یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۱
از تولیدات مشترک سینمایی تا حضور در نمایشگاه کتاب تهران

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و فادلی زون، وزیر فرهنگ اندونزی در حاشیه یازدهمین اجلاس وزیران فرهنگ بریکس در دیداری دوجانبه بر ضرورت نوسازی روابط فرهنگی و تقویت دیپلماسی فرهنگی تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا در حاشیه یازدهمین اجلاس وزیران فرهنگ کشورهای عضو بریکس در شهر بوپال هند، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده جمهوری اسلامی ایران در این رویداد، با فادلی زون، وزیر فرهنگ اندونزی دیدار و گفت‌وگو کرد.

در ابتدای این دیدار، وزیر فرهنگ اندونزی ضمن ابراز تاسف و همدردی عمیق، شهادت رهبر انقلاب را به نماینده کشورمان، دولت و مردم ایران تسلیت گفت.

فادلی زون در ادامه با مرور خاطرات سفر به ایران، مهمان‌نوازی مردم ایران را بسیار ارزشمند خواند و اظهار داشت: شناختی که از فرهنگ و تمدن ایران دارم، ریشه در تجربیات ارزشمند آن سفر دارد. روابط فرهنگی دو کشور همواره در سطح مطلوبی بوده است؛ اما امروز نیاز داریم این مناسبات را با نگاهی نو و متناسب با شرایط جدید، بازسازی، تقویت و توسعه دهیم.

وزیر فرهنگ اندونزی با تاکید بر علاقه وافر مردم کشورش به فرهنگ و تمدن غنی ایرانی، خواستار ارتقای سطح تبادلات فرهنگی میان جاکارتا و تهران شد.

در این نشست دوجانبه، محورهای کلیدی متعددی برای همکاری‌های آینده مطرح شد که در صدر آن‌ها، توسعه مراودات در حوزه نشر و ادبیات قرار داشت. در همین راستا، فادلی زون با ابراز تمایل برای حضور پررنگ و قدرتمند کشورش در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، آن را فرصتی مغتنم برای تعمیق پیوندهای فرهنگی میان دو کشور برشمرد.

در ادامه، تولیدات مشترک سینمایی به‌عنوان یکی دیگر از ظرفیت‌های مهم دیپلماسی فرهنگی مورد بحث قرار گرفت و طرفین بر اشتیاق برای اجرای پروژه‌های سینمایی مشترک، همکاری برای حفظ و مرمت میراث فرهنگی و تاریخی و همچنین گسترش تعاملات در زمینه صنایع فرهنگی ملموس و ناملموس به توافق رسیدند.

یازدهمین اجلاس وزیران فرهنگ بریکس از روز هشتم آگوست ۲۰۲۶ (هفدهم مردادماه) با شعار «تاب‌آوری، نوآوری، همکاری و پایداری» در شهر بوپال هند آغاز به کار کرد. محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ به‌عنوان نماینده ارشد جمهوری اسلامی ایران در این رویداد حضور دارد.

این اجلاس که عرصه‌ای برای همگرایی فرهنگی کشورهای عضو بریکس است، طی روزهای هشتم و نهم آگوست (۱۷ و ۱۸ مردادماه) در جریان است. همچنین بر اساس تقویم رویدادهای گروه بریکس، هجدهمین اجلاس سران این گروه در اواسط ماه سپتامبر در دهلی نو برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها