داستان نوجوان
-
انتشارات قدیانی منتشر کرد:
«سینما، سوگل و مادربزرگ» به بازار کتاب آمد
کتاب جدید انتشارات قدیانی «سینما، سوگل و مادربزرگ» به قلم داریوش عابدی است که به تازگی برای گروه سنی نوجوان منتشر شده است.
-
در نشر گویا:
«داستان ثلاث باباجانی» منتشر شد
نشر گویا کتاب «داستان ثلاث باباجانی» را که مجموعه داستان نوجوان به قلم گروهی از نویسندگان است منتشر کرد.
-
فرزانه رحمانی درباره شروع متفاوت داستانش گفت:
چهچیز وحشتناکتر و غیرمنتظرانهتر از اتفاق اصلی!
فرزانه رحمانی، نویسنده داستان «مادرم زاغچه» ایده داستان را از تجربه مرگ مادر خود گرفته و درباره اینکه چرا شروع داستانش کوبنده است گفت: فکر میکنم همه نویسندهها میدانند که اگر بخواهند مخاطب به قلاب داستانشان گیر کند، باید شروع متفاوتی داشته باشند و چهچیز وحشتناکتر و غیرمنتظرانهتر از اتفاق اصلی!
-
«سلما» به چاپ دوم رسید
انتشارات بهنشر، چاپ دوم رمان نوجوان «سلما» به قلم معصومه یزدانی را وارد بازار کتاب کرد.
-
از سوی انتشارات پیدایش منتشر شد؛
«آخرین سفر دختر دریانورد» چیست؟
داستان نوجوان «آخرین سفر دختر دریانورد» به قلم آلیسون کاندی با ترجمه آرزو مقدس از سوی انتشارات پیدایش منتشر شد.
-
فاطمه نفری در گفتوگو با ایبنا:
«نگهبان سرو» شروع کار محیط زیستی من برای نوجوانان است
فاطمه نفری، نویسنده داستان نوجوان «نگهبان سرو» معتقد است رده سنی نوجوان چون آغاز بلوغ فکری و جسمی است بستر مناسبی است برای اینکه درباره یکسری از مسائل با نوجوانها حرف زد و ذهنشان را آماده کرد.
-
در نقدوبررسی «پرواز اسب سفید» مطرح شد:
ما باید به نوجوانان ظرفیتهای واقعیشان را نشان دهیم
سیده عذرا موسوی، نویسنده داستان نوجوان «پرواز اسب سفید» در نشست نقدوبررسی این کتاب گفت: در نوشتن داستان نوجوان برای نوجوان ایرانی، نویسندگان باید نوجوانانِ این داستانها را در موقعیتهایی ببرند که لازم است حرکت کنند و تصمیم بگیرند. ما باید این فرصت و شرایط را برای نوجوانان فراهم کنیم که بزرگ شوند.
-
«کتابولوژی»/ شماره دو: «مادرم زاغچه»؛
اتاق خاکگرفتهی مادر
شباهنگ ناگهان در پسِ پرده اتاق چیزی میبیند که هر کدام از ما دوست داریم صرفا خواب ترسناکی باشد که زودتر بیدار شویم؛ اما آیا همه اتفاقهای تلخ زندگیمان خواباند؟ در این مطلب، یادداشت نرگس اکبری بر داستان نوجوان «مادرم زاغچه» را میخوانید.
-
در کتابفروشی بهنشر؛
«پرواز اسب سفید» بررسی میشود
نشست نقدوبررسی داستان نوجوان «پرواز اسب سفید» به قلم سیده عذرا موسوی با حضور محمدقائم خانی، مریم مطهریراد و نویسنده اثر یکشنبه (15 آبانماه) در کتابفروشی بهنشر برگزار میشود.
-
از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی؛
انتشار داستان نویسنده 17 ساله در کتاب «کفشهایی با پاپیون قرمز»
کتاب نوجوانانه «کفشهایی با پاپیون قرمز و دو داستان دیگر» به قلم جمعی از نویسندگان از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شد.
-
کتاب جدید نشر صاد برای نوجوانان؛
«توطئه گُرگُنده»؛ معمایی که لوسی باید آن را حل کند
داستان نوجوانانه «توطئه گُرگُنده» به قلم دش رابرتز با ترجمه ارنواز صفری از سوی نشر صاد منتشر شد.
-
کتاب جدید نشر هوپا برای نوجوانان؛
«غولهای غارنشین» و ماجراهای خانه جدیدشان
جلد اول و دوم مجموعه «غولهای غارنشین» به قلم آلن مکدونالد با تصویرگری مارک بیچ و ترجمه حسام امامی از سوی نشر هوپا منتشر شد.
