نویدگویی در گفتوگو با ایبنا عنوان کرد:
بعد از 50 سال فعالیت در حوزه نشر آینده روشنی پیش روی خود نمیبینم
مدیر انتشارات نوید شیراز با اشاره به مشکلات عدیدهای که درحال حاضر صنعت نشر با آن مواجه است، گفت: تعطیلی یک موسسه انتشاراتی، کتابفروشی یا چاپخانه، به مثابه تعطیلی یک دانشگاه تجربی در حوزه چاپ و نشر است.
وی افزود: در این میان حوزه کتاب و فرهنگ دچار بحرانی شده است که به نفع جامعه نیست. حتی اگر فرض بگیریم که در آینده نزدیک اوضاع سر و سامان بگیرد و همه چیز سر جای خود برگردد، در حوزه کتاب نمیتوانیم صدمات ایجاد شده را ترمیم کنیم.
نویدگویی با بیان اینکه تعطیلی ناشران، چاپخانهداران و کتابفروشان در ماههای اخیر رشد داشته است، گفت: زمانی که در حوزه چاپ و نشر یک مجموعه تعطیل میشود، این تعطیلی ظاهر قضیه است اما به دنبال آن چندین رشته و شغل فرهنگی دچار تزلرل میشود و وضعیت فرهنگی را سخت و زیانآور میکند.
وی با بیان اینکه اینروزها نویسنده و مترجم دیگر انگیزهای برای ادامه کار ندارد، یادآور شد: در سالهای اخیر که شمارگان کتابها از چند هزار نسخه به ۲۰۰ نسخه رسیده است، انگیزهای برای نویسنده و مترجم باقی نمانده است و از سوی دیگر ناشر نسبت به ادامه کار تمایل و انگیزه خود را از دست میدهد.
نویدگویی با اشاره به افزایش قیمت کاغذ و تاثیر آن بر حوزه نشر، تاکیدکرد: بیشترین آسیب در این حوزه متوجه بنگاههای نشر است و این موضوع نه تنها در تهران؛ بلکه در استانهای دیگر نیز ریشه دوانده است. خصوصا اینکه ناشران استانی مشکلات مضاعفی در زمینه تولید و تهیه مواد اولیه و فراهم کردن زمینههای تولید یک کتاب دارند.
وی درباره بخشی از مشکلات ناشران استانی در این زمینه توضیح داد: افزایش هزینه حمل و نقل به مشکلی جدی برای استانیها تبدیل شده است و هزینه ارسال کتاب با وانت به تهران سه برابر شده. این هزینههای جانبی موجب شده که ناشران استانی ترجیح دهند کتابهاشان را به تهران و شهرهای دیگر ارسال نکنند زیرا اصلا به صرفه نیست.
مدیر انتشارات نوید شیراز با بیان اینکه تعطیلی یک موسسه انتشاراتی، کتابفروشی یا چاپخانه، به مثابه تعطیلی یک دانشگاه تجربی در حوزه چاپ و نشر است، گفت: فعالان نشر در طول سالها فعالیت در یک مجموعه فرهنگی نشر یا چاپ، تجربه میآموزند و زمانی که به دلایل اقتصادی یک موسسه تعطیل میشود، مثل آن است که یک دانشگاه تجربی تعطیل شود.
مدیر انتشارات نوید شیراز یادآور شد: من بعد ۵۰ سال فعالیت در حوزه نشر و انتشار بیش از سه هزار و ۶۰۰ عنوان کتاب هیچ آینده روشنی پیش روی خود نمیبینم؛ زیرا توان مالی ادامه فعالیت در این حوزه را ندارم.
وی ادامه داد: اینروزها نویسندگان و مترجمان به سراغ کتابهای قبلی خود میآیند اما به دلیل مشکلات مالی، امکان بازنشر کتابهاشان نیست. من شرمنده آنها هستم خصوصا درباره کتابهای هنری و عکاسی که نیاز به کاغذ گلاسه دارند و چاپ آنها اصلا مقرون به صرفه نیست.
نویدگویی با بیان اینکه فرهنگ را باید دریابیم، گفت: من کار دیگری جز انتشار کتاب نمیدانم و در طول ۵۰ سال گذشته همواره فارغ از نگاه اقتصادی و تجاری به تولید کتاب مشغول بودهام اما امروز احساس میکنم که دیگر نمیتوانم در این عرصه ادامه بدهم و این موضوع به دغدغهای اصلی برای من تبدیل شده است.
نظر شما