یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۳
احیاگران اندیشه شیعی

«شریعتی و مطهری؛ و تلاش برای احیای فلسفه اندیشه اسلامی شیعی – ایران به مثابه الگو» از جمله عناوین عرضه شده غرفه عراق در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) رضا دستجردی: «شریعتی و مطهری؛ و تلاش برای احیای فلسفه اندیشه اسلامی شیعی – ایران به مثابه الگو» از جمله عناوین عرضه شده غرفه عراق در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است. این اثر که به قلم کاظم دویخ صبیح الوائلی نوشته شده، به همت انتشارات العارف للمطبوعات در بیروت به چاپ رسیده است.

مولف در این کتاب بر آن است که ورود اندیشه و فرهنگ غربی به جوامع اسلامی، واکنش‌های متفاوتی را در میان متفکران و روشنفکران اسلامی به دنبال داشت. به باور وی: «هر ایدئولوژی جدید در پی آن بود که گروه‌های اجتماعی را به اهداف مدنظر خود برساند. این عرصه اندیشگی در دهه‌های شصت و هفتاد، مملو از اندیشه‌های سکولار، تفسیر متون دینی و تفسیر آنها از محتوا و درون‌مایه نظرات جدید بود. در مقابل، کسانی هم بودند که در مقابل این نگرش‌های نوگرایانه ایستادگی و تلاش کردند ثابت کنند که شواهد و قراین با محتوای این سنخ اندیشه‌ها هم‌خوانی ندارد. بر کسی پوشیده نیست که از میان آنهایی که در این عرضه اندیشگی حضور داشتند، شریعتی و مطهری، نقشی بسیار عمده ایفا نمودند. این دو به‌ویژه با طرح دیدگاه‌ها و مباحثی در گستره ملی در خصوص اندیشه شیعی، کوشیدند آن را از هرآنچه در طول تاریخ بدان آغشته شده بود پالایش نمایند. با این وجود، با کنار رفتن این دو از صحنه انقلاب ایران، سیاست کشور، راهی متفاوت در پیش گرفت».

کتاب با ذکر مختصری از بنیان‌های فکری شریعتی و مطهری آغاز می‌شود. در ادامه، محوریت انسان و اصالت انسانی، تشیع و تاریخ آن، وحدت اسلامی و تقریب بین مذاهب از سوی مولف مورد بحث قرار می‌گیرد. کاظم دویخ صبیح الوائلی در ادامه، جامعه آرمانی توحیدی، تفسیر مادی از دین، اصلاح و تجدید نظام فکری اسلام، رهبری در جامعه اسلامی، نهاد دینی، مسائل اجتهاد و تقلید، پویایی اسلام، امامت، رنسانس حسینی، و فلسفه مهدی را مطرح می‌نماید. وی نهایتاً اثر خود را با مباحثی حول زن در اندیشه اسلامی شیعه، مبارزه با استبداد و دیکتاتوری، نیز شرح مختصری از حیات شریعتی و مطهری، به پایان می‌برد.

شریعتی و مطهری؛ و تلاش برای احیای فلسفه اندیشه اسلامی شیعی – ایران به مثابه الگو» به قیمت ۶ دلار در غرفه عراق در معرض دید عموم قرار دارد. غرفه عراق که مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه است در نیم‌طبقه بالای شبستان قرار دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها