یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۲
رونمایی از ۴ اثر جدید در روز فرهنگ کرمانشاه در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران

کرمانشاه- نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور، هر ساله فرصتی برای نمایش آخرین دستاوردهای حوزه نشر، معرفی آثار فاخر و ایجاد ارتباط میان فعالان فرهنگی و ادبی فراهم می‌آورد و کرمانشاه با حضور فعال خود در این دوره، بار دیگر غنای فرهنگی و هنری‌اش را به نمایش گذاشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور، هر ساله فرصتی برای نمایش آخرین دستاوردهای حوزه نشر، معرفی آثار فاخر و ایجاد ارتباط میان فعالان فرهنگی و ادبی فراهم می‌آورد. این رویداد نه‌تنها محلی برای عرضه کتاب و محصولات فرهنگی است، بلکه بستری برای ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای آگاهی عمومی به‌شمار می‌آید.

در این میان، استان کرمانشاه با حضور فعال خود در این دوره از نمایشگاه، بار دیگر جلوه‌ای از غنای فرهنگی و هنری خود را به نمایش گذاشت. غرفه این استان با برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری و ادبی، محلی برای معرفی ظرفیت‌های بومی و ایجاد تعاملات فرهنگی میان کرمانشاه و سایر نقاط کشور بود.

مظفر تیموری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در حاشیه افتتاحیه سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به اهمیت ویژه این نمایشگاه به‌عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور، گفت: حضور کرمانشاه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصتی است برای معرفی ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های فرهنگی و ادبی. این حضور به ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی کمک می‌کند و سبب برقراری ارتباطات فرهنگی جدید با سایر استان‌ها و کشورهای همسایه می‌شود.

مظفر تیموری افزود: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه با حمایت از ناشران بومی و کتاب‌فروشان، به گسترش تعاملات فرهنگی و معرفی نویسندگان و شاعران کرمانشاهی می‌پردازد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، سپس بر تاریخ غنی فرهنگ کرمانشاه و آثار ارزشمند ناشران این استان تأکید کرد و گفت: ناشران کرمانشاهی همواره در تولید آثار فرهنگی پیشگام بوده‌اند که در سطح ملی و بین‌المللی شناخته می‌شوند.

تیموری در ادامه سخنان خود بر اهمیت ترویج فرهنگ مطالعه تأکید کرد و گفت: کتاب و کتاب‌خوانی از ارکان اصلی توسعه فرهنگی است و ما در کرمانشاه تلاش می‌کنیم با برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری، مردم را به سمت کتاب و مطالعه سوق دهیم.

وی اظهار داشت: از طریق گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی، می‌توانیم زیرساخت‌های فرهنگی استان را تقویت کرده و به سوی یک جامعه فرهنگی و آگاه پیش برویم.

رونمایی از ۴ اثر جدید در روز فرهنگ کرمانشاه در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران

تیموری در این مراسم با اشاره به اینکه در چارچوب برنامه‌های فرهنگی کرمانشاه در این نمایشگاه، از پوستر پویش فرهنگی «بخوانیم برای کرمانشاه» رونمایی شد، گفت: پویش «بخوانیم برای کرمانشاه» تلاشی است برای زنده‌کردن فرهنگ کتاب‌خوانی و ارتقای سطح آگاهی مردم. پیشرفت فرهنگی، زیربنای توسعه پایدار شهری است و کتاب می‌تواند زندگی اجتماعی را پربارتر کند.

بازدید مسئولان از غرفه کرمانشاه

غرفه کرمانشاه در این دوره از نمایشگاه با استقبال مسئولان و فعالان فرهنگی کشور مواجه بود. مهدی حافظی، سرپرست معاونت اداری و مالی خانه کتاب و ادبیات ایران، از تازه‌ترین فعالیت‌های فرهنگی استان کرمانشاه آگاه شد و بر ضرورت حمایت بیشتر از ناشران بومی و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی تأکید کرد.

جلوه‌گری هنر کرمانشاه در نمایشگاه کتاب

غرفه کرمانشاه تنها به معرفی آثار مکتوب محدود نماند، بلکه با برگزاری برنامه‌های هنری متنوع، از جمله اجرای موسیقی سنتی، شاهنامه‌خوانی و دف‌نوازی، توانست فضایی دل‌انگیز و فرهنگی برای بازدیدکنندگان فراهم کند.

حضور گروه موسیقی سنتی «کاکه» با اجرای قطعاتی از موسیقی کردی و ایرانی و همچنین گروه دف‌نوازان کرمانشاه با اجرای پرشور و هماهنگ خود و گروه «سفیران سیمرغ» با روایت‌های حماسی از شاهنامه فردوسی که لحظاتی به‌یادماندنی را برای علاقه‌مندان به فرهنگ ایرانی خلق کردند از جمله برنامه‌های این غرفه در نمایشگاه بین المللی تهران بوده است.

حضور کرمانشاه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نه‌تنها فرصتی برای نمایش آثار ارزشمند این استان، بلکه بستری برای معرفی هنرمندان، گسترش تعاملات فرهنگی و تأکید بر اهمیت توسعه زیرساخت‌های فرهنگی بود.

این حضور پررنگ جلوه‌ای از توانمندی‌ها و غنای فرهنگی کرمانشاه را در یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور به نمایش گذاشت.

رونمایی از ۴ اثر جدید در روز فرهنگ کرمانشاه در سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران

در جریان روز فرهنگ کرمانشاه در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، چهار کتاب تازه منتشر شده از انتشارات «ماهتاب غرب» رونمایی شد. این مراسم با حضور مظفر تیموری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، جمعی از نویسندگان و فرهیختگان همچنین علاقه‌مندان به عرصه‌های ادبیات و فرهنگ برگزار شد.

اولین اثر رونمایی‌شده، کتاب «نرگس، فرشته‌ای در جهنم ۱۹۸۸» نوشته عارف قربانی بود. این اثر، روایتی انسانی از جنگ و بحران‌های دوران دفاع مقدس است که خواننده را به عمق احساسات و تجربیات کسانی می‌برد که در آن دوران به‌ویژه در جبهه‌ها حضور داشتند.

کتاب دوم، «رهایی مترسک» اثر نصیبه ناصری، به‌طور نمادین به کاوش در بحران‌های اجتماعی و روانی انسان معاصر می‌پردازد. این اثر که از زبان فردی در جستجوی معنا و هویت سخن می‌گوید، به‌ویژه در دوران معاصر که انسان در مقابل سوالات پیچیده و چالش‌برانگیز قرار دارد، بسیار تأثیرگذار است.

اثر بعدی، کتاب «اسرائیل بدون جاسوس می‌میرد» نوشته امیر حیدربیگی است که به تحلیل ساختارهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و تاثیرات جاسوسان در این ساختارها می‌پردازد. این کتاب نه‌تنها یک پژوهش دقیق و مستند است، بلکه چالش‌های ژئوپلیتیک و امنیتی منطقه را نیز در بطن خود دارد.

در کنار این آثار، ترجمه جدیدی از «گلستان سعدی» توسط سعید خالد اشرافی به‌عنوان اثری کلاسیک اما با نگاهی نو و زبانی روان معرفی شد. این ترجمه، سعی در برقراری ارتباط میان مخاطب امروزی و آثار ارزشمند ادبیات فارسی دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها