دوشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۶
کتاب «مقدمه‌ای بر سفرنامه صدا»؛ دعوت‌نامه‌ای برای سفری به مقصد انسان

هرمزگان - کتاب «مقدمه‌ای بر سفرنامه صدا»، از تازه‌های نشر هرمزگان است که در بندرعباس منتشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، کتاب «مقدمه‌ای بر سفرنامه صدا» اثر مرجان هدایت است و به عنوان یک راهنما برای آشنایی مقدماتی برای هرکسی که می‌خواهد صدای خودش را پرورش دهد، نوشته شده است.

در مقدمه این کتاب آمده است: «این کتاب، یک کتاب معمولی نیست بلکه نقشه گنج است؛ یک دعوت‌نامه است برای سفری که مقصدش، جایی جز وجود خود انسان نیست. ما در این‌جا با هم در مسیری قدم می‌گذاریم که تو را به «ملاقات با صدایت» یکی از شگفت‌انگیزترین، شخصی‌ترین و قدرتمندترین دارایی‌هایت می‌برد.

ما در طول زندگی، آن‌قدر مشغول آن‌چه می‌گوییم می‌شویم که فراموش می‌کنیم چگونه می‌توانیم حرف بزنیم و چگونه صحبت می‌کنیم. این کتاب، تلنگری برای بازگشت به این «چگونه» ی فراموش‌شده است.

این سفر، قرار نیست تو را الزاماً به یک خواننده یا یک گوینده‌ی خبر تبدیل کند. هدف، «تبدیل کردن» نیست؛ هدف، «آشتی دادن» است. آشتی تو با قدرتی که از ابتدا در حنجره، ریه‌ها و تمامی اجزای بدنت نهفته است.

در این کتاب همچنین آمده است: ما می‌خواهیم پرده‌های غبارگرفته بی‌توجهی را از روی این گنجینه کنار بزنیم و اجازه دهیم نور ذاتی‌اش دوباره درخشان شود.

این کتاب برای همگان نوشته شده است. هم برای نوجوانی که می‌خواهد در کلاس با اعتمادبه‌نفس بالا صحبت کند، هم برای مادری که دوست دارد داستان‌های شب را برای فرزندش با صدایی جذاب بخواند، هم برای معلمی که می‌خواهد صدایش در کلاس خسته نشود، هم برای بازنشسته‌ای که علاقه‌مند است در گفت‌وگوهای خانوادگی حضوری پررنگ‌تر داشته باشد، و هم برای هر انسانی که احساس می‌کند صدایش آن طور که باید، بیانگر درونش نیست. پس اگر می‌توانی حرف بزنی، تو نیز مخاطب این کتاب هستی.

همچنین در یادداشت ابتدایی محدوده مسئولیت کتاب شرح داده شده است تا مشخص گردد آموزه‌های این کتاب چه حدودی را شامل می‌شود و چه چیزهایی را نه. نویسنده در یک مثال این کتاب را یک «راهنمای مهربان برای آشنایی مقدماتی» در نظر گرفته است.

هدایت آورده است: «همان‌طور که یک کتاب آشپزی مقدماتی را در اصول پختن یک غذای خوشمزه می‌آموزد اما تو را به یک سرآشپز حرفه‌ای تبدیل نمی‌کند، این کتاب نیز قصد دارد پایه‌ای‌ترین و کاربردی‌ترین اصول استفاده سالم و موثر از صدا را به تو بیاموزد تا بتوانی با استفاده از این آموخته‌ها هم در این مسیر با اشتیاق و آشنایی بیشتری گام برداری و هم تلاشت را برای رسیدن به آنچه شایسته‌اش هستی، افزون کنی.

این کتاب شامل یک منزگاه، پیش از سفر و هشت ایستگاه به نام‌های ایستگاه یک: سرزمین آواز رها، ایستگاه دو: سرزمین سکوت، ایستگاه سه: جزیره تنفس، ایستگاه چهار: جنگل تارهای صوتی، ایستگاه پنج: غار صدای طلایی، ایستگاه شش: کاخ بیان، ایستگاه هفت: دریای احساسات، ایستگاه هشت: قلّه‌ی صدای منحصر به فرد است.

در مقدمه ناشر نیز آمده است مرجان هدایت اگرچه داستان می‌نویسد، شعر می‌گوید و آثار نوشتاری او در چندین کتاب مستقل و گروهی چاپ شده است و مقام‌هایی در جشنواره‌های معتبر داستان‌نویسی دارد اما همگان او را بیشتر به عنوان نوازنده، آهنگساز و موزیسین می‌شناسند که از سال‌های پایانی دهه‌ی هفتاد خورشیدی، با عضویت در گروه دف نوازی سماع وارد عرصه موسیقی شده است.

وی که هم اکنون عضو اصلی هیئت مدیره انجمن موسیقی استان هرمزگان است عنوان‌های علمی و اجرایی مختلفی، همچون دبیر نخستین همایش موسیقی بانوان استان هرمزگان در سال ۱۳۹۵، دبیر جشنواره موسیقی بانوان استان هرمزگان در سال ۱۳۹۸، سرپرست و خواننده‌ی گروه موسیقی بانوان مُغان، داور جشنواره‌ خوانندگی گروه کر مجازی ایران در سال ۱۳۹۹، داور جشنواره‌ی استعدادیابی خوانندگی شرجی در سال ۱۴۰۲، داور جشنواره‌ استانی سرود مدارس استان هرمزگان در سال ۱۴۰۳، سرپرست و رهبر گروه آوازی چنگ و… را در سابقه‌ی خود دارد.

به گزارش ایبنا، کتاب «مقدمه‌ای بر سفرنامه صدا» اثر مرجان هدایت، مصور با طرح‌های ساده‌، کاغذ تحریر، در ۹۰ صفحه، در قطع رُقعی، زمستان ۱۴۰۴ باشمارگان ۵۰۰ نسخه به قیمت ۲۶۰ هزار تومان برای نخستین بار، توسط انتشارات سومیتا چاپ و منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها