پنجشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۷
تاریخ شفاهی حتی در صورت مکتوب شدن خصلتی گفتاری دارد

مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استان‌های حوزه هنری در کارگاهی آموزشی در حوزه هنری قم، گفت: تاریخ شفاهی حتی در صورت مکتوب شدن، خصلتی گفتاری دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، دومین کارگاه دوره مبانی تاریخ شفاهی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی با حضور محمد قاسمی‌پور پژوهشگر و مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استان‌های حوزه هنری در سالن سوره حوزه هنری قم برگزار شد.

قاسمی‌پور در این کارگاه در خصوص تکنیک‌های مصاحبه گفت: تاریخ شفاهی حتی در صورت مکتوب شدن، خصلتی گفتاری دارد. در فرآیند مصاحبه تاریخ شفاهی، دو عامل مصاحبه‌کننده و راوی ارتباطی تنگاتنگ یافته و مصاحبه‌کننده به عنوان یک شنونده فعال نقشی اساسی ایفاء می‌کند تا مصاحبه شونده (راوی) در فضایی آرام و بی‌دغدغه به شرح و بسط دیدگاه‌ها و شنیده‌های خود بپردازد.

وی افزود: بدیهی است نقش مصاحبه‌گر در این میان، نقشی فعال و پویاست و گفتمان متقابل مصاحبه‌گر و راوی با به‌کارگیری شیوه‌های اصولی و استاندارد مصاحبه تاریخ شفاهی، به آشکار شدن زوایای پنهان تاریخ و بازسازی دوباره آن منجر می‌شود.

مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری امور استان‌های حوزه هنری یادآور شد: خاطره یکی از عناصر مهم در تاریخ شفاهی است که باید دارای زمان، مکان و روایت باشد و خاطراتی که خالی از این موارد باشد مقبول نیست.

این پژوهشگر تاریخ شفاهی اضافه کرد: مصاحبه‌‌کننده باید با تاریخ، جغرافیا، روانشناسی و ادبیات آشنا باشد تا بتواند در جریان مصاحبه ارتباط لازم و کافی را با مصاحبه شونده برقرار کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها