سه‌شنبه ۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۹
آیین اختتامیه سومین دوره جایزه ادبی باشور برگزار شد

با حضور جمعی از فرهیختگان و علاقه مندان به زبان و ادبیات کردی، سومین دوره جایزه ادبی باشور در بخش ادبیات خلاق به علی الفتی اعطا شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام، آیین اختتامیه سومین دوره جایزه ادبی باشور با حضور «علی الفتی» برگزیده بخش ادبیات خلاق و جمعی از شاعران و نویسندگان و ناشران حوزه زبان و ادبیات کردی در دفتر انتشارات باشور برگزار شد.

در آغاز مراسم محمد مرادی‌نصاری، شاعر، مترجم و مدیرمسئول نشر باشور ضمن خیر مقدم به حاضرین، اهدای جایزه ادبی باشور را یک حرکت ماندگار فرهنگی قلمداد کرد و افزود: یک بُعد مثبت این جایزه خدمت به زبان و ادب کُردی در ایلام و جلب نظر اهالی قلم و عامه مردم به پاسداشت فرهنگ بومی و بُعد دیگر آن توجه بیشتر به ادبیات ایلام در خارج از استان و مرکزیت یافتن ایلام در حوزه زبان و ادب کُردی است.
 
‎مرادی‌نصاری درخصوص نحوه‌ی انتخاب برگزیدگان سومین دوره‌ی جایزه‌ی ادبی باشور گفت: در این دوره از 56 نفر از صاحب‌نظران زبان و ادبیات کُردی با ارسال پیام و نامه جهت معرفی 2 نفر در دو بخش: ادبیات خلاق،نقد و پژوهش ادبی، نظرخواهی به عمل آمد و برآیندنظر این عزیزان به انتخاب آقایان: «علی الفتی» و «رهبر محمودزاده» منجر شد و ما امروز شاهد اهدای این جایزه به عزیزان خواهیم بود.


 
در ادامه داریوش همتی شاعر و نویسنده ایلامی که اجرای این نشست را بر عهده داشت، در سخنانی گفت: جایزه ادبی باشور یک فرصت خوب و ارزشمند برای اهالی قلم در ادبیات و فرهنگ کردی است که نشان از رونق و پویایی این جریان مهم فرهنگی و ادبی دارد.

 
مرتضی حاتمی؛نویسنده و فعال ادبی و فرهنگی هم در سخنانی کوتاه ضمن تقدیر از تلاش و همت مدیر نشر باشور و تبریک به برگزیدگان این دوره از جایزه ادبی، گفت: نسل من و علی الفتی در اوایل دهه هشتاد در استان کرمانشاه با انتشار کتاب به طور رسمی و جدی وارد ادبیات شدیم و این جدیت همچنان ادامه دارد. خوشبختانه الفتی در شعر و ادبیات کردی به آنی رسیده که مخاطبانش از شعر و اندیشه‌هایش به خوبی استقبال می‌کنند و آثارش مورد توجه جوامع هدف است و این یعنی موفقیت برای شاعری به نام علی الفتی.


وی در پایان ضمن تقدیر از تلاش‌های عمران خودآموز در جایگاه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تصریح کرد: تلاش‌ها و حمایت‌ها و اقدامات مؤثر فرهنگی ادبی و هنری و رسانه‌ای ایشان به عنوان مسئول دستگاه فرهنگی استان و حمایت از تولیدات آثار فاخر در حوزه فرهنگ و ادب و هنر کردی همچنان ادامه دارد که این رفتار در ذهن و حافظه انسان معاصر جاودانه خواهد ماند.
 
مهدی احمدی‌خواه، شاعر و پژوهشگر ادبی در ادامه گفت: بر بنده واجب آمد تا قدردان زحمات و تلاش‌های اساتید بزرگوارمان چون ظاهر سارایی، علیرضا شوهانی و دیگر عزیزان پیشکسوت حوزه ادبیات کردی باشم. چرا که ادبیات کردی امروز (خلق و پژوهش) و نسل پویای حاضر همه وامدار تلاش‌های خالصانه این گرانقدران هستیم. جایزه ادبی باشور اتفاقی بسیار تاثیرگذار در ادبیات کردی (به ویژه در فرهنگ و ادب ایلام) است که با رویکردی نو پا در عرصه خدمتگزاری به ادب و فرهنگ این مرز و بوم نهاده است.


سراینده‌ مجموعه‌ شعر کردی «نیشان دل ریشان» در پایان گفت: علی الفتی، شاعری توانا و تاثیرگذار در ادبیات کردی است که امروزه اغلب ایشان را در نقطه اوج شعر مدرن و ادبیات خلاق کردی می‌بینیم. الفتی اینک بر جایگاه ویژه‌ای از شعر کردی ایستاده، اما با این همه نباید برای ایشان نقطه اوجی متصور شویم چرا که او باید همواره اوج بگیرد و به اوج‌ها برسد.
 
سپس علی الفتی برگزیده بخش ادب خلاق در این دوره از جایزه، به شرح و بیان برخی دیدگاه پیرامون فلسفه و شعر پرداخت بر اهمیت این گونه‌ی ادبی تاکید کرد.

وی ضمن تحلیل روند ادب کُردی در سه دهه گذشته در استان‌های ایلام و کرمانشاه گفت: این مناطق گلوبال گویش‌های کُردی‌اند و‌ این دو استان ظرفیت‌های خوبی جهت پژوهش‌های ادبی و فرهنگی دارند. خوشبختانه ادبیات کردی در ایلام رشد چشم‌‌گیری داشته که نوید آینده‌ای درخشان می‌دهد.


سراینده مجموعه شعر تازه منتشر شده «ستران» ادامه داد: در استان ایلام شخصیت‌های بزرگی در ادبیات کردی همچون: غلامرضاخان ارکوازی، شاکه و خان‌منصور، عباسی آرام، ولی‌محمد امیدی، ظاهر سارایی و... بوده‌اند که جریان شعر کردی را به خوبی رونق داده و جریان‌سازی کرده‌اند.

وی سپس به قرائت تازه‌ترین سروده‌های خود پرداخت که با استقبال حاضرین مواجه شد.

رهبر محمودزاده، برگزیده بخش پژوهش و نقد ادبی این جایزه هم که به علت یخبندان در شهرهای شمال غربی کشور، امکان حضور در مراسم را نیافته بود، در پیامی صوتی به این مراسم، از هیئت داوران و برگزارکنندگان این رویداد فرهنگی تشکر و ابراز امیدواری کرد در آینده‌ای نزدیک در محفلی ادبی در ایلام حضور پیدا کند.
 
در ادامه‌ی جلسه با شعرخوانی حاضرین ادامه یافت. در این آیین شخصیت‌هایی ادبی، علمی و فرهنگی همچون ظاهر سارایی (شاعر و پژوهشگر ادبیات کردی)، عمران خودآموز (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان)، یونس قیطانی (شاعر و معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای‌ اداره‌کل)، نعمت‌الله داوودیان (شاعر و ویراستار)، سمیره همتی، علیرضا شوهانی (از اساتید دانشگاه‌های ایلام)، شهرام آکوبیانی (شاعر) و جمعی از شاعران و نویسندگان و علاقه‌مندان به زبان و فرهنگ ادبیات کردی حضور داشتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط