-
«فیدیبو» در سالی که گذشت و برنامه های پیشرو به روایت مدیرعامل؛
هوای محیط زیست را داریم/طراحی آکادمی فیدیبو با هدف استعدادیابی
مدیرعامل پلتفرم «فیدیبو» با اشاره به آغاز فعالیت شبکه تعاملی، از طراحی آکادمی فیدیبو با هدف استعدادیابی نویسندگی و صداپیشگی خبر داد.
-
گفتوگوی ایبنا با یک پژوهشگر تاریخ چاپ و کتاب؛
چاپ قرآن در تهران، نخستین چاپ در سرزمینهای اسلامی است / ایستادگی مفتیهای عثمانی در برابر چاپ متن مقدس
مجید جلیسه گفت: در ممالک اسلامی این ایران است که اولین بار در سال ۱۲۴۲ ق در شهر تهران توسط میرزا زین العابدین تبریزی با تکنیک چاپ حروفی منتشر میشود. البته تیراژ این قرآن برای ما مشخص نیست اما میتوان حدس زد که حدوداً پانصد نسخه تیراژ داشته است.
-
گفتوگو با غلامرضا ظریفیانِ -۱
ایران در جنگ دولت ملت شد
غلامرضا ظریفیان، استاد تاریخ گفت: برای نخستین بار به ویژه در چهارصد سال اخیر در جنگ عراق و ایران مساله دولت ملت را مشاهده کردیم. وقتی عراق به خوزستان حمله میکند، اقوام و ادیان مختلف به عنوان یک ملت کنار هم قرار گفتند و به صورت دولت ملت در این جنگ نهادینه شدند.
-
گفتوگوی ایبنا با برگزیده جایزه جهانی کتاب سال؛
هرگز نمیتوان مذهب و عقلانیت را از هم جدا کرد/ تجربهنگاری بنگالیها از واقعه عاشورا
اپسیتا هالدر، مولف کتاب «کربلا و هویت: ملت، اسلام و ادبیات مسلمانان بنگالی» گفت: هرگز نمیتوان مذهب و عقلانیت را از هم جدا کرد. من به دنبال ساخت مفهوم جدیدی از این دو بودم که نام آن را عقلانیت مذهبی میگذارم. ما میتوانیم این عقلانیت مذهبی را نهادینه کنیم و به یک حس درونی و شخصی تبدیل کنیم. برای من همین عقلانیت مذهبی، نقطه شروع بررسی و تحقیق در مورد مدرنیته، ادبیات مدرن و جامعه مدرن است. در واقع عقلانیت مذهبی این لنز را در اختیار من قرار میدهد.
-
یک شاعر کودک و نوجوان در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
نوجوانان مشتاق خواندن شعر مناسب خودشان هستند
حسین تولایی گفت: شعر نوجوان مخاطب دارد. مخاطبان جدی و تخصصی دارد که تعدادشان بسیار زیاد است. در واقع، تقاضا از سوی این مخاطبان وجود دارد؛ اما حمایت، سرمایهگذاری و عرضه کتاب شعر نوجوان هنوز در سطح مناسبی نیست.
-
دوشنبه ۱۳ اسفند؛
«بازار جهانی کتاب کودک ایران؛ تبادل تجربه، یافتن راهکار» بررسی میشود
نشست «بازار جهانی کتاب کودک ایران؛ تبادل تجربه، یافتن راهکار» دوشنبه ۱۳ اسفند ماه به همت انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان برگزار خواهد شد.
-
نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتوگو با ایبنا بیان کرد؛
دوست دارم مثل بچهها به دنیا نگاه کنم
فاطمه سرمشقی گفت: دوست دارم مثل بچهها به دنیا نگاه کنم. آنها دنیا را آنجور که دوست دارند و دلشان میخواهد، میبینند نه آنجوری که واقعاً هست. اصلاً برای همین است که بچهها و آرزوهایشان همیشه بههمچسبیده و یکی هستند؛ اما ما آدمبزرگها هر روز که از خواب بیدار میشویم به اندازه همان یک روز که به عمرمان اضافه شده، از آرزوهایمان دور شدهایم.
-
دبیرعلمی چهلودومین جایزه کتاب سال در گفتوگو با ایبنا؛
فاصله احتمالی معیارهای علمی کتاب سال و فرهنگ عمومی نیازمند تدبیر است
دبیرعلمی چهلودومین دوره جایزه کتاب سال، معتقد است، اگر بین معیارهای علمی و معیارهای فرهنگ عمومی فاصلهای وجود دارد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تدبیر کند که چرا این فاصله وجود دارد؟
-
یک معلم خلاق نمونه کشوری در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
اهداف کوچک و دستیافتنی برای مطالعه کودکان تنظیم کنیم
لیلا اصلِ فلاح گفت: تشویق کودکان به کتابخوانی به زمان، حوصله و تلاش دستاندرکاران این حوزه در مدرسه و رسانه نیاز دارد. انتخاب کتابهای مناسب، ایجاد محیط مطالعه آرام، ارائه پاداش، الگوشدن برای فرزندان و شرکت در برنامههای گروهی، ساخت محتواهای مناسب کودکان و مشارکتدادن کودکان در حوزههای متفاوت، میتوانند به کتابخوانی کودکان و نوجوانان کمک کنند.
-
گفتگو با نویسنده کتاب «کندی متفکر بزرگ سدههای میانه»؛
چه کسی فیلسوف اول است؟
پیتر آدامسون، استادِ فلسفۀ اسلامی در دانشگاه ماکسیملیانِ مونیخ گفت: کندی نخستین شخصی بود که آثارِ فلسفیِ خود را براساسِ منابع یونانی بهزبانِ عربی نوشت و بهویژه در دو قرنِ اولِ پس از حیاتش در میانِ متفکرانی چون سرخسی و بسیاری دیگر که اندیشههای یونانی را با مطالب اسلامی تلفیق میکردند، چون عامری و مسکویه، اهمیت و تاثیرِ بسزایی داشت.
-
«لِنج و دُرج- جامعه و فرهنگ کویت» منتشر شد؛
تجربهنگاری یک رایزن فرهنگی/ دستاوردهای توسعه مناسبات فرهنگی میان ایران و کویت
عباس خامهیار، پژوهشگر مسایل سیاسی و فرهنگی بینالملل میگوید: کتاب «لِنج و دُرج- جامعه و فرهنگ کویت» مطالعهای میدانی از جامعه کویت و دستاوردهای توسعه مناسبات فرهنگی میان دو کشور است.
-
نویسندۀ کتابِ «سفر نظریهها» مطرح کرد؛
نظریهپردازان در قرن بیستویکم متواضعتر شدهاند
عباس کاظمی گفت: نظریهپردازان در قرن بیست و یک متواضعتر شدهاند و درک خود را از جهانشمول بودن نظریهها تغییر دادهاند و دیگر آن را با اروپا محوری مترادف نمیگیرند.
-
علیاصغر سیدآبادی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
پذیرش تفاوتهای فردی، یکی از ارزشهای مهم در تربیت کودکان شده است
نویسنده کتاب کودک «قصهی موش سیاه و موش سفید» گفت: جامعه امروز به درک بیشتری از تنوع فردی رسیده و پذیرش این تفاوتها یکی از ارزشهای مهم در تربیت کودکان شده است. از سوی دیگر، جهانیشدن و افزایش تعامل با ادبیات کودک سایر کشورها موجب شده است که این مفاهیم بهطور گستردهتری در بازار کتاب کودک ایران نیز حضور پیدا کنند.
-
یک نویسنده در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
روایت پازلی، بازتابدهنده زندگی چندلایه در جهان معاصر است
داود احمدی گفت: روایت پازلی به نوعی بازتاب دهنده زندگی پراکنده و چندلایه جهان معاصر است. انسان امروزی در زندگی با اطلاعات و روایتهای پراکنده مواجه است و ذهن او به شکلی تربیت شده که میبایست این قطعات را در کنار هم بچیند تا به معنای جدید برسد.
-
داور جایزه کتاب سال دفاع مقدس در گفتوگو با ایبنا؛
نباید جنگ را درشت نوشت، بلکه باید درست نوشت
داور بخش خاطره بیست و دومین کتاب سال دفاع مقدس گفت: ما به بازنگری در روشها، شیوهها و ایجاد همافزایی و همگرایی برای رسیدن به یک وحدت نظر درباره چگونگی نگارش صحیح جنگ بهویژه در حوزه دفاع مقدس و محور مقاومت نیازمندیم. به عبارتی دیگر ما نباید جنگ را درشت بنویسیم، بلکه باید درست نوشته شود.
-
نویسنده «جمال جلال رمان» در گفتوگو با ایبنا:
نقد آثار منتخب جوایز ادبی به تولید روایت علمی میانجامد
نویسنده «جمال جلال رمان» در واکاوی پنج رمان نامزد نهایی شانزدهمین جایزه جلال آلاحمد، معتقد است، نقد و تحلیل آثار منتخب جوایز ادبی به کشف ظرفیتها و استعدادهای بالقوه و بالفعل ادبی آنها و تولید روایت علمی در امتداد جایزه ادبی میانجامد.
-
گفتوگو با نویسنده اثر شایسته تقدیر بخش نقد ادبی جایزه جلال؛
شکاف میان نقد و خلق را پرکنیم/ سرمایهگذاری روی نقد در هر ساحتی ضرورت دارد
بهمن ناور مطلق گفت: جایزه ادبی جلال به بخش نقد توجه کافی نداشت در صورتی که اگر نقد نباشد ساحت خلق نیز ناقص میماند، باید شکاف میان نقد و خلق پر شود تا بتوانیم یک جامعه منسجم و پیشرو از نظر فرهنگی داشته باشیم.
-
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا عنوان کرد:
پیشبینی بازار کاغذ دشوار است
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، معتقد است، پیشبینی بازار کاغذ آسان نیست و توصیه میکند دولتمردان برای تخصیص ارز و واردات با تُجار هماهنگ باشند.
-
یک مترجم کتاب کودک در گفتوگو با ایبنا:
دوست دارم آثاری را ترجمه کنم که ارزش طبیعت را به کودکان بیاموزند
زهرا آذرخش گفت: باید برای کودکان جا بیندازیم که انسان بدون طبیعت واقعاً نمیتواند دوام بیاورد. این موضوع برای من بسیار حائز اهمیت است که بتوانم آثاری را پیدا کنم و به مخاطب ایرانی بهویژه کودکان ایران تقدیم کنم که بتوانند تفاوتی ایجاد و به ما کمک کنند تا طبیعت و جنگلهای خود را حفظ کنیم؛ زیرا این یک میراث ارزشمند برای ماست.
-
گفتوگو با نویسنده اثر شایسته تقدیر جایزه ادبی جلال آلاحمد؛
گامهای استوار زنان در ادبیات
ندا رسولی گفت: هر روز نویسندگان زن بیشتری به جامعه معرفی میشوند، نویسندگانی که چیزی از نقششان در زندگی شخصی کم نشده، همسرند، مادرند، مدیرند و… اما در کنار همه اینها گامشان استوار است در ادبیات. این تغییر و تحول حتی در آثار ادبی هم مشهود است؛ شخصیتِ زنی که در داستانهای گذشته میبینیم، با زنی که در داستانهای امروزی شخصیتپردازی شده به هیچ وجه یکسان و حتی شبیه نیست.
-
یکی از نامزدان نهایی جایزه جلال در گفتوگو با ایبنا:
نیازمند نقشه راه مشخصی برای ادبیات کشورمان هستیم
احمد شاکری، از نامزدان نهایی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: آنچه موفقیت جشنواره-های ادبی را تضمین می کند پیوند آنها با دیگر ارکان هندسه معرفتی و شکل گیری یک ترکیب متوازن است؛ این زمانی محقق می شود که نگاه مشرفی کلیت ادبیات را زیر نظر داشته باشد، اقتضائات و نیازهای آنن را بشناسد و نقشه راه مشخصی برای ادبیات در بازه های زمانی کوتاه مدت و بلند مدت ترسیم کند.
-
قاسمعلی فراست در گفتوگو با ایبنا:
نمیتوانم از نوشتن درباره جنگ دست بکشم/ خاطراتی دارم که نمیتوانم چاپ کنم!
قاسمعلی فراست درباره افزایش کتابهای خاطرات جنگ گفت: نمیتوانم از نوشتن درباره جنگ دست بکشم، چون صحنههایی که دیدم از جلوی چشمم کنار نمیرود. هنوز در ذهن من، برادرم و صدها نوجوان نقش بسته که با دستکاری شناسنامه راهی جبهه شدند تا از وطن دفاع کنند. این نوجوانها به آسانی فراموش نمیشوند.
-
گزارش ایبنا از دستفروشی کتاب در شیراز؛
کتاب و دوچرخه همسفران مسیر دانایی شدند/ «بوک بایک»؛ ایدهای برای ترویج کتابخوانی
فارس- مریم صالح، بانوی ورزشکار و اهل فرهنگ شیرازی با تلفیق دوچرخه و یار مهربان کتابسرایی سیار در شیراز راه اندازی کرده بهنام «بوک بایک» که نخستین کتابفروشی در نوع خود است و کتاب را به میان مردم میبرد.
-
خواهرزاده جلال آلاحمد درگفتوگو با ایبنا؛
رسالت غایی جلال آلاحمد، اندیشیدن و نوشتن راجع به مردم، با مردم و برای مردم بود
محمدحسین دانایی گفت: رسالت نهایی و غایی و حتی آرمانی مرحوم جلال آلاحمد، اندیشیدن و نوشتن راجع به مردم، با مردم و برای مردم بود
-
چطور کتابخوان شدم؟- ۲۸
لذت کتابخواندن در دوره نوجوانی برایم بیشتر بود
محمد گودرزی دهریزی گفت: اکنون چندین برابر دوران نوجوانی کتاب میخوانم؛ اما لذت کتابخواندن در دوره نوجوانی بیشتر بود.
-
مدیر نشر کتابخورها در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
تلاش میکنیم میان تألیف و ترجمه تعادلی برقرار شود
رضوان خرمیان گفت: تألیف برای من اهمیت زیادی دارد؛ اما این موضوع به زمان، انرژی و هزینه بیشتری نیاز دارد. بااینوجود، تلاش میکنم در نشر کتابخورها بهگونهای برنامهریزی کنم که میان تألیف و ترجمه تعادلی برقرار شود.
-
مسئول فروش نشر «خوب» و «مون» در گفتوگو با ایبنا؛
راهحل مسئله ناپایداری قیمت کتاب، تقویت زیرساختهای نشر است
مسئول فروش نشر «خوب» و «مون»، معتقد است، یارانههای حوزه فرهنگ ازجمله حوزه نشر، نباید به تورم منجر شود؛ بنابراین برای پایداری قیمت کتاب، حمایتها باید برای تقویت زیرساختها هزینه شود.
-
یک شاعر درگفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
مادری کردن، ظرفیتهای شاعری ایجاد میکند
نفیسه سادات موسوی شاعر معاصر گفت: متفاوت دیدن اطراف، با مادری اضافه میشود و به زعم من به دنیای شعر و شاعرانگی کمک میکند. همچنین ظرفیتهای دیگر مانند شب بیداری و....که همه با دنیای خیال انگیز شاعری در پیوند هستند.
-
مدیر کتابفروشی هما در گفتوگو با ایبنا؛
بازار کتاب دست دوم گرم شده است
مدیر کتابفروشی هما، وضعیت بازار کتاب از ابتدای نیمه دوم سال را کاهش فروش و افزایش تقاضای برای خرید کتابهای دست دوم ارزیابی میکند.
-
نویسنده کتاب «یک قصر و چند پادشاه» مطرح کرد؛
روایت مبارزات معصومین (ع) در ادبیات کودک و نوجوان اندک است
مجید ملامحمدی گفت: بر این باورم که جنبه مبارزاتی و شجاعت معصومین در مقابل حاکمان وقت، میتواند بیشتر از اینها برای مخاطبان کودک و نوجوان در قالب داستانهای کوتاه، بلند یا رمان نوشته شود. هرچند ما کتابهای خوبی در میان آثار چاپشده از ناشران داریم؛ اما واقعاً این کتابها نسبت به حجم جمعیت مخاطبان ما کافی نیستند.