-
از سوی نشر صاد منتشر شد؛
پس از «نفرین پنگوئنینه» نوبت به «انتقام پنگوئنینه» رسید
جلد دوم مجموعه «نفرین پنگوئنینه» با عنوان «انتقام پنگوئنینه» به قلم آلن وودرو با ترجمه طناز مغازهای از سوی نشر صاد برای نوجوانان منتشر شد.
-
دغدغههای زیستمحیطی حسین قربانزاده کتاب شد؛
روایت ۳۰۰ سال بعد زمین در رمان «گریز از سال صفر»
«گریز از سال صفر»، رمان تازه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روایتی است از ۳۰۰ سال آینده که بشر فضا را تسخیر اما زمین را تخریب کرده است.
-
مریم مفتاحی در گفتوگو با ایبنا:
این مجموعه به بچهها اجازه میدهد اشتباه کنند و مسئولیت آن را برعهده بگیرند
مریم مفتاحی، مترجم مجموعه طنز «چشمت روز بد نبیند» خلاقیت و ابتکار نویسندگان اثر را در تصمیمگیریاش برای ترجمه کتاب مهم دانست و گفت: بچهها پند مستقیم دوست ندارند و معمولاً درس لازم را نمیگیرند؛ بنابراین نویسندگان داستانها، بچهها را در موقعیت خطا قرار میدهند، اجازه میدهند آنها اشتباه کنند، شیطنت کنند، فکر کنند، اقدام کنند و مسئولیت اشتباهات خود را بپذیرند و تلاش برای حل مشکل داشته باشند.
-
از سوی نشر افق منتشر شد؛
جلد دهم «جنگاوران جوان» در بازار نشر ایران
جلد دهم مجموعه «جنگاوران جوان» با عنوان «امپراتوری نیهونجا» به قلم جان فلنگن و با ترجمه مسعود ملکیاری از سوی نشر افق منتشر شد.
-
انتشار مجموعه «چشمت روز بد نبیند» برای نوجوانان؛
خواندن این کتابها بدون حضور بچهها برای بزرگترها ممنوع است
مجموعه نوجوان «چشمت روز بد نبیند» به قلم مایکل وید و لورا وید با ترجمه مریم مفتاحی از سوی انتشارات آفرینگان منتشر شد.
-
کتاب جدید الهام سیدحسینی منتشر شد؛
«دختر آب» بر اساس یک مَثل تُرکی نوشته شده است
الهام سیدحسینی، نویسنده داستان نوجوانانه «دختر آب» که به تازگی از سوی نشر صاد منتشر شده است قصه این کتاب را امروزی و پیوند آن با اساطیر را به واسطه یک مَثل تُرکی دانست.
-
معصومه کریمی در گفتوگو با ایبنا:
ما با پیامبر متولد میشویم و با پیامبر از دنیا میرویم
معصومه کریمی، نویسنده داستان «این خانه پر از نام محمد است» درونمایه اثر خود را اعتقاد به حضور مالامال پیامبر (ص) در زندگی یک مسلمان دانست و گفت: داستان به ما میگوید که ما مسلمانان با پیامبر متولد میشویم و با پیامبر از دنیا میرویم؛ اینطور که مادربزرگ هدی هنگام مرگ شهادتین گفت و بعد، نوزاد دختری متولد شد و در گوشش اذان خواندند.
-
رقیه بابایی در گفتوگو با ایبنا بیان کرد:
حدیث سلسله الذهب بالاترین پیام امام رضا (ع) برای نوجوانان است
رقیه بابایی، نویسنده رمان نوجوان «سفر به قلعه خورشید» که عزیمت امام رضا علیهالسلام از مدینه تا مرو را روایت میکند درباره مضمون اصلی داستان خود گفت: حدیث امام رضا (ع) بالاترین پیام است برای نوجوانان و کسانی که نوجوان درونشان فعال است؛ زیرا نوجوانی دوره دریافت مفاهیم است و خوب است که در همین زمان به این حدیث فکر کنیم که جز خدا کسی نیست و در حصار و قلعه خداوند امنیت داریم و به پشتوانه این ایمان میتوانیم به آرزوهایمان برسیم و کارهای بزرگ کنیم.
-
ماجرای داستان «سائو» چیست؟
مرگ در بازی مساوی است با مرگ در دنیای واقعی!/ کتابی که کودکان نباید بخوانند
مجموعه راحتخوان «سائو؛ هنر شمشیرزنی آنلاین» به قلم رکی کاواهارا روایت جدیدترین بازی واقعیت مجازی دنیاست که قانونی عجیب و خطرناک دارد.
-
پرونده «چلهنشینان کوچک عاشورا» / شماره هفت؛ ریحانه عارفنژاد:
پیادهروی در مسیری که حتی «نشان» و «بلد» هم آن را نمیشناسند
ریحانه عارفنژاد، نوجوان کتابخوان عضو خانه ادبیات نوجوان در یادداشتی که در اختیار ایبنا قرار داده به معرفی داستان اربعینی «مسیر خارج از نقشه» اثری از مجید ملامحمدی پرداخته است.
-
مصطفی خرامان در گفتوگو با ایبنا بیان کرد:
تربیت نویسنده با داستان کوتاه اتفاق میافتد
مصطفی خرامان، نویسنده و گردآورنده مجموعه داستان «پسری با پرچم قرمز» درباره اهمیت داستان کوتاه در کتابخوان کردن نوجوانان گفت: داستان کوتاه را میشود در کلاس درس خواند تا نوجوانان بتوانند درباره آن حرف بزنند. ما قدرت ادبیات در پرورش ذهن مخاطب و معجره کتاب خواندن را نادیده گرفتهایم و ضربهاش را هم میخوریم.
-
ثمین نبیپور در گفتوگو با ایبنا بیان کرد:
«آل» غمی دارد که نیرومحرکهی او برای بهتربودن است
ثمین نبیپور، مترجم رمان نوجوانانه «سفر در زمان با یک همستر» اثری از راس وِلفورد درباره ویژگیهای نوجوان این قصه گفت: آل شجاع است و مهربان؛ درعینحال، یکجاهایی بسته به اتفاقهای داستان، مثل هر آدم معمولی دیگری میترسد و خرابکاری میکند و پشیمان میشود. نویسنده توانسته حسوحال نوجوانی را که پدرش را از دست داده است و هیچ دوستی در زندگیاش ندارد بهخوبی به تصویر بکشد. آل غمی دارد که نیرومحرکه همهی تلاشهای اوست برای بهتر بودن و برای اینکه پدرش را ناامید نکند.
-
یادداشتی بر کتاب «مسیح اسلام»؛
روایتهایی به دور از پیچیدگی برای نوجوانان
کتاب «مسیح اسلام» به قلم علی قهرمانی داستانهایی از فضائل امام علی علیهالسلام در منابع اهل سنت است. اسماعیل بندهخدا، نویسنده، در یادداشتی که در اختیار ایبنا قرار داده است به معرفی این کتاب پرداخته که در این مطلب میخوانید.
-
ادبیات آسیای شرقی/ شماره دو، ژاپن؛
داستانی ژاپنی با عناصر غربی/ سفری سوررئال برای نجات کتابها
مژگان رنجبر، مترجم کتاب «گربهای که کتابها را نجات داد» درباره قلم نویسنده ژاپنی این اثر گفت: ناتسوکاوا این داستان را به زبانی ساده و بدون پیچیدگیهای مرسوم ادبی نوشته است؛ اما داستان او مانند بسیاری از آثار ادبیات ژاپن دارای مفاهیم عمیقی است.
-
ادبیات آسیای شرقی/ چین؛
پیچیدگیهای روایی مدرن و پستمدرن در این داستان وجود ندارد/ نویسنده صادقانه قصهاش را روایت میکند
فریده خرمی نویسنده و مترجم درباره جغرافیای فرهنگی آسیای شرقی گفت: من در خواندن و ترجمه این کتابها به دنبال تفاوتهای فرهنگی این جغرافیا با جغرافیای بومی خودمان بودم ولی در کمال تعجب به شباهتهای عجیبوغریبی رسیدم.
-
ضحی کاظمی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
اهالی سینما باید پیگیر صنعت نشر کشور و ادبیات ژانر باشند/ فیلمهای ما هنوز در آپارتمانها و کافهها میگذرد
ضحی کاظمی، نویسنده درباره استقبال از ادبیات ژانر در ایران گفت: نوجوانان و جوانانِ امروز حوصله ادبیات داستانی نسل ما را ندارند که غرزننده است و فضاهای محدودی در قصه به کار میبرند. اینچیزها برایشان جذاب نیست و میخواهند که اتفاق و هیجان و کشش وجود داشته باشد. داستاننویسان جوان این اشتیاق و فرمول عرضه و تقاضا را به خوبی فهمیدهاند.
-
لیلا دارابی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
ترجیح دادم وزنهی اتفاقها به سمت واقعگرایی سنگینتر باشد تا فانتزی/ به مسئله محیطبانها میپردازم
لیلا دارابی نویسنده کتاب «سفر پرماجرا» به جنبهی واقعگرایانهی اثر جدید خود اشاره کرد و گفت: در اینصورت نوجوانی که با مشکل گفتاری نیما همذاتپنداری میکند میتواند با مشکل خود واقعیتر برخورد کند.
-
محمدرضا شرفی خبوشان در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
نوجوان امروز تعارف ندارد/ در همهی قالبهای جدید داستاننویسی میشود داستان انقلاب را وارد کرد
محمدرضا شرفیخبوشان معتقد است آنچنان که شایسته است شکل ارائهی روایت را متناسب با مخاطبِ نوجوان پیش نبردهایم و نیاز است که در ارائهی داستانهای انقلاب تغییری ایجاد کنیم.