اين‌ها را كه شما نگاه كنيد، اميرالمومنين(ع) را مي‌بينيد.
در بعضي از اين جاها بيست و چهار ساله بوده. در بعضي جاها بيست و پنج ساله، يا سي ساله بوده است.
يك جوان بيست و هفت، بيست و هشت ساله، با شجاعت خود در ميدان جنگ، اسلام را پيروز كرد و آن عظمت‌ها را آفريد!»

وقتي سخن از اشجع شجاعان به ميان مي‌آيد، تمام بشريت انگشت اشارت خود را به سمت قله شجاعت يعني حضرت علي‌بن ابي‌طالب(ع) مي‌گيرند، اما جالب اين‌جاست كه خود حضرت مي‌فرمايد: «هر موقع كار جنگ بر ما سخت و دشوار مي‌آمد، به رسول خدا(ص) پناه مي‌برديم و هيچ‌كس از آن حضرت به دشمن نزديك‌تر نبود!»

اين اثر دربر دارنده 148 خاطراتي از رشادت‌ها، شهامت‌ها و شجاعت‌هاي شهداي دفاع مقدس است كه توسط نزديكان اين بزرگواران (آشنايان و همرزمان) به تصوير كشيده شده‌اند.

از منابع مورد استناد موسسه فرهنگي هنري قدر ولايت در تدوين اين اثر مي‌توان كتاب‌هاي يك ستاره از خاك، يادگاران، همين پنج نفر، هم رنگ صبح، هميشه بمان، واقعيت‌هايي از جنگ، نورسبز، نداي ارجعي، من و علي و جنگ، مسافر ملكوت، مرزبان شجاعت، مردان تنهايي من، ما اهل اينجا نيستيم، لحظه ديدار، لاله تفتان، كوچ غريبانه، ققنوس و آتش، قاف عشق، فصل طواف، فرشتگان نجات، ضريح خاك، صنوبرهاي سرخ، شهسوار كردستان و شميم معطر دوست را نام برد.

چاپ اول كتاب «شهامت و شجاعت» در شمارگان 5000 نسخه، 351 صفحه و بهاي 40000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط