چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۶
اردبیل در شعر آئینی صاحب مکتب است

رئیس حوزه هنری استان اردبیل گفت: اردبیل در شعر آئینی صاحب مکتب است و برای اینکه سطح شعر عاشورایی و مرثیه تنزل نیابد، لازم است کارگاه‌های شعر آئینی یا قدرت به کار خود ادامه دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل، امیر رجبی، رئیس حوزه هنری استان اردبیل در سومین همایش منطقه‌ای شاعران عاشورایی آذربایجان که با حضور مسئولان استانی و شاعران آیینی، در نگارخانه خطایی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی برگزار شد، تشکیل و دوام 7 ساله کارگاه شعر آئینی در اردبیل را منشأ خیر و برکت دانست و اظهار کرد: هدف از تشکیل کارگاه، ارتقا و قدرت بخشیدن به این سبک خاص و مکتب شعری اردبیل است.

وی افزود: اردبیل در شعر آئینی صاحب مکتب است و ضمن آن که باید از ستارگان درخشانی که در سینه خود دارد محافظت شود، نباید گذاشت سطح شعر آئینی و عاشورایی تنزل یابد.

حجت‌الاسلام مهدی ستوده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل نیز با بیان اینکه کربلا بزرگ‌ترین شگفتی عالم را رقم زده است، تصریح کرد: اگر تاریخ عاشورا را بررسی کنیم، به مطالب با ارزشی دست پیدا خواهیم یافت که هنوز به مردم بازگو نشده است.


وی با بیان اینکه مهم‌ترین اطلاعات در مورد اهل بیت (ع) خاص سیدالشهداء(ع) است، اذعان کرد: این مهم از رساترین کلام‌ها برای تبیین شعر و شاعری به شمار می‌رود و شعرا نیز در مقام مدح و مرثیه شایستگی‌های خود را در خصوص انتقال این مفاهیم بارها نشان داده‌اند.

ستوده با تأکید بر اینکه شعر عاشورایی باید به سمتی هدایت شود که موضوعات مختلف کربلا را به تصویر بکشد، گفت: همه لحظه‌های عاشورا دارای پیام و هدف است که باید به مردم انتقال یابد و از این رو لازم است شاعران با رجوع به کتب معتبر شیعی از جمله کتاب سیره علامه مجلسی (ره) در غنای مطالب خود بیفزایند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته کتب مقتل سید الشهدا(ع) برای مطالعه بیشتر به شاعران اهداء شد، گفت: امسال نیز کتاب پژوهشی دیگری تحت عنوان اسرار اسرای حسینی که کتابی پژوهش‌محور در بحث اسرار قیام عاشورا است به شعرای حاضر اهداخواهد شد ،تا با بهره‌مندی از آن، آثار تأثیرگذاری خلق کنند.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان اردبیل با اشاره به وقایع خروج امام حسین(ع) از مدینه به سمت کربلا، تصریح کرد: تمام 27 منزلی که در 21 روز طی شد، دارای پیام و هدف است و شعرای گرانقدر باید بکوشند تا با خلق آثار شایسته، این مطالب گران‌بها را به مردم انتقال دهند، چرا که این موضوع بسیار مهم تا کنون مورد غفلت واقع شده و اغلب شاعرا تنها به وقایع 10روز آخر پرداخته و از انتقال پیام 27 منزل غافل مانده‌اند.

ستوده با تبیین نقش و وظیفه اداره کل اوقاف و امورخیریه در خصوص تعزیه و عزاداری، با بیان اینکه 60 درصد موقوفات اردبیل مربوط به تعزیه و عزاداری است، گفت: برخی موقوفات اردبیل در اختیار نخبگان شعر و شخصیت‌های عاشورایی استان قرار خواهد گرفت که امیدواریم این کار منجر به شکوفایی و رونق بیشتر هنر در زمینه تعزیه و عزاداری استان شود.

وی به برنامه‌های دهه آخر صفر نیز اشاره داشت و اضافه کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با همکاری میراث فرهنگی سلسله برنامه‌های خاصی را در محل بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی برنامه‌ریزی کرده تا ضمن احیای سنت‌های گذشته در این محل، شکوه معنوی پیشین نیز به بقعه بازگردانده شود.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان اردبیل با بیان اینکه این امر مهم با برگزاری مراسم سنتی طشت‌گذاری در بقعه آغاز شده است، گفت: برگزاری دعای عرفه، اعتکاف و برنامه‌های دهه آخر صفر از جمله برنامه‌هایی است که در آینده نزدیک شاهد برگزاری آنها در بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی خواهیم بود.

ستوده به ظرفیت‌های بالای موقوفات شیخ صفی الدین اردبیلی در نقاط مختلف منطقه علاوه بر اردبیل اشاره کرد و افزود: بخش اعظم موقوفات شیخ صفی در تبریز، شهرک صنعتی قزوین و آسیای میانه قرار دارد که بنا داریم عواید همه این موقوفات را به اردبیل بازگردانده و صرف فرهنگ غنی اردبیل کنیم.


یادآوری می‌شود، برای این همایش دو پنل تخصصی و عمومی در نظر گرفته شده بود: پیش از ظهر به پنل تخصصی اختصاص یافت و استاد هادی اردبیلی از کارگاه شعر آیینی اردبیل، چگونگی تشکیل آن و چگونگی برگزاری جلسات گزارشی ارائه دادند و سپس دکتر کاظم نظری بقا و دکتر شهریار نعمتی به صورت کارگاهی درخصوص جایگاه عرفان در مرثیه و تمرکز بر عرفان‌گرایی به‌ویژه در شعر مرحوم بیضاء اردبیلی به ایراد سخن پرداختند.

توجه به نقش ادبیات در ترویج و توسعه دین و مذهب تشیع، ایجاد فضا و محفلی برای گردهمایی شاعران آیینی، ترویج فرهنگ و ارزش‌های اصیل اسلامی و اشعار مرتبط با واقعه عاشورا و شهدای کربلا، از جمله اهداف برگزاری سومین همایش منطقه‌ای شاعران عاشورایی آذربایجان بود.

بنا به این گزارش، بازدید از بقعه، ادای احترام و نثار فاتحه و گل به قبر مرحوم بیضای اردبیلی، پخش کلیپ، شعرخوانی و نی‌نوازی توسط سیدحسن مرتضوی و رونمایی از آلبوم «نی‌ناله‌ها» که نغمه‌های ماندگار مراثی اردبیل را شامل می‌شود، از دیگر بخش‌های این همایش بود.

یادآوری می‌شود، سومین همایش منطقه‌ای شاعران عاشورایی آذربایجان به همت کارگاه شعر آیینی حوزره هنری استان اردبیل و همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و شهرداری اردبیل در نگارخانه خطایی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها