جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۵:۵۱
بزرگداشت فردوسی در یاسوج با رونمایی از ۳ کتاب همراه شد

کهگیلویه و بویراحمد- همزمان با سالروز پاسداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، ویژه‌برنامه فرهنگی و هنری شبانه‌ای با حضور مردم در یاسوج، مرکز کهگیلویه‌وبویراحمد، برگزار شد؛ رویدادی که با شاهنامه‌خوانی، اجرای موسیقی حماسی، شعرخوانی و رونمایی از سه عنوان کتاب، رنگ‌وبویی ملی و حماسی به خود گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یاسوج، رئیس حوزه هنری کهگیلویه‌وبویراحمد با اشاره به برگزاری این برنامه،همزمانی این رویداد با سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی را فرصتی برای پیوند ظرفیت‌های هنر معاصر با میراث حماسی و هویت فرهنگی ایران دانست و اظهار کرد: در همین راستا بخش قابل توجهی از برنامه‌ها با محوریت ادبیات حماسی و مفاهیم ایثار و مقاومت طراحی شد.

محمد شریف اسلامی، شاهنامه‌خوانی «ملا فیض‌الله عارفی» را از شاخص‌ترین بخش‌های این مراسم ذکر کرد و افزود: اجرای این برنامه با استقبال مردم همراه شد و فضای تجمع شبانه یاسوج را به حال‌وهوای روایت‌های حماسی ایران نزدیک کرد.

اسلامی تصریح کرد: شعرخوانی «نجمه آرام‌بِن» و زینب امیدی، نویسنده کتاب «ایستاده بر آب‌های جنوب» اجرای نی‌نوازی، موسیقی حماسی عشایری توسط مجتبی بلادی و اجرای قطعه نسل آریوبرزن از دیگر برنامه‌های این رویداد فرهنگی و هنری بود.

رئیس حوزه هنری کهگیلویه‌وبویراحمد با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین بخش‌های این برنامه، رونمایی از سه کتاب دفاع مقدس با حضور مسئولان استانی بود، گفت: این آثار هر یک روایتگر گوشه‌ای از ایثار، مقاومت و مجاهدت رزمندگان و آزادگان دوران دفاع مقدس هستند.

وی درباره کتاب نخست، توضیح داد: کتاب «موج مجنون» خاطرات «علی‌کاظم سخنور»، از رزمندگان باسابقه دفاع مقدس است که فرماندهی گردان مالک اشتر، گروهان عملیات کربلای یک، والفجر ۸ و دسته، در عملیات بدر را بر عهده داشته و همچنین مسئولیت یگان ویژه اطلاعات سپاه در سقز و گروه ضربت در خط ذبیدات عراق را عهده‌دار بوده است. این اثر به قلم شهربانو پاک‌نژاد نگاشته شده و مجوز چاپ و انتشار دریافت کرده است.

اسلامی با اشاره به کتاب دوم، اظهار کرد: کتاب ایستاده بر آب‌های جنوب خاطرات آزاده سرافراز سیدمهدی راستین است که به نویسندگی زینب امیدی و با مشارکت کنگره شهدای استان، توسط نشر فتح دنا وابسته به کنگره شهدا و مرکز حفظ آثار سپاه فتح چاپ و منتشر شده است.

وی در معرفی اثر سوم تصریح کرد: کتاب «گروهان ویژه» خاطرات سرهنگ علی ثابتی از گروهان ویژه قاسم‌بن‌الحسن(ع) است که به قلم امید نیکویی‌زاده به چاپ رسیده و با نگاهی متفاوت، در قالبی مستندگونه و داستانی، به روایت گروهانی خاص و متمایز می‌پردازد؛ رزمندگانی برخاسته از زیست‌بوم عشایری که برای انجام مأموریت‌های ویژه و خطرناک پیش‌قدم بودند.

رئیس حوزه هنری کهگیلویه‌وبویراحمد همچنین از پخش نماهنگ و نمایش آثار تجسمی تولیدشده در حوزه هنری استان در حاشیه این مراسم خبر داد و گفت: این بخش‌ها نیز با استقبال مخاطبان همراه شد.

اسلامی با تأکید بر اینکه بزرگداشت فردوسی، تنها پاسداشت یک شاعر نیست؛ بلکه یادآوری ریشه‌های هویتی، فرهنگی و حماسی ایران‌زمین است که هنر می‌تواند این مفاهیم را برای نسل امروز بازآفرینی کند، ابراز امیدواری کرد که با انتشار این کتاب‌ها، گامی مؤثر در ثبت و انتقال خاطرات ارزشمند دفاع مقدس برداشته شود.

وی این را نیز گفت که حوزه هنری همچنان از تولید آثار فاخر در این حوزه حمایت خواهد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها