خط مقدم در اولین تجربه خاطرهنگاری و ثبت خاطرات شفاهی از رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرماندهان جنگ با قلم سعید علامیان به سراغ خاطرات امیر سرتیپ سیدحسام هاشمی رفته است.
سیدحسام هاشمی در سال ۱۳۴۶ وارد دانشکده افسری و مهر ۱۳۴۹ با درجه ستواندومی فارغالتحصیل و در رسته توپخانه ارتش مشغول خدمت شد. وی و افسران همدورهشان در دوران انقلاب نقش پررنگی در شناسایی و جذب افسران و سازماندهی فرماندهان مذهبی و انقلابی در بدنه ارتش شاهنشاهی داشتند و پس از انقلاب در هشت سال جنگ تحمیلی نیز در تمام رده فرماندهی گردان، تیپ، لشکر و قرارگاههای مقدم نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت کردند.
در «سفر به روزهای جنگ» با قلم سعید علامیان با جزئیات تمام این دوره ۲۰ ساله پیشروی خواننده است. از دانشکده افسری و جلسات مخفی انقلابی ـ مذهبیهای ارتش شاهنشاهی تا کمین و ضدکمین اکراد ضد انقلاب و کومله و نهایت پایان عملیات مرصاد؛ همراه با روایتی پُررنگ و کمتر گفته شده از فرماندهی سپهبد علی صیاد شیرازی.
همانطور که نویسنده نیز در پیشگفتار آورده است: «سیدحسام هاشمی را بیشتر همراه با شهید علی صیاد شیرازی میشناسند. آن دو با هم دوران انقلاب، دفاع در کردستان و هشت سال جنگ تحمیلی را سپری کردند و دوستیشان تا ۲۱ فروردین ۱۳۷۸، روز شهادت صیاد شیرازی، ادامه یافت.»
و همچنین وی در ادامه کتاب را اینگونه معرفی کرده است: «... در تاریخ دفاع مقدس، درباره جنگ در کردستان بهخصوص جبهه شمال غرب کمتر نوشته شده است. امیر، بیشتر دوران جنگ را در کردستان و منطقه شمال غرب گذرانده است. او در خاطراتش از این دوران، وقایعی را بازگو کرده است که بسیاری از آنها از ناگفتههای جنگ به حساب میآید.»
نظر شما