حجتالاسلام حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: به فرموده حضرت آقا انقلاب اسلامی زنده است و چون زنده و در حال حرکت است دشمن دارد و چون دشمن دارد محافظ میخواهد. این انقلاب یک موجود تمام ناشدنی است.
سردار سلامی در این مراسم گفت: سپاه محصول تجربیات دردناک تاریخ اسلام و بخشهایی از تاریخ ایران است. عبرتهای تاریخ اسلام از نبردهای بدر و احد و خندق و خیبر و احزاب تا جنگهایی که در دوره امام علی اتفاق افتاد، از تنهایی امام علی علیه السلام در محراب مسجد کوفه و ضربت خوردن امام و تنهایی امام حسن علیه السلام در مواجه با سپاه معاویه و قضیه عاشورا و تنهایی ائمه اطهار در حوادث سخت بعدی، و آن عبرت بزرگ این است که اسلام وقتی جاری میشود که حکومت تشکیل شود. بدون حکومت نمیتوان اسلام را جاری کرد. احکام و عدالت اسلام اجرا نمیشود.
وی افزود: اسارت و بردگی مسلمانان در دست طاغوت را جز با حاکمیت نمیتوان پایان داد و حاکمیت بدون قدرت باقی نمیماند. اسلام با قدرت میماند و با قدرت از خودت دفاع میکند و قدرت، ساز و برگ میخواهد. اما قدرتی که ریشه در اعتقاد و باور در قلبها داشته باشد. برای از بین بردن سیطره دنیای استکبار بر ایران عزیز نیازمند قدرت هستیم. قوی بودن ضامن بقا ماست. همه ما از تاریخ، درسهای بزرگی گرفتیم و در دوران معاصر هم به چشم دیدهایم که هیچ قدرت ضعیفی در هیچ جای عالم جایی ندارد. جهان امروز برای ضعفا حیات قائل نیست. در دنیای امروز یا باید قوی و مستقل بود یا باید تسلیم شد راه سومی وجود ندارد. این منطقی است که فلسفه اصلی سپاه را شکل میدهد. نهادی که بر سرشت تقوای الهی، خضوع در برابر مردم و اقتدار در برابر دشمن شکل گرفته است و سپاه در متن این ماجراها از ابتدای تکوین خلقت این نهاد مقدس تا به امروز حضور داشته است.
سردار شریف روابط عمومی سپاه در این نشست گفت: ما پیش از این به دلیل مشغلههایی که سپاه دارد نتوانسته بودیم مجموعه جامعی را بدین منظور تدارک ببینیم. ابتدا هم فکر نمیکردیم که بتوانیم. چون در سالهای شکلگیری سپاه رسانه مکتوب چندانی نداشتیم سایت هم که وجود نداشت. سال ۹۳که ۱۱جلد اول را رونمایی کردیم به این نتیجه رسیدیم که این کار گنجینه بزرگی است که میتواند در معرفی سپاه به پژوهشگران موثر باشد. در حال حاضر ۲۲جلد به ۱۱جلد قبلی اضافه شده است که به همه فعالیتها، اطلاعیهها، بیانیههای سپاه و حتی سخنان غیر رسمی فرماندها سپاه یا صحبتهای ائمه جمعه در آن سالها تا پایان سال ۱۳۶۱پرداخته شده است که همه اینها بدون کوچیکترین دخل و تصرفی آمده است. بنا داشتیم با امانت داری کامل این کار را انجام دهیم که محققان با طیب خاطر بتوانند از منابع استفاده کنند.
پایه شکلگیری این کتاب کل بیانات امام خمینی درباره سپاه و سخنان رهبر معظم انقلاب در این رابطه تا پایان سال ۹۳بوده است. که پیشبینی میشود تا پرداختن کامل به دیگر ابعاد، این مجموعه به ۱۵۰جلد برسد و در آینده نزدیک نرم افزار این مجموعه نیز آماده خواهد شد. با مطالعه این اثر چرایی ورود سپاه به عرصههای مختلف کاملا تبین خواهد شد.
محمد درودیان پژوهشگر جنگ درباره این مجموعه کتاب گفت: کاش آقای فروغی در مقدمه کتاب درباره پیش فرضهای ذهنیشان که منجر به شکلگیری این اثر شد و اینکه با چه روش و تکنیکهای کار انجام شده قدری توضیح میدادند.
وی افزود: من وقتی این کتاب را میخواندم به این نتیجه رسیدم که سپاه نهادی است که همزمان با تاسیس آن در حال اجرای ماموریت است و همزمان با اجرای ماموریت توسعه سازمان میدهد و همزمان با توسعه سازمان تغییر ماموریت میدهد و از نیروی نظامی به امنیتی تبدیل می شود.
معتقدم سپاه کنونی را میشود در اندیشه موسسان آن مشاهده کرد. آدمهایی که در زندان به ایجاد نیرویی فکر میکردند که بتواند برای مقابله اسرائیل و حمایت از فلسطین قدرت مقابله داشته باشد.
درودیان اضافه کرد: به نظرم این کتاب در زمانهای منتشر شده است که چرایی سپاه دارد زیر سوال میرود و شاکله انقلاب و ولایت فقیه به چالش کشیده میشود و من خیلی از اوقات با خودم فکر میکنم که اگر در گوشهای از کشور اتفاقی بیفتد چه
نیرویی می خواهد جان فدایی کند؟
حجت الاسلام حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: به فرموده حضرت آقا انقلاب اسلامی زنده است و چون زنده و در حال حرکت است دشمن دارد و چون دشمن دارد محافظ میخواهد. این انقلاب یک موجودی است تمام ناشدنی است و یک وجه تمایز این انقلاب این است که ختم انقلاب نداریم. فلسفه وجودی سپاه ریشه در فرهنگ عاشورا دارد. بعثت بنیانگذار اسلام بود. اما عاشورا حافظ اسلام بود و نگذاشت حملهها اسلام را نابود کند و انقلاب اسلامی ما که ریشه در فرهنگ عاشورایی دارد یک محافظی از جنس عاشورا میخواست و آن چیزی بود که با شکلگیری سپاه محقق شد.
در این مراسم به دست سردار سلامی از پیشکوتان سپاه تقدیر شد. اسامی تقدیر شدگان بدین شرح است: سردار سرتیپ پاسدار سید مسعود جزایری معاون سابق روابط و انشارات سپاه، سردار موحدی معاون روابط و تبلیغات سپاه در دروان دفاع مقدس، مسول مرکزی سپاه مجید رجبی معمار در دهه هفتاد، محمد تقی روغنی مدیر روابط سپاه در دوران جنگ، یدالله ربیعی جانشین روابط عمومی سپاه.
نظر شما