مرضیه نفری، منتقد ادبی در نشست نقد و بررسی کتاب «سرباز کوچک امام»، نحوه روایت این اثر را مردانه توصیف کرد و گفت: ما در برخی از موارد به لطیفسازی متن نیاز داریم.
مرضیه نفری مدرس ادبیات داستانی در ابتدای این جلسه از صداقت بهعنوان یکی از مهمترین شاخصههای ادبیات داستانی نام برد و گفت: صداقت نویسنده و تدوینگر برای حرفزدن از شخصیتهای دیگر در این کتاب بسیار قابل تقدیر است.
نفری با اشاره به انتخاب زاویه دید اول شخص برای این اثر گفت: این زاویه دید موجب افزایش صمیمیت کار میشود و دیدگاههای مورد نظر را به شیوه مطلوب به مخاطبان ارائه میکند.
این نویسنده، روایت کتاب «سرباز کوچک امام» را رواتی مردانه توصیف کرد و گفت: در برخی از موارد به لطیفسازی متن نیاز داریم چراکه در یک کتاب ما با اقشار مختلف مواجهه داریم.
نفری در ادامه به شخصیت داستان که یک نوجوان است، پرداخت و یادآور شد: شخصیت نوجوان در این داستان 9 سال در اسارت بوده و اکنون بعد از گذشت 40 سال به جزییات دوران اسارت خود به خوبی پرداخته است. این موضوع باورپذیری مخاطب را کاهش میدهد به همین علت نویسنده باید به علتِ ماندگاری این خاطرات در ذهن راوی اشاره کند.
مهدی طحانیان آزاده دوران دفاع مقدس هم در بخشی از این نشست با بیان اینکه یادگاران دوران دفاع مقدس در مسیر انقلاب اسلامی ماندهاند، یادآور شد: برخی از مباحث این کتاب تردیدهایی را در دل برخی افراد ایجاد کرده اما همچنان این افراد در مسیر آرمانهای امام هستند.
این آزاده دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه شهر قم سرچشمه آرمانهای رزمندگان است، عنوان کرد: رزمندگان دفاع مقدس با تکیه بر آرمانهایی که در شهر مقدس قم تولید شد توانستند به پیروزی برسند.
وی گفت: آزادگان مردان صبوری هستند و همانطور که با همه وجود خود، عزت کشور خود را در دوران دفاع مقدس حفظ کردند، اکنون نیز همانند کوه، پشت آرمانهای انقلاب استوار ایستادهاند.
طحانیان در پایان با تاکید بر امداد الهی به عنوان مهمترین عنصر در پیروزی دفاع مقدس گفت: دشمنان اکنون بهصف شدهاند تا ایمان و اعتقاد مردم را از آنها بگیرند درحالیکه مردم نسبت به نقشه دشمن آگاه هستند.
نظر شما