سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در این آیین ضمن اشاره به برپایی همایش بزرگداشت علامه شهیدی در آستانه ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: عدهای برای تفرقه بین علوم حوزوی و دانشگاه تلاش می کردهاند در صورتیکه علامه شهیدی مصداق بارز پیوند عمیق میان این دو است.
وی گفت: گوشه گوشه کشور اندیشمندان و نخبگانی دارد که میتوان با ایجاد و راهاندازی مراکز خاص، این افراد را به عنوان الگو معرفی کرد.
حسینی افزود: در مناطقی که فرزانگان و اندیشمندان بیشتری دارند مراکزی ایجاد و علاوه بر معرفی زندگی این افراد در راستای ارائه آثار، تالیفات، ترجمهها و تفسیرهای انجام شده توسط آنان اقدام کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: فرهنگ ایرانی و اسلامی وامدار و مدیون علامه دکتر شهیدی در تفاسیر علمی و دینی است. این علامه بزرگ عمر خود را در مسیر نشر فضایل و مکارم اخلاقی، تبیین تاریخ اسلام و ترجمه نهج البلاغه صرف کرد.
حسینی گفت: تکریم بزرگان توصیه دینی و تاکید مقام معظم رهبری است، بنابراین باید مراسم در شان برای معرفی آنان به نسل جوان برگزار شود چراکه آثار ارزشمند آنها میراث بزرگی است که به جای گذاشتند.
وی تصریح کرد: آثار ماندگار علامه شهیدی در مورد امامان علی(ع) حسین(ع)، صادق(ع) و فاطمه زهرا و حضرت زینب (س) از این اندیشمند بزرگ یک چهره ماندگار به جای گذاشت و این عنوان برای او اغراق و مبالغه نیست.
حسینی افزود: علامه شهیدی یک متفکر، اندیشمند، مترجم، مورخ، نویسنده و فرهنگنویس بود که بهندرت از فضایل و کمالات خود سخنی میگفت و در صورت ضرورت برای تشویق دانشجویان به سختکوشیهای زندگی شخصیاش اشاره میکرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: این علامه بزرگوار علم، ادب و تواضعی داشت که موجب محبوبیت وی نزد همه اقشار شده و وجود وی به دانشگاه معنویت میداد. بروجرد شخصیتهای فراونی دارد و هنرمندان باید در خصوص زندگی این افراد اثرسازی کنند تا جوانان با این شخصیتهای بی نظیر آشنا شوند.
حسینی اظهار کرد: برخی اندیشمندان بزرگ کشور در حالی برای جوانان ناشناخته هستند که بسیاری از کشورها درحالیکه اسطوره ندارند به افسانهها تمسک میجویند و برای جوانان خود قهرمان خلق میکنند. چنانچه در این راستا کمکاری کنیم جوانان از فرهنگهای دیگر الگو میگیرند بنابراین باتوجه به اینکه هنر جذابیت دارد باید با استفاده از آن افرادی مانند علامه شهیدی را به نسل کنونی معرفی کرد.
احمد گودرزیان، فرماندار ویژه بروجرد و معاون استاندار در آیین بزرگداشت علامه شهیدی گفت: علامه شهیدی یکی از بزرگان علمی و ادبی و مذهبی کشور بود که خدمات ۹۰ ساله این علامه بزرگ زبانزد است.
امام جمعه بروجرد افزود: علامه شهیدی از علمای بزرگ و تحلیلگر بود و درباره حادثه عاشورا تحلیل ژرفنگر دارد.
احمدحسین فتایی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در خصوص این همایش گفت: مقدمات برگزاری همایش بزرگداشت علامه سید جعفر شهیدی، در زمان سفر معاون وقت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بهمن ماه 1399 به لرستان در قالب مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان مصوب شد اما با توجه به شیوع ویروس کرونا چندین بار برگزاری این همایش به تعویق افتاد، اینک با توجه به شرایط مساعدتر این بزرگداشت با همکاری معاونت قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه آیتالله بروجردی، شورای فرهنگ عمومی استان برگزار شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان افزود: برگزاری این همایشها اهداف زیادی را دنبال می کند که یکی از اهداف، ادای دین به این مفاخر و بزرگان و هدف دوم ایجاد انگیزه در بین علاقهمندان و شاگردان استاد است.
وی افزود: پس از انتشار فراخوان در محورهایی همچون امام علیشناسی از دیدگاه علامه سیدجعفر شهیدی، نهجالبلاغهشناسی از دیدگاه علامه سیدجعفر شهیدی، 10 مقاله برگزیده مشخص شد، که پوستر این مقالات در معرض دید عموم قرار گرفته است و مجلد این مقالات هم منتشر شده و در اختیار شرکتکنندگان در همایش قرار میگیرد.
گفتنی است در حاشیه بزرگداشت علامه سیدجعفر شهیدی تعدادی از هنرمندان ممتاز خوشنویسی به صورت زنده فرازهایی از ترجمه نهجالبلاغه علامه سیدجعفر شهیدی را تحریر کردند.
نظر شما