به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ابوالفضل نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران در گفتوگو با ستاد خبری سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه جهانیان ایران را با تمدن و فرهنگ آن میشناسند، عنوان کرد: ویژگی تمدن، فرهنگ و هنر ایرانزمین، مردمیمحور بودن آن است؛ بهطوری که در هرگوشه این دیار، فرهنگ و هنر متناسب با زیستبوم مردمان آن وجود دارد که بینظیر است.
وی در ادامه رویدادهای ملی عرصه فرهنگ را فرصتهایی طلایی برای معرفی بیشتر هنر و فرهنگ ایرانی دانست و گفت: ویژگیهای متنوعی در اقوام ایرانی وجود دارد که برای مردم جهان جذابیت دارد و همواره از آن استقبال شده است؛ این میان شعر و زبان فارسی در قله است؛ شاعران ایران زمین قرنهاست معرف تمدن و فرهنگ ایران هستند که باید در دنیای معاصر ویژهتر به آنها پرداخت.
نجارزاده درباره نقش رویدادهای ملی بهویژه رویدادهای حوزه فرهنگ در زمینه همبستگی اجتماعی عنوان کرد: مردم پایه تمام فعالیتهای فرهنگمحور در جمهوری اسلامی هستند؛ این اتفاق در دنیا منحصر بهفرد است. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یکی از مصداقهای مردمی بودن فرهنگ در کشورمان است که سالانه میلیونها بازدیدکننده دارد و تمام اقشار از هر نقطه کشور امکان بازدید حضوری و حتی خرید مجازی در آن دارند لذا این گستردگی زمینهساز همبستگی اجتماعی است که باید قدردان آن بود و نسبت به تقویت آن اهتمام داشت.
مدیرعامل بانک ملی ایران با اشاره به اینکه هفته کتاب میتواند پایهای برای غنای دیپلماسی فرهنگی ایران و دیگر کشورها باشد، گفت: پایه و اساس کتاب علم و دانش است؛ ایرانیان با کتابهایی از دانشمندان، فیلسوفان و شاعرانی همچون ابوعلی سینا، زکریای رازی، ابوریحان، سهروردی، ملاصدرا، فردوسی، مولانا، حافظ، سعدی، عطار نیشابوری، خیام، رودکی، نظامی گنجوی آغازگر این راه بودهاند. ما در این هفته با یادآوری اندوختههای علمی و فرهنگیمان به جهان حتماً میتوانیم دیپلماسی فرهنگی را بهسمت کتاب هدایت کنیم.
او به حمایتهای بانک ملی از رویدادهای سراسری کتاب اشاره و عنوان کرد: بانک ملی در راستای سیاستهای پیرامون ترویج کتاب و کتابخوانی سالجاری از برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حمایت کرد و طبق تفاهمنامهای که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم تعاملات و حمایتهای خود را براساس مفادی که مورد بحث و توافق داریم، ادامه میدهیم.
نجارزاده در بخش دیگری از سخنان خود به اقتصاد نشر بهعنوان یکی از جریانهای اصلی اقتصادی در حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت: در موضوع اقتصاد نشر کشورمان در مراحل انتشار، توزیع و فروش کتاب مسائلی وجود دارد که باید حمایتهای خاصی درباره آنها اعمال شود؛ ما در بانک ملی در حوزه توجه به قیمت تمامشده کتاب فعالیتهایی داشتیم و توسط شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران که یکی از شرکتهای بانک ملی است، سعی کردیم بخشی از نیازهای کاغذ بازار نشر را با همکاری مجموعههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تامین کنیم تا بخشی از نیازهای ناشران تامین شود؛ در این مسیر همچنین ارائه تسهیلات را به فعالان این عرصه خواهیم داشت تا اقتصاد این صنعت بهدرستی فعالیت کند.
به گزارش ایبنا؛ به نقل از ستا خبری سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیستوسوم تا سیام آبانماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
نظر شما