شنبه ۵ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۰
نمایشگاه بزرگ کتاب خراسان شمالی بعد از یک دهه وقفه برگزار خواهد شد

خراسان شمالی- نمایشگاه بزرگ کتاب خراسان شمالی پس از یک دهه وقفه، در مهرماه امسال در استان گنجینه فرهنگ‌ها آغاز می‌شود و این رویداد محلی برای عرضه تازه‌ترین آثار ناشران خواهد بود.

مهدی آریان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بجنورد با اشاره به برپایی نمایشگاه بزرگ کتاب خراسان شمالی پس از یک دهه وقفه، از بیست‌وهفتم مهرماه در مصلی امام خمینی (ره) بجنورد، اظهار کرد. این رویداد در آستانه دومین کنگره ملی سه هزار شهید استان، با حضور ۱۵۰ ناشر از سراسر کشور، فرصتی تازه برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در استان خواهد بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی از نمایشگاه کتاب به‌عنوان نقطه عطفی در فعالیت‌های فرهنگی استان یاد کرد و افزود: ۱۰ سال دوری از فضای نمایشگاه برای خراسان شمالی زمان زیادی بود اما حالا هم‌افزایی نهادها و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این امکان را فراهم کرده تا دوباره شاهد برگزاری نمایشگاه باشیم. این رویداد نه تنها یک برنامه فرهنگی که یک ضرورت اجتماعی برای استان محسوب می‌شود.

آریان بر جنبه فرهنگی و اجتماعی نمایشگاه تأکید و افزود: نمایشگاه کتاب صرفاً محلی برای فروش کتاب نیست چرا که این رویداد مکانی برای اندیشه و تبادل نظر اهل کتاب است و ناشران، نویسندگان و مخاطبان در کنار هم قرار می‌گیرند و همین ارتباط زنده می‌تواند انگیزه‌ای تازه برای مطالعه و گسترش فرهنگ کتابخوانی ایجاد کند.

وی بیان کرد: برنامه‌های جانبی از جمله نشست‌های نقد و بررسی کتاب، جلسات رونمایی و دیدار با نویسندگان بومی نیز در دستور کار قرار دارد تا نمایشگاه به یک جشنواره فرهنگی همه‌جانبه تبدیل شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به هم‌زمانی نمایشگاه با دومین کنگره ملی سه هزار شهید استان اشاره کرد و آن را فرصتی مغتنم و دست‌نیافتنی دانست و گفت: کنگره شهدا بازخوانی ارزش‌های ایثار و مقاومت است و نمایشگاه کتاب بستری مناسب برای انتقال این ارزش‌ها به نسل جدید است.

وی بیان کرد: حدود ۷۰ ناشر آثار حوزه دفاع مقدس در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و این تمرکز، بُعد معنوی و ارزشی نمایشگاه را تقویت و آن را از یک رویداد فرهنگی فراتر می‌برد.

آریان درباره ترکیب ناشران توضیح داد و گفت: ۱۵۰ ناشر از سراسر کشور در این رویداد حضور دارند و در کنار ناشران دفاع مقدس، ناشران عمومی نیز آخرین آثار خود در حوزه‌های مختلف ادبیات، علوم انسانی، هنر و کودک و نوجوان را عرضه می‌کنند و این تنوع موجب می‌شود نمایشگاه برای همه گروه‌های سنی و سلیقه‌ها جذابیت داشته باشد و خانواده‌ها بتوانند با رویکردی فرهنگی و یکپارچه از آن بهره ببرند.

وی همچنین نقش دستگاه‌های اجرایی در موفقیت نمایشگاه را مهم و تعیین‌کننده دانست و تاکید کرد: برگزاری چنین رویدادی بدون همکاری نهادهای مختلف ممکن نیست مثلاً شهرداری در فضاسازی شهری و ارائه خدمات، نیروهای امنیتی و نظامی در تأمین امنیت و مدیریت ترافیک، و آموزش و پرورش در اطلاع‌رسانی از طریق شبکه شاد نقش اساسی دارند و رسانه‌ها نیز باید با اطلاع‌رسانی دقیق و گسترده زمینه حضور پرشور مردم را فراهم کنند و این هم‌افزایی است که می‌تواند نمایشگاه خراسان شمالی را به الگویی موفق تبدیل کند.

آریان با تأکید بر اینکه نگاه‌ها به خراسان شمالی دوخته شده است، افزود: استان ما ظرفیت‌های فرهنگی ارزشمندی دارد اما در عرصه ملی کمتر دیده و شناخته شده است. اگر بتوانیم نمایشگاهی با کیفیت بالا برگزار کنیم، نشان خواهیم داد حتی استان‌هایی با محدودیت‌های زیرساختی نیز قادر به میزبانی رویدادهای بزرگ فرهنگی هستند و این نمایشگاه فرصتی است تا جایگاه خراسان شمالی در نقشه فرهنگی کشور پررنگ‌تر شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به استقبال پیشین مردم از رویدادهای کوچک‌تر کتابی در قالب نمایشگاه‌های کوچک استانی در مناسبت‌های مختلف گفت: تجربه نشان داده مردم استان علاقه‌مند به کتاب و مطالعه هستند و استقبال گسترده آنان در گذشته، نویدبخش رونق نمایشگاه امسال خواهد بود چرا که این حضور پرشور، مهم‌ترین پشتوانه برای استمرار و تقویت نمایشگاه در سال‌های آینده است.

وی با نگاه به آینده عنوان کرد: هدف ما برگزاری یک نمایشگاه مقطعی نیست. تلاش می‌کنیم زیرساخت‌های دائمی فراهم شود تا نمایشگاه کتاب به رویدادی ثابت و سالانه در تقویم فرهنگی استان تبدیل شود چرا که تنها در این صورت است که می‌توانیم به توسعه پایدار فرهنگی دست پیدا کنیم.

آریان بار دیگر بر پیوند فرهنگی و معنوی نمایشگاه با کنگره شهدا تأکید کرد و گفت: نمایشگاه کتاب خراسان شمالی علاوه بر پاسخ به نیازهای فرهنگی جامعه، ادای دینی به خون شهدا و آرمان‌های آنان است و این رویداد یادآور حقیقتی است که فرهنگ، ایثار و کتاب سه رکن اساسی تعالی جامعه هستند.

به گزارش ایبنا، ناشران علاقه‌مند به حضور در نمایشگاه می‌توانند از ۲ تا ۸ مهرماه با مراجعه به سامانه ketab.ir و بر اساس ضوابط اجرایی، نسبت به ثبت‌نام اقدام و آن دسته از ناشرانی که مایل به حضور مستقیم در نمایشگاه هستند، می‌توانند با هماهنگی خانه کتاب و ادبیات ایران مراحل ثبت‌نام و اجرایی را طی کنند. زمان ثبت‌نام کتاب‌فروشان استان برای مشارکت در نمایشگاه، متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۶۳۶۳ داخلی‌های ۳۱۹، ۳۲۰ و ۳۲۱ برای تماس ناشران و شماره ۰۲۱۹۱۰۰۹۸۹۸ برای تماس کتابفروشان در دسترس است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها