دوشنبه ۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۹
تکنولوژی سینما؛ درآمدی بر طراحی فنی و مبانی ساخت آکسسوار در فیلم‌های تاریخی

کتاب «تکنولوژی سینما» با توضیحات دقیق، جزئی و ظریف خود می‌تواند یکی از منابع مهم برای دانشجویان و علاقه‌مندان و طراحان صحنه فیلم‌های مختلف باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «تکنولوژی سینما؛ درآمدی بر طراحی فنی و مبانی ساخت آکسسوار در فیلم‌های تاریخی» نوشته مهدی عسگری آستانه منتشر شد.
این کتاب شامل ۹ فصل است. نویسنده در پیشگفتار این کتاب به تعریف آکسسوار می‌پردازد. در این تعریف آکسسوار به کلیه لوازمی گفته می‌شود که در صحنه‌های مختلف فیلم‌ها استفاده می‌شوند. سپس تاریخچه آکسسوار بیان می‌شود.

در اولین فصل انواع اکسسوارها در فیلم های تاریخی معرفی می‌شوند و مورد بررسی قرار می گیرند.
فصل دوم این کتاب به معرفی ابزارهای کاربردی برای ساخت اکسسوارهای فیلم‌ها می پردازد.
در مبحث ساخت آکسسوار شناخت مواد یکی از مهم‌ترین مباحث طراحی صحنه و ساخت لوازم صحنه است. ازاین‌رو فصل سوم کتاب به شناخت مواد اختصاص داده شده است.
رنگ همواره در طراحی و ساخت لوازم صحنه یکی از مهم‌ترین موضوعات و دغدغه‌های طراح صحنه است. فصل چهارم کتاب به این مبحث می‌پردازد.
در فصل پنجم کتاب «تکنولوژی سینما؛ درآمدی بر طراحی فنی و مبانی ساخت آکسسوار در فیلم‌های تاریخی» مهدی عسگری آستانه از مدل‌سازی سخن به میان می‌آورد.
فصل ششم کتاب به قالب‌سازی و موادی که در این کار استفاده می‌شود اختصاص داده شده است.
 در فصل هفتم کتاب «تکنولوژی سینما؛ درآمدی بر طراحی فنی و مبانی ساخت آکسسوار در فیلم‌های تاریخی» با عنوان قالب‌سازی در سینما، به انواع قالب‌ها و موادی که برای طراحی و ساخت آن‌ها در ساخت لوازم صحنه و حتی گریم در فیلم‌های مختلف استفاده می‌شود اشاره شده است.
فصل هشتم این کتاب به پتینه‌کاری می‌پردازد. در تعریف پتینه‌کاری آمده‌ است: «بافت یا جرمی که بر اثر گذشت زمان و به‌مرور اکسید شده و عوامل طبیعی روی شکل آن اثر گذاشته و باعث تغییر رنگ و ایجاد بافت یا به اصطلاح تخریب جنس و ایجاد زنگار شده باشد را پتینه می‌گویند.»
پتینه‌کاری هنر طبیعت است. درواقع انسان این هنر را از طبیعت آموخته است و برای کهنه کردن آکسسوار لوازم صحنه در فیلم‌ها استفاده می‌کند. یکی از کاربردهای هنر پتینه نمایش گذر زمان روی اشیا مدرن است.
در آخرین فصل این کتاب نمونه‌هایی از آکسسورهای تولیدشده برای فیلم‌های تاریخی بزرگ به‌صورت عکس و توضیح آورده شده‌ است. فیلم‌هایی مانند سریال مختارنامه و فیلم محمد ساخته مجید مجیدی از این جمله‌اند.
کتاب «تکنولوژی سینما؛ درآمدی بر طراحی فنی و مبانی ساخت آکسسوار در فیلم‌های تاریخی» با توضیحات دقیق، جزئی و ظریف خود می‌تواند یکی از منابع مهم برای دانشجویان و علاقه‌مندان و طراحان صحنه فیلم‌های مختلف باشد.

این کتاب در ۴۴۸ صفحه در انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. تکنولوژی سینما آخرین بار در نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۲ با قیمت ۱۵۰هزار تومان در اختیار علاقه‌مندان به این رشته تخصصی سینما قرار گرفت.
این کتاب با توجه به اطلاعات جزئی و دقیق و کاربردی که در شاخه تخصصی طراحی صحنه و ساخت آکسسوار به خوانندگان خود می‌دهد یکی از منابع جامع و کامل این رشته تخصصی در سینما به حساب می‌آید.

در پشت جلد این کتاب آمده است: در فیلم‌های تاریخی که وسایل صحنه و آکسسوارهای استفاده‌شده در مکان‌های مختلف فیلم مربوط به گذشته‌های دور است و امروزه تعداد معدودی از این وسایل در موزه‌های مختلف در سراسر جهان نگهداری می‌شود و عملاً دسترسی به آن‌ها برای استفاده در فیلم غیرممکن است، طراح‌ فیلم با توجه به تاریخ و زمان رویدادهای فیلم‌نامه و با در نظر گرفتن نوع جنس و کاربرد وسایل و نیز با استناد به مراجع معتبر تاریخی مانند کتابخانه‌ها و موزه‌ها به طراحی و تهیه طرح‌هایی برای ساخت و تولید این وسایل اقدام می‌کند. اجرا و ساخت وسایل یادشده را سازندگان وسایل صحنه انجام می‌دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها