سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۷
امضای تفاهم‌نامه همکاری  با انجمن‌های علمی مطالعات صلح و حقوق‌شناسی

دو تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان بنیاد ایران‌شناسی با انجمن علمی مطالعات صلح ایران و انجمن علمی حقوق‌شناسی، روز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه، با حضور معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی، رؤسا و نمایندگان انجمن‌های علمی و جمعی از استادان، پژوهشگران و مدیران بنیاد، به امضای طرفین رسید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران، ایبنا دو تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان بنیاد ایران‌شناسی با انجمن علمی مطالعات صلح ایران و انجمن علمی حقوق‌شناسی، روز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه، با حضور معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی، رؤسا و نمایندگان انجمن‌های علمی و جمعی از استادان، پژوهشگران و مدیران بنیاد، به امضای طرفین رسید.
در این نشست، دکتر مهدی آهویی معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی، دکتر نعمت‌الله فاضلی رئیس انجمن علمی مطالعات صلح ایران، دکتر تهمورث بشیریه رئیس هیئت‌مدیره انجمن علمی حقوق‌شناسی، و دکتر عبدالامیر نبوی دبیر کمیسیون دائمی انجمن‌های علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حضور داشتند.
دبیری این نشست را حامد زارع مشاور رسانه‌ای و فرهنگی بنیاد ایران‌شناسی بر عهده داشت.
در ابتدای این مراسم، حامد زارع ضمن خوشامدگویی به حاضران، با اشاره به رویکرد جدید بنیاد ایران‌شناسی در یک سال اخیر، گفت: بنیاد ایران‌شناسی در دوره جدید فعالیت خود، با هماهنگی و هدایت معاونت پژوهشی، تلاش کرده است ارتباطی مؤثر و سازمان‌یافته با انجمن‌های علمی برقرار کند تا از ظرفیت‌های علمی، فکری و تخصصی این انجمن‌ها بهره‌مند شود و در مقابل، خدمات و امکانات بنیاد نیز در اختیار انجمن‌های علمی قرار گیرد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری  با انجمن‌های علمی مطالعات صلح و حقوق‌شناسی
سردبیر خبرگزاری کتاب ایران انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها را ثمره این رویکرد دانست و افزود: ایران‌شناسی صرفاً به پژوهش در گذشته تاریخی، ادبی و فرهنگی ایران محدود نمی‌شود، بلکه تلاشی زنده و پویا برای شناخت همه ابعاد تمدن ایران، از نظام‌های فکری، سیاسی، اجتماعی و حقوقی گرفته تا ظرفیت‌های صلح‌ساز ایران است. در شرایطی که نگاه‌های خصمانه‌ای متوجه کشور است، چنین همکاری‌هایی می‌تواند در حفظ و تقویت «ایده ایران» و توجه به مسائل کلان هویت ملی نقش‌آفرین باشد.
در ادامه، دکتر مهدی آهویی معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی، با تأکید بر جایگاه انجمن‌های علمی در الگوهای نوین حکمرانی، اظهار کرد: در حکمرانی‌های جدید، سازمان‌های مردم‌نهاد و انجمن‌های علمی نقش ویژه‌ای در تقویت مشارکت عمومی و مردمی دارند و دستگاه‌ها باید ارتباط خود را با این نهادها توسعه دهند. بنیاد ایران‌شناسی نیز انجمن‌های علمی را نخستین و طبیعی‌ترین شریک خود در این مسیر می‌داند.
وی با اشاره به ویژگی‌های دو انجمن حاضر در این نشست گفت: انجمن مطالعات صلح و انجمن حقوق‌شناسی، هر دو از انجمن‌های علمی فاخر کشور هستند و فعالیت‌های آن‌ها از منظر علمی و اجتماعی بسیار قابل توجه و تحسین‌برانگیز است. نقاط اشتراک فراوانی میان حوزه‌های فعالیت این انجمن‌ها و ایران‌شناسی وجود دارد که می‌تواند مبنای همکاری‌های مشترک قرار گیرد.
دکتر آهویی با اشاره به فعالیت‌های انجمن علمی مطالعات صلح ایران افزود: در حوزه مطالعات صلح، طرح‌ها و اقدامات مهمی همچون بررسی شهرها و روستاهای ایران از منظر صلح، نسبت صلح و مقاومت، و نیز فعالیت‌های تخصصی در حوزه کودک و نوجوان انجام شده است که این حوزه‌ها از اولویت‌های مورد توجه بنیاد ایران‌شناسی نیز به شمار می‌آیند و زمینه همکاری‌های مشترک گسترده‌ای را فراهم می‌کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر اهمیت حقوق در شناخت ایران معاصر، تصریح کرد: ایران‌شناسی غالباً با تاریخ، زبان، ادبیات و هنر شناخته می‌شود، اما حقوق، به‌ویژه در ۱۵۰ سال اخیر تاریخ ایران، نقشی بنیادین دارد. شناخت ایران امروز بدون بررسی سیر تحولات حقوقی در حوزه‌های اجتماعی، اداری، قضایی، مالکیت و ساختارهای حقوقی امکان‌پذیر نیست. از این منظر، همکاری با انجمن حقوق‌شناسی می‌تواند خلأهای موجود در ایران‌شناسی معاصر را پوشش دهد.
معاون پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی با اشاره به ظرفیت‌های مشترک دو طرف، همکاری در برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها، چاپ کتاب و نشریات، اجرای طرح‌های پژوهشی مشترک، و تجلیل از مفاخر علمی و حقوقی را از جمله محورهای این تفاهم‌نامه‌ها برشمرد و ابراز امیدواری کرد این همکاری‌ها به توسعه فعالیت‌های علمی مشترک منجر شود.
در ادامه، دکتر عبدالامیر نبوی دبیر کمیسیون دائمی انجمن‌های علمی وزارت علوم، با ارائه گزارشی از وضعیت انجمن‌های علمی کشور گفت: در حال حاضر ۳۹۶ انجمن علمی تحت پوشش وزارت علوم و ۱۹۸ انجمن وابسته به وزارت بهداشت در کشور فعال هستند که برخی از آن‌ها قدمتی نزدیک به یک قرن دارند. وی رشد کمی و کیفی انجمن‌ها را از دهه ۱۳۷۰ به بعد چشمگیر دانست و افزود: برخی از انجمن‌های علمی کشور امروز از اعتبار بین‌المللی برخوردارند و نقش مؤثری در دیپلماسی علمی ایفا می‌کنند.
وی با اشاره به نقش انجمن‌های علمی در ارائه نقدها و پیشنهادهای تخصصی، تأکید کرد: بر اساس گزارش فرهنگستان علوم، پخته‌ترین نقدها و پیشنهادها درباره بازنگری نقشه جامع علمی کشور از سوی انجمن‌های علمی ارائه شده است. پیوند ظرفیت دانشی دستگاه‌ها با انجمن‌های علمی می‌تواند به ارتقای کیفیت سیاست‌گذاری علمی کشور منجر شود.

امضای تفاهم‌نامه همکاری  با انجمن‌های علمی مطالعات صلح و حقوق‌شناسی
در بخش پایانی نشست، دکتر نعمت‌الله فاضلی رئیس انجمن علمی مطالعات صلح ایران، با اشاره به شرایط حساس کشور، بر ضرورت هم‌افزایی نهادهای علمی و مدنی تأکید کرد و ایران‌شناسی را بستری اساسی برای تقویت شناخت، هویت، همزیستی و صلح در جامعه دانست. وی همکاری واقعی و عملی، فراتر از تفاهم‌نامه‌های صرفاً صوری را لازمه اثرگذاری این‌گونه تعاملات برشمرد.
دکتر تهمورث بشیریه رئیس هیئت‌مدیره انجمن حقوق‌شناسی نیز با تأکید بر نقش اندیشه، قلم و گفت‌وگوی علمی به‌عنوان سرمایه اصلی انجمن‌های علمی، انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها را گامی در جهت هم‌افزایی فکری، ترویج ایران‌دوستی و پاسداشت تمدن ایرانی ارزیابی کرد.
در پایان این مراسم، تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان بنیاد ایران‌شناسی، کمیسیون دائمی انجمن‌های علمی وزارت علوم و انجمن علمی مطالعات صلح ایران و سپس تفاهم‌نامه همکاری میان بنیاد ایران‌شناسی و انجمن علمی حقوق‌شناسی به امضای طرفین رسید.
این نشست با تأکید بر آغاز فصل تازه‌ای از همکاری‌های علمی و پژوهشی میان بنیاد ایران‌شناسی و انجمن‌های علمی کشور به کار خود پایان داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها