دوشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۹:۱۰
گرامیداشت یاد اسماعیل یغمایی در دوشنبه‌های ایکوم

یکصد و بیست و دومین نشست دوشنبه‌های ایکوم به یاد زنده‌یاد اسماعیل یغمایی اختصاص دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا یکصد و بیست و دومین نشست دوشنبه‌های ایکوم به یاد زنده‌یاد اسماعیل یغمایی اختصاص دارد. در این نشست مستند پرنیان ساخته ارد عطارپور و مستند پرتره اسماعیل یغمایی کاری از پژمان مظاهری‌پور اکران می‌شود.

در این نشست که دوشنبه پنجم امرداد ساعت ۱۷ تا ۱۹ در خانه موزه پروین اعتصامی برگزار می‌شود، ارد عطارپور، پژمان مظاهری‌پور و مرجان حاجی رحیمی در این نشست سخنرانی می‌کنند.

مستند پرنیان، دانش، اخلاق و رفتار حرفه‌ای و انسانی یغمایی نمود دارد. علاوه‌بر این، فیلم شخصیت استوار مردی را نشان می‌دهد که همزمان با انجام کار حفاری، از همسر بیمارش «پرنیان» که گرفتار بیماری حمله سیستم ایمنی به غشای عصبی شده است، پرستاری می‌کند و اوج خانواده‌دوستی و انسانیت خود را به نمایش می‌گذارد، بویژه زمانی که در فیلم می‌بینیم پسرش مهرداد هم نشانه‌های اولیه این بیماری مهلک را بروز می‌دهد.

اسماعیل یغمایی از آخرین بازمانده‌های نسل باستان‌شناسان ایرانی است که دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ خورشیدی پا به عرصه کاوش‌های میدانی گذاشتند و با سال‌ها تلاش، بخش ارزشمندی از تاریخ و تمدن کهن ایران را از دل خاک بیرون کشیدند. او دلباخته و شیفته تمدن و فرهنگ ایرانی بود و عمر خود را در راه شناخت، حفاظت و معرفی میراث تاریخی ایران سپری کرد.

«شوش: کاوش‌های باستان‌شناسی در شهر پانزدهم دوره عیلام میانی»، «گیسوان هزارساله: گوشه‌هایی از خاطرات یک باستان‌شناس»، «آن قصر که جمشید...: پژوهشی در پیشینه‌شناسی تخت جمشید»، «نقاط امن» و «وقتی که بچه بودم» از جمله کتاب‌های اسماعیل یغمایی است که تاکنون منتشر شده است.

ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها