یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰
ایبنا منشا اطلاع‌رسانی درباره کتاب است

ایوب دهقانکار در آیین تودیع و معارفه دبیر تحریریه خبرگزاری کتاب ایران با اشاره به رسالت خبرنگاران گفت: منشا و ملجاء اطلاع‌رسانی در حوزه کتاب با تلاش خبرنگاران امکان‌پذیر شده‌است و امیدوارم با کمک خبرنگاران بتوانیم از خبرگزاری کتاب ایران حمایت و به جامعه مخاطب، خدمت کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، آیین تودیع و معارفه دبیر تحریریه خبرگزاری کتاب ایران ظهر امروز‌(۲۰ مهر‌ماه) با حضور ایوب دهقانکار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، حسین صفری، معاون اقتصاد و فرهنگ و حسینعلی سالاری معاون اداری مالی  این موسسه، بهروز جلالی، مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی، رجبعلی سالاریان، مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، حامد صلاحی، دبیر جدید تحریریه خبرگزاری کتاب ایران و حسن محمودی، دبیر سابق تحریریه خبرگزاری کتاب ایران در سالن زنده‌یاد عاشوری این موسسه برگزار شد.
 
منشا و ملجا اطلاع‌رسانی در حوزه کتاب با تلاش خبرنگاران امکان‌پذیر شده‌است
 ایوب دهقانکار ذات خبر را تعامل و ارتباط چهره به چهره عنوان کرد و گفت: شیوع ویروس کرونا امکان ارتباط رو در رو و فیزیکی را از بین برده‌است. آگاهی، رکن اساسی جامعه انسانی است اما از آن زیباتر و مهمتر آگاهی‌بخشی است که از سوی رسانه انجام می‌شود. رسالت خبرنگاران، آگاهی‌بخشی و به پیش بردن جامعه است. به حدی که کار رسانه پیشینی است و می‌تواند مقدمه‌ساز باشد، پسینی نیست. پسینی زمانی اتفاق می‌افتد که حادثه‌ای به وقع بپیوندد و رسانه‌ها نسبت به آن اطلاع‌رسانی کنند. در این صورت، سرعت تنها مولفه است که در جای خود اهمیت دارد.

دهقانکار با بیان اینکه رسانه‌ها باید به جایی برسند که عامل و منشا تغییر و اتفاق باشند، گفت: این امر، رسالت اصلی رسانه است. رسانه و خبرگزاری‌ها می‌توانند نقش آموزش و پرورش را داشته باشد. ممکن است کلاس درسی با مخاطبان خاص و محدودی برگزار شود که با توجه به نوع کلاس با مخاطب سی یا صد نفر یا با توجه به تکنولوژی با هزار نفر رو به رو شود اما محتواهای تولیدی یک خبرگزاری‌ در دنیای امروز ممکن است به سمع و نظر میلیون‌ها نفر یا بیشتر برسد.
 
 مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در ادامه سخنانش، با تاکید بر اینکه رسانه‌ها افکار و اذهان جامعه را شکل می‌دهند، گفت: رسانه‌ها جهان‌بینی و طرز تفکر و نگاه به مسائل را دستخوش تحول قرار می‌دهند. اهمیت خبر به حدی است که انبیاء را نبی به معنای صاحب خبر خطاب می‌کردند.

وی رسالت اصلی خبر را آگاهی‌رسانی عنوان کرد و گفت: منشا و ملجا اطلاع‌رسانی در حوزه کتاب با تلاش خبرنگاران امکان‌پذیر شده است و امیدوارم با کمک خبرنگاران بتوانیم از خبرگزاری کتاب ایران حمایت و به جامعه مخاطب خدمت کنیم.

دهقانکار ضمن تشکر از تلاش‌ها و زحمات حسن محمودی در طول دوران حضور در خبرگزاری کتاب ایران، گفت: آقای محمودی با روحیه تعامل، حسن سلوک و پایبندی به اصول رسانه و خبر در خبرگزاری ایبنا کار کردند.

وی در پایان با بیان اینکه ماهیت فعالیت‌های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ماهیت حمایتی است، گفت: ابتدا باید اصل و بنیانی را بنا نهاد و در ادامه آن، فعالیت‌های حمایتی حول محور آن اصل بچرخند و آن اصل ،کتاب و به طور تخصصی ادبیات است. برگزاری جشنواره و نمایشگاه، ارائه یارانه، موضوع کاغذ و تمام فعالیت‌های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کتاب، فرع است تا ابتدا یک اصل اساسی شکل بگیرد. اگر بتوانیم ادبیات فاخر تولید و در این حوزه خودمان را تقویت کنیم و آن را اصل و اساس قرار دهیم در مراحل بعد می توانیم این نهال را پرورش و تقویت کنیم و به موقع محصول آن را برداشت و به داخل و خارج از کشور عرضه کنیم.
 
ایبنا خانه خبرنگاران کتاب است
در ادامه این آیین، حسن محمودی با بیان اینکه در طول حضورم در خبرگزاری کتاب ایران تلاش کردیم با بضاعت این خبرگزاری کار و تیم منسجمی تشکیل دهیم، گفت: چندین نفر از بهترین‌های رسانه و خبر را در این خبرگزاری جذب کردیم. با بضاعت و نیروهایی که داشتیم هسته فکری ایجاد کردیم تا ایبنا مرجعی برای کتاب در حوزه خبر و خانه خبرنگاران این حوزه باشد.
 
محمودی بیان کرد: در ابتدای حضورم،  بین ۱۰ تا ۱۱ نفر در خبرگزاری مشغول کار بودند اما اکنون این تعداد به حدود ۱۰۰ خبرنگار تخصصی کتاب در تهران و سراسر کشور رسیده است و تلاش کریم ایبنا را به گستردگی کشور برسانیم.
 
 این نویسنده ادامه داد: تلاش کردیم روابط عمومی هیچ نهادی نباشیم و همان طور که از اسم خبرگزاری مشخص است فقط اخبار حوزه نشر و کتاب را انعکاس دادیم. از این رو تلاش کردیم به هر کسی که خادم کتاب است بپردازیم و صدای آنها باشیم.
 
وی در پایان گفت: خبرنگاران ایبنا، کارمند نیستند و نباید به آنها از این زاویه نگاه کرد چرا که آنها در طول شبانه روز به کتاب و اخبار این حوزه می پردازند.
 
با افتخار و اشتیاق در خدمت خواهم بود
در ادامه این نشست، حامد صلاحی دبیر جدید تحریریه خبرگزاری کتاب ایران ضمن اشاره به سابقه آشنایی خود با خبرگزاری کتاب ایران، گفت: در دوره ای که آقای علی آقا غفار سردبیر خبرگزاری و آقای فرزام شیرزادی دبیر تحریریه بودند با این خبرگزاری آشنا شدم. از آقای محمودی به پاس سال‌ها تلاش قدردانی می‌کنم چرا که ایشان در طول دوران خدمتشان، منشا خدمات و اثرات بسیار مهمی شدند. امیدوارم با فضایی که در خبرگزاری کتاب ایران وجود دارد مسیر را روز به روز بهتر پیش ببریم. با افتخار و اشتیاق در خدمت خواهم بود و از این همراهی بسیار خوشحال هستم.
 
در پایان این آیین، دکتر حامد صلاحی به‌عنوان دبیر تحریریه خبرگزاری کتاب ایران معرفی و از زحمات و خدمات حسن محمودی تقدیر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها