کتاب «ریاضیاتِ بیماری» نوشته ابوذر کردی، میکوشد که اهمیت و نقش کلیدی آمار را در روزگار معاصر نشان دهد.
کتاب «ریاضیاتِ بیماری» میکوشد که اهمیت آمار را در روزگار معاصر نشان دهد. آمار در همهگیریها، بحرانها، در تعداد تصادفات، کشتار و نقص عضو روزمره رانندگیها نقشی کلیدی و راهبردی بازی میکند.
در این کتاب، بیماری واژهای عام است و اطلاق به همهگونه خصلت ناخوشاحوالی در زندگی روزمره انسان ایرانی دارد که با بیماریهای کشنده و پاندمیک شروع میشود و به مسائلی مانند مشکلات اقتصادی، بحرانهای اجتماعی ناشی از فقر و تنگدستی، تصادفات جادهها و مرگومیر آنها میپردازد.
اما ریاضیات و آمار وسط این بحرانها چه میکند؟ نویسنده، ریاضیات را یک اُنتولوژی میپندارد که میتواند هستی و نیستی آدمیان را تحتتأثیر قرار دهد. نویسنده صرفا روی عدد تأکید نمیکند، اگرچه عدد دارای اهمیتی بنیادین برای تحلیلهای هر روزه عصر همهگیریها است. وی تلاش میکند به مفاهیم دیگری همچون تعلق داشتن، زیرمجموعه و یا عضو بودن در یک مجموعه سترگتر، محرومیت و حذف تعمدی یا سهوی بخشهایی از اعضا در جامعه خویش، تأکید کند.
کتاب «ریاضیاتِ بیماری» به دنبال دوستی و آشنایی با ریاضیات است. اگرچه صفحاتی از کتاب به انتقاد از نظام آموزش ریاضی در ایران میپردازد، اما تلاش مؤلف آن بر این است که ریاضیات در سطح جامعه بین همه اقشار جامعه، توسعه و بتواند به جایگاه واقعی خودش دست یابد.
نخستین چاپ کتاب «ریاضیاتِ بیماری» در 170 صفحه به بهای 25 هزار تومان از سوی انتشارات نصیرا راهی بازار نشر شده است.
نظر شما