هفتمین نوبت آیین گرامیداشت استاد مهدی محقق در رادیو فرهنگ اختصاص دارد به گفتوگوی بهاءالدین خرمشاهی با برنامه «فرزانگان فرهنگ».
بهاءالدین در ۱۳۲۴ خورشیدی در قزوین چشم به جهان گشود. پدرش اهل کتاب و اهل قلم و قریبالاجتهاد بود و در صورتبندی ذهن و زبان او نقش اساسی داشت. در واقع علاقه به قرآن و معارف اسلامی را پدرش در دل او به وجود آورد. با بهپایانرساندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در زادگاهش در رشته پزشکی دانشگاه ملی قبول شد؛ اما او به این رشته علاقه ای نداشت و در سال سوم دانشگاه تصمیم گرفت در رشته زبان و ادبیات فارسی که دلخواهش بود، ادامه تحصیل بدهد. خرمشاهی در محضر بزرگانی چون ذبیحالله صفا، مهدی محقق، سیدجعفر شهیدی، پرویز ناتل خانلری و سیدصادق گوهرین و نیز استادان بیبدیلی مانند آیتالله ابوالحسن شعرانی و استاد عبدالحمید بدیعالزمانی کردستانی علمآموزی کرد و توشه علمی، ادبی، معقول و منقول اندوخت. استخدام در مرکز خدمات کتابداری از جمله فعالیتهای او به شمار میرود. پرداختن به عشق نخستین و آخرینش یعنی ترجمه و تألیف و انواع فعالیتهای ادبی و بهویژه مقالهنویسی بهخصوص نگارش نقد کتاب در نشریات مختلف از دیگر فعالیتهای خرمشاهی است.
در این برنامه که سهشنبه چهارم آبان ماه از رادیو فرهنگ پخش خواهد شد، استاد خرمشاهی در گفتگو با محمد حسینی باغسنگانی از ماجراهای تدوین و انتشار مجموعه دوجلدی «محققنامه» به همراهی جویا جهانبخش نیز سخن خواهد گفت و به نکاتی ارزشمند از این مجموعه خواندنی اشاره خواهد کرد.
مولف و تهیه کننده برنامه آیین گرامیداشت استاد مهدی محقق به خبرنگار ما گفت: این برنامه بخش هفتم از آیین گرامیداشت استاد مهدی محقق است که به زوایای دیگری از زندگی و خدمات علمی و فرهنگی ایشان خواهد پرداخت.
اجرای متن برنامه فرزانگان فرهنگ -صدسال فرهنگ- سالهاست که بر عهده بهروز رضوی است و تهیه و تالیف این گنجینه پژوهشی را محمد حسینی باغسنگانی بر عهده دارد. علاقهمندان میتوانند برنامه «با فرزانگان فرهنگ» را سهشنبهها ساعت 18:30 از رادیو فرهنگ دنبال کنند؛ همچنین این برنامه در سامانه و آرشیو زمانی رادیو در سراسر جهان قابل شنیدن و دریافت است.
نظر شما