یکشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
جست‌وجوگر علم

دامنه شناختش از علوم جدید و قدیم عمیق، گسترده و شگفت‌انگیز است. مترجم شفای ابن‌سینا، شارح موسیقی کبیر فارابی و متافیزیک ارسطو است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
دامنه شناختش از علوم جدید و قدیم عمیق، گسترده و شگفت‌انگیز است. مترجم شفای ابن‌سینا، شارح موسیقی کبیر فارابی و متافیزیک ارسطو است. تمام حرف «خ» و برخی از مداخل حرف «ک» لغتنامه بزرگ دهخدا را به‌تنهایی به رشته تحریر درآورده و به شرح و تفسیر بخش موسیقی کتاب دره‌التجاج تألیف علامه قطب‌الدین شیرازی هم مبادرت ورزیده است. مترجم برخی از کتاب‌های ریاضی از زبان‌های انگلیسی و فرانسوی به فارسی است که کتاب‌های هندسه تحلیلی و هندسه پروژکتیو از جمله آنها می‌باشند. وی، که مؤلف و مترجم ده‌ها جلد کتاب و صدها عنوان مقاله در حوزه‌های مختلف علوم است، به زبان‌های عربی، انگلیسی و فرانسوی تسلط کامل دارد. علاوه‌براین، تهران‌شناسی مجرب است و به تاریخ محله‌های این شهر وقوف کاملی دارد. می‌توان گفت که شیوه زندگی استاد سید عبدالله انوار سبکی ویژه از یک زندگی علمی، جست‌وجوگرایانه و خستگی‌ناپذیر است. گرچه عوامل موروثی و تربیتی در شکل‌گیری این نوع از زندگی نقش مهمی دارند، اما تلاش‌های فردی و علاقه‌مندی‌های شخصی استاد را نیز نباید مورد محاقه و غفلت قرار داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها