شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۲
انتشار جلد چهارم فرهنگ جامع زبان فارسی تا پایان امسال

علی‌اشرف صادقی، ویراستار ارشد فرهنگ جامع زبان فارسی گفت: اردیبهشت ۱۴۰۱ جلد سوم فرهنگ جامع منتشر شده و امیدواریم تا پایان امسال و حداکثر بهار ۱۴۰۵ شاهد انتشار مجلد چهارم باشیم.

علی‌اشرف صادقی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا با اشاره به اینکه تدوین فرهنگ جامع زبان فارسی از سال ۱۳۷۶ در گروه «فرهنگ‌نویسی» فرهنگستان زبان و ادب فارسی شروع شده و به دلیل مفصل بودن و جامعیت هنوز در حرف «الف» باقی مانده‌ایم، عنوان کرد: زمان دقیقی را نمی‌توان برای تکمیل فرهنگ جامع درنظر گرفت. اردیبهشت ۱۴۰۱ جلد سوم این فرهنگ منتشر شده و تا پایان امسال و حداکثر بهار ۱۴۰۵ شاهد عرضه جلد چهارم خواهیم بود.

ویراستار ارشد فرهنگ جامع زبان فارسی افزود: در تدوین این فرهنگ تلاش شده ضمن مدخل‌گزینی از انواع متون نظم و نثر قدیم و نیز انواع نوشتارهای مکتوب و دیجیتال امروزی استفاده شود. این اولین بار است که یک فرهنگ فارسی به‌صورت رایانه‌ای تدوین می‌شود و ما قریب به ۱۲۰۰ متن را برای این فرهنگ انتخاب کرده‌ایم.

وی همچنین با اشاره به اینکه یکی از کارهای فرهنگستان زبان و ادب فارسی اصلاح غلط‌های مصطلح در عوام است، تاکید کرد: البته تعداد غلط‌های مصطلح زیاد است و ۲۰ نفر عضو شورای فرهنگستان قادر به اصلاح حجم زیاد غلط‌هایی که ۸۰ میلیون نفر به کار می‌برند نیستند. این مشکل در سایر کشورها نیز وجود دارد و خاص ایران نیست و برطرف‌کردن آن تقریباً غیرممکن است.

صادقی ادامه داد: ما کلماتی را که خیلی جا افتاده، قبول می‌کنیم اما زمانی که جا نمی‌افتد می‌گوییم غلط مصطلح است. زبان دائم تغییر و تحول پیدا می‌کند و بسیاری از علل تحول زبان هنوز شناخته نشده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها