پنجشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۷
چهارمین جشنواره ملی شعر هامون در زابل برگزار شد

سیستان و بلوچستان- چهارمین جشنواره ملی شعر هامون در زابل برگزار شد. مسئولان استانی در این مراسم بر ضرورت نگاه هویتی به هامون در سطح ملی تأکید کردند و تداوم چنین رویدادهایی را گامی بلند در احیای میراث فرهنگی و ادبی سیستان خواندند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زابل، چهارمین جشنواره ملی شعر هامون، عصر چهارشنبه با حضور شاعران، ادیبان و مسئولان استانی و ملی در سالن آمفی‌تئاتر سایت قدیم دانشگاه زابل برگزار شد. این رویداد فرهنگی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان، مؤسسه فرهنگی هنری نی‌زار، فرمانداری ویژه زابل، شهرداری، اداره کل محیط زیست استان و دانشگاه زابل اجرا شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در این مراسم با اشاره به سختی تداوم رویدادهای فرهنگی، آن را به «کتابت با خون بر روی آب» تشبیه کرد و افزود: این استمرار است که به جریان‌های فرهنگی هویت می‌بخشد و ارزش آن را نمایان می‌سازد.
عبدالسلام بلوچ‌زاده با اشاره به پیوند جشنواره با نام فرخی سیستانی، این شاعر را یکی از برجسته‌ترین چهره‌های ادب فارسی خواند که متأسفانه در برخی نگاه‌ها مهجور مانده است.
بلوچ‌زاده همچنین بر ضرورت تغییر نگاه به هامون از یک مسئله صرفاً زیست‌محیطی به یک «المان هویتی ملی» تأکید کرد و گفت: اگر این نگاه در سطح ملی ترویج می‌شد، امروز هامون تنها دغدغه سیستان نبود، بلکه به دغدغه‌ای ملی تبدیل می‌شد.
علی ولایتی‌پور، معاون استاندار و فرماندار ویژه زابل نیز در این مراسم با اشاره به پیشینه پنج‌هزارساله سیستان گفت: این سرزمین زادگاه نام‌هایی است که در تاریخ ادب فارسی جاودانه شده‌اند و فرخی سیستانی نمونه درخشان آن است. سیستان نیازی به بزرگ‌نمایی ندارد؛ تاریخ پربار آن گواه عظمت این دیار است.
در بخش دیگری از این مراسم، بهمن محمدزاده، دبیر علمی جشنواره، به تشریح فعالیت‌های انجام‌شده پرداخت و اعلام کرد: در پاسخ به فراخوان ملی این جشنواره، ۲۰۱ اثر از ۲۴ استان کشور دریافت شد که بیشترین تعداد متعلق به استان سیستان و بلوچستان بوده و پس از آن استان‌های قزوین، گلستان، خوزستان و خراسان رضوی در رده‌های بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به محتوای اشعار ارسالی گفت: دغدغه هامون تنها محدود به سیستان نیست؛ این موضوع به یک مسئله ملی تبدیل شده و شاعران سراسر کشور نسبت به آن ابراز احساسات کرده‌اند.
در پایان، برگزیدگان جشنواره به شرح زیر معرفی شدند:
برگزیدگان:
۱. موسی عصمتی (خراسان رضوی)
۲. قاسم بای (گلستان)
۳. ساناز شهنوازی (سیستان و بلوچستان)
شایستگان تقدیر:
۱. محبوبه کلبعلی (سیستان و بلوچستان)
۲. مینا سراوان (گلستان)
۳. علی شهریاری (سیستان و بلوچستان)
۴. لیلا فتاح (مرکزی)
۵. لیلا زمانی (سیستان و بلوچستان)
۶. فرهاد شریفی (قزوین)
۷. طیبه نهبندانی (سیستان و بلوچستان)
۸. یزدان سرگزی (سیستان و بلوچستان)
در این مراسم از دو پیشکسوت ادبی استان، عباس باقری و ابراهیم محمودی نیز قدردانی شد،
شعر خوانی شاعران مدعو، اجرای موسیقی محلی، نمایش و رقص شمشیر از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها