جمعه ۹ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۳۰
پیوند فرهنگ عاشورا با ترویج کتابخوانی در مسیر زائران حسینی

کردستان - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان از برپایی «موکب کتاب اربعین» در مرز بین‌المللی باشماق همزمان با ایام اربعین حسینی خبر داد و گفت: این موکب با هدف بهره‌گیری از ظرفیت عظیم فرهنگی و معنوی راهپیمایی اربعین، برای زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) برپا شده است.

معصومه حسنی‌خونسار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به نقش کتابخانه‌های عمومی در گسترش فعالیت‌های فرهنگی در مناسبت‌های ملی و مذهبی، اظهار کرد: اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان همزمان با فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، همچون سال‌های گذشته با برپایی «موکب کتاب اربعین» در مرز رسمی باشماق مریوان، در کنار زائران حضرت سیدالشهدا (ع) حضور خواهد داشت و تلاش می‌کند با اجرای برنامه‌های فرهنگی، فضای معنوی این حرکت عظیم را با فرهنگ مطالعه و کتابخوانی همراه سازد.

وی افزود: این موکب با شعار «کتاب؛ همسفر مسیر نور» از سوم تا سیزدهم مردادماه ۱۴۰۵ فعالیت خواهد کرد و طی این مدت، خدمات متنوع فرهنگی و کتابخانه‌ای به زائرانی که از مرز باشماق عازم عتبات عالیات هستند، ارائه می‌شود.

حسنی‌خونسار، با بیان اینکه عملیات استقرار و تجهیز موکب از روزهای گذشته آغاز شده است، گفت: کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان با حضور در مرز بین‌المللی باشماق، در حال آماده‌سازی بخش‌های مختلف این موکب هستند تا همزمان با آغاز موج اصلی تردد زائران، تمامی خدمات فرهنگی با آمادگی کامل در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این موکب تلاش شده است تا برنامه‌هایی متناسب با گروه‌های مختلف سنی طراحی شود. معرفی و عرضه کتاب‌های مرتبط با فرهنگ عاشورا، نهضت حسینی و اربعین، برگزاری نشست‌های کتاب‌خوان، قصه‌گویی برای کودکان، اجرای مسابقات فرهنگی، فعالیت‌های ویژه کودکان و نوجوانان، توزیع بسته‌های فرهنگی و ارائه خدمات کتابخانه‌ای، بخشی از برنامه‌هایی است که برای زائران پیش‌بینی شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با تأکید بر اینکه راهپیمایی اربعین تنها یک اجتماع بزرگ مذهبی نیست، بلکه ظرفیتی ارزشمند برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی نیز به شمار می‌رود، بیان کرد: حضور کتابخانه‌های عمومی در این رویداد، فرصتی است تا پیام کتاب، مطالعه و دانایی در کنار پیام ایثار، آزادگی و فرهنگ عاشورایی به مخاطبان منتقل شود و زائران علاوه بر بهره‌مندی از فضای معنوی این سفر، از برنامه‌های فرهنگی و کتاب‌محور نیز استفاده کنند.

وی اظهار کرد: یکی از اهداف مهم برپایی «موکب کتاب اربعین»، معرفی ظرفیت‌ها و خدمات کتابخانه‌های عمومی به اقشار مختلف جامعه است. تلاش داریم با ایجاد فضایی صمیمی و فرهنگی، خانواده‌ها، کودکان، نوجوانان و جوانان را بیش از پیش با فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی آشنا کنیم و نقش این مراکز را در ارتقای فرهنگ مطالعه و توسعه فرهنگی جامعه معرفی کنیم.

حسنی‌خونسار، با اشاره به همکاری دستگاه‌های فرهنگی استان در اجرای این برنامه گفت: موکب فرهنگی کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برپا می‌شود و این هم‌افزایی، زمینه اجرای هرچه بهتر برنامه‌های فرهنگی و خدمات‌رسانی به زائران را فراهم کرده است.

وی افزود: کتابداران استان کردستان با حضور داوطلبانه و مسئولانه در این موکب، تلاش می‌کنند در کنار ارائه خدمات فرهنگی، جلوه‌ای از مشارکت فرهنگی کتابخانه‌های عمومی در بزرگ‌ترین اجتماع مذهبی جهان را به نمایش بگذارند و سهمی در ارتقای سطح فعالیت‌های فرهنگی این رویداد بزرگ داشته باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه ترویج فرهنگ مطالعه یکی از مهم‌ترین رسالت‌های کتابخانه‌های عمومی است، گفت: بهره‌گیری از ظرفیت مناسبت‌های بزرگ ملی و مذهبی برای توسعه کتابخوانی، از برنامه‌های مهم نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به شمار می‌رود و برپایی «موکب کتاب اربعین» نیز در همین راستا برنامه‌ریزی شده است.

حسنی‌خونسار خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند اخبار، گزارش‌ها و برنامه‌های «موکب کتاب اربعین» را از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان، صفحات رسمی این اداره‌کل در شبکه‌های اجتماعی و همچنین درگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور دنبال کنند.

وی ابراز امیدواری کرد که برپایی این موکب، علاوه بر ارائه خدمات فرهنگی به زائران، گامی مؤثر در تقویت پیوند میان فرهنگ عاشورایی و فرهنگ کتاب و مطالعه باشد و بتواند تجربه‌ای ماندگار از حضور کتاب در مسیر بزرگ‌ترین اجتماع معنوی جهان رقم بزند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